شربتی پرخاصیت و مفید برای تابستان

14:44 - 09 تير 1397
کد خبر: ۴۳۲۲۷۲
یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی، شربت تخم شربتی را نوشیدنی بسیار پرخاصیت و مفید برای فصل گرما دانست که علاوه بر رفع عطش فواید بسیاری دیگری نیز برای بدن دارد.
شربتی پرخاصیت و مفید برای تابستانبه گزارش گروه فضای مجازی ،هانیه ناصری کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به افزایش دما در فصل تابستان، گفت: در این شرایط به تبع مصرف نوشیدنی‌هایی مانند شربت تخم شربتی که بصورت مخلوط با سایر مواد مغذی مانند خاکشیر تهیه می‌شود و برطرف کننده رفع عطش است، افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: ایرانی‌ها از زمان‌های گذشته از تخم شربتی به عنوان نوشیدنی برای رفع عطش استفاده می‌کنند که این دانه‌ها فواید بسیار دیگری نیز به هم دارد.ناصری تصریح کرد: تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ی کلسیم است، به طوری که پنج تا شش برابر بیشتر از شیر کلسیم دارد و علاوه بر این منبع غنی از پتاسیم نیز می‌باشد، بطوری که اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم می‌شناسیم، این دانه‌های ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم دارند.

وی افزود: این دانه‌های پرخاصیت همچنین سه برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند و از نظر آنتی‌اکسیدانی نیز قوی‌تر از میوه‌ای مانند بلوبری هستند.ناصری به وجود اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ در تخم شربتی اشاره کرد و افزود: حدود ۲۰ درصد وزن دانه‌های کوچک تخم شربتی حاوی این اسید‌های چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد، بنابراین افراد می‌توانند جهت پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی به این دانه‌های کوچک اعتماد کنند.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: تخم شربتی همچنین منبع فوق‌العاده منیزیم، منگنز، مس، زینک (روی) و ویتامین‌های دیگر بوده و سرشار از فیبر‌های محلول در آب می‌باشد.ناصری خاطرنشان کرد: این دانه‌ها ۹ تا ۱۲ برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند می‌شوند و مصرف آن می‌تواند تاثیر خوبی در رفع تشنگی در فصل گرما داشته باشد.

وی در خصوص موارد منع مصرف تخم شربتی نیز گفت: افراد مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.ناصری تصریح کرد: همچنین زیاده روی در مصرف تخم شربتی می‌تواند موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی شود.وی خاطرنشان کرد: مصرف این دانه‌ها برای افرادی که دارو‌های ضد انعقاد خون می‌خورند نیز توصیه نمی‌شود و با توجه به اینکه این دانه‌های ریز حاوی گلوتن هستند افرادی که به این ترکیب حساس هستند باید از مصرف تخم شربتی اجتناب کنند.
 
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *