دلیل اخراج 5 هزار پرستار چه بود؟
خبرگزاری میزان - همشهری نوشت: معاون پرستاری وزارت بهداشت در توضیح ماجرای اخراج 5هزار پرستار، اعلام کرد این افراد نیروهای طرحی هستند که دورهشان تمامشده و دیگر با آنها قرارداد تمدید نشده است. عباس عبادی تأکید کرد برای این افراد براساس قانون اقدام شده و هیچ کوتاهی از سوی دانشگاههای علومپزشکی صورت نگرفته است.
محمد میرزابیگی، سیزدهم خرداد اعلام کرد که با فروکش کردن کرونا، 5هزار نیروی پرستار از مراکز درمانی تعدیل شدهاند. او همانموقع از مسئولان خواست تا این پرستاران بدون آزمون، استخدام وزارت بهداشت شوند: «مراکز درمانی به حداقل 100هزار نیرو نیاز دارند، تعدیل این نیروها، منجر به آسیب به مراکز درمانی میشود.» میرزابیگی روز گذشته هم به خبرگزاری مهر اعلام کرد برخی از پرستاران اخراج شده، زوج هستند که هر دو با هم اخراج شدهاند؛ این رفتار بیاخلاقی و بیعدالتی است؛ آنهم در شرایطی که در دوران کرونا، 209نفر از گروه پرستاری شهید شدند، از میان آنها 159نفر پرستاران دانشگاهی بودند.
وزارت بهداشت، مدتهاست که در انتظار صدور مجوز جذب 100هزار نیرو از سوی سازمان امور استخدامی کشور و ستاد ملی مقابله با کروناست. معاون پرستاری وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد حدود ۱۷درصد از پرستاران موجود همکاران طرحی و تمدید طرح و ۵۴ درصد پرستاران رسمی که از میان آنها ۴۷درصد طرحی و شرکتی هستند؛ از اینرو درخواست تبدیل وضعیت یا استخدام داده شده است.
براساس اعلام عباس عبادی به ایرنا، اکنون ۱۶ هزار پرستار طرحی در بیمارستانها مشغول بهکار هستند و ۸ هزار پرستار طرحی دیگر فعالیتشان تمدید شده است. ۸ هزار پرستار طرحی دیگر در ۲ ماه آینده در بیمارستانها مشغول بهکار میشوند که باید پس از پایان یافتن طرحشان بیمارستان محل کار خود را ترک کنند.
بهگفته او، ۶۶ هزار نفر از گروه پزشکی براساس مجوز از سازمان استخدامی کشور امسال جذب میشوند، ۴۰ تا ۴۵درصد از ظرفیت استخدام ویژه پرستاران هستند و پرستارانی که در دوران کرونا فعالیت داشتند هم ۲۰امتیاز در آزمون استخدامی به آنها تعلق میگیرد. خانه پرستار از همان ابتدا با سیاست وزارت بهداشت برای جذب موقت پرستاران، مخالف بود. مخالفت آنها زمانی به اوج رسید که پرستارانی که تنها برای 89روز بهکار گرفته شده بودند، پس از کمشدن موارد ابتلا به کرونا، بهتدریج عذرشان خواسته میشد.
حالا هم محمد شریفیمقدم، دبیرکل خانه پرستار با اشاره به مواضع این نهاد صنفی به همشهری میگوید: «این 5هزار نفری که اخراج شدهاند، پرستاران طرحیاند که پس از پایان طرحشان، دیگر با آنها قراردادی تمدید نشد؛ این در حالی است که قرارداد آنها با وجود پایان طرح بهدلیل قرار داشتن در بحران کرونا، هر 3ماه تمدید میشد، اما حالا با فروکش کردن کرونا، به آنها اعلام شده که دیگر به حضورشان نیازی نیست.»
براساس اعلام شریفیمقدم، در اوایل شیوع کرونا، میزان مراجعه به بیمارستانها بسیار بالا بود و وزارت بهداشت طی فراخوانی اقدام به جذب نیرو کرد. این نیروها 89روزه بودند و با توجه به اینکه کرونا طی 3ماه فروکش نکرد، قراردادشان بهطور مداوم تمدید میشد. همان موقع هم خانه پرستار با این قراردادها موافق نبود، اما بسیاری از پرستاران شرکتی یا حتی پرستاران بخش خصوصی که اوضاع استخدامی خوبی نداشتند، با این وعده که بعد از کرونا، با آنها قرارداد استخدامی منعقد میشود، جذب این فراخوان شدند، اما در نهایت با خیلی از آنها قطع همکاری شد.
دبیرکل خانه پرستار با اعلام اینکه به استناد صحبتهای معاون پرستاری وزارت بهداشت، اقدام غیرقانونی برای این 5هزار نفر صورت نگرفته است، میگوید: «درست است که از نظر قانونی تخلفی صورت نگرفته، اما از نظر اخلاقی این اقدام درست نیست؛ آنهم در شرایطی که مراکز درمانی با کمبود نیرو مواجهند.» براساس اعلام او، پرستاران در دوران بحران، جان بر کف بودند، با اقدامات آنها بود که بیماران نجات پیدا میکردند، اما حالا که دیگر نیاز به آنها کمتر شده، درست نیست که با آنها خداحافظی شود. بهنظر میرسد وزارت بهداشت اقدامات کادر درمان در دوران کرونا را فراموش کرده است.
انتهای پیام/