سال آتش در جنگلهای ایران /آتش سوزی تابستانه در جنگلهای شمال
به گزارش گروه جامعه ، هادی کیادلیری در برنامه رادیویی گفت: پس از بارندگی در فصل بهار انبوهیِ گونههای علفی افزایش مییابد و در فصل تابستان به سرعت خشک و مستعد آتش سوزی خواهد بود.
وی افزایش آتش سوزی را دارای منشأ انسانی دانست و افزود: تغییر الگوی آتش سوزیها با نگرانیهایی همراه است؛ اما الزاما همه نوع آتش سوزی بدنه درختان را نمیسوزاند.
کیادلیری در رابطه با نتایج آتش سوزی در جنگل گفت: این آتش سوزی برخی گونههای گیاهی در جنگل را از بین میبرد و در ادامه گونههایی با حساسیت کمتر را جایگزین آن میکند.
وی همچنین به تاثیر پذیری مخرب مکانیزم آب و خاک در جنگل در یک آتش سوزی گسترده اشاره کرد و افزود: مجموع این تغییرات اکوسیستم جنگل را از روال عادی خارج میکند.
وی افزود: در ایام عید وضعیت بحرانی را پیش رو داشتیم؛ از طرفی با فقدان بارندگی و گرمای بالا رو به رو بودیم که تعدد حریق را در جنگلهای شمالی درپی داشت.
وی با اشاره به ۱۴۱ فقره آتش سوزی در نوروز ۹۷ در جنگلهای شمال گفت: شاید هر ۵ سال یکبار این وضعیت در ایام عید دیده میشود و امروز همچنان وارد شرایط بحرانی شده ایم.
کیا دلیری : پیش بینی میشود ظرف دو هفته آینده با افزایش دما، شرایط برای بروز حریق فراهم شود.
وی گفت : مردم در زمان آتش سوزی اطلاع چندانی از نوع برخورد با این مسئله ندارند و نمیدانند با کدام نهاد باید تماس بگیرند.
وی با بیان اینکه کار محافظت از جنگلها در آغاز بروز حریق به بومیان منطقه واگذار شده است، ادامه داد: پس از حریق اولین کسانی که سراغ حریق میروند، بومیان منطقه هستند. البته حریق عمدی نیز وجود دارد، اما بسیار کم و در سطوحی اندک اتفاق میافتد.
انتهای پیام /