جام جهانی با یمن چه میکند؟/ هلاکت بیش از ۵۰۰ مزدور سعودی و اماراتی در مرحله اول عملیات الحدیده/ مقاومت در برابر ۱۱ کشور/ شلیک بیش از ۱۴۰ موشک به داخل عربستان/ در اعتقادات انصارالله «عقبنشینی» و «شکست» معنا ندارد
اگر تصور کنیم استمرار محاصره، فشارها و بمبارانها بخواهد انصارالله را به زانو درآورد و مناطقی را هم در نهایت اشغال کند، اینکه تصور کنیم انصارالله تسلیم شود و شکست بخورد کاملا دور از واقع است. تاریخ جنگهای انصارالله و وضع میدانی این امر را تایید نمیکند.
گروه سیاسی ، پیرو حمله مزدوران ائتلاف عربستان با همکاری کشورهای غربی به یمن با دکتر سید احمد سادات استاد دانشگاه تهران و مدیر شبکه جهانی الکوثر به قرار ذیل به گفتوگو نشستیم.
درباره آخرین تحولات یمن بفرمایید؛ آنجه چه میگذرد؟
بیش از ۳ سال است که یمن از زمین، هوا و دریا در محاصره ائتلاف سعودی و همپیمانان غربی آنها قرار دارد. در طول این سه سال و اندی مردم مظلوم این کشور، تحت بمبارانهای شدید جنگندههای متجاوز عربی قرار داشتند جنگندههایی که با موشکها و بمبهای خوشهای و ممنوعه امریکایی، انگلیسی و فرانسوی هر روزه مردان و زنان و کودکان غیر نظامی و تاسیسات زیربنایی یمن را هدف قرارمی دادند. از طرف دیگر ناوچههای مهاجم از طریق دریا علاوه بر ایجاد ممانعت برای کشتیهای تجاری به مقصد الحدیده، مناطق مختلف ساحلی و تاسیسات بندری و فرودگاهی را از طریق دریا موشک بارا میکردند. تنها بندربزرگ فعال در این کشور بندر الحدیده بود که از طریق آن ارزاق مردم، مواد غذایی، دارو و کمکهای ارسالی نهادهای بین المللی به دست مردم تحت محاصره درچهار استان همجوار بندرمیرسید. بندر الحدیده در واقع اصلیترین راه ارتباطی ارسال قوت مردم یمن محسوب میشود که متجاوزان ومزدوران وابسته به آنها برای جبران شکستهای خود در میدانهای مختلف به فکر تمرکز بر آن و اشغال آن افتادند.
مزدوران حاضر در ائتلاف متجاوز به یمن از چه کشورهایی هستند؟
سرکردگی ائتلاف متجاوز به یمن با ۱. عربستان سعودی است که علاوه بر آنها افسران و نظامیان ۲. اماراتی هم حضور فعال دارند البته نظامیانی هم از کشورهای ۳. سودان، ۴. کویت و ۵. بحرین حضور دارند. در جریان حمله به الحدیده رسانههای غربی فاش کردند که به صورت مستقیم افسران ۶. فرانسوی، ۷. امریکایی، ۸. انگلیسی و رژیم صهیونیستی هم در صحنه حاضر هستند. البته عربستان سعودی با تزریق دلارهای نفتی مزدورانی از داخل یمن و کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته تا افریقایی نظیر سودان، ۹. سومالی، ۱۰. اتیوپی و ۱۱. نیجریه را هم به خدمت گرفته اند. البته مستشاران غربی و اماراتی به طور مستقیم آموزش این مزدوران را برعهده گرفته اند.
به عملیات الحدیده اشاره کردید، درباره جزئیات این عملیات و گردانهایی که در آن شرکت داشتند، توضیح بفرمایید
علاوه بر یگانهای هوایی و دریایی متجاوزان، ۶ تیپ متشکل از نیروهای وابسته به هادی و نیز شش تیپ از گارد ریاست جمهوری به فرماندهی طارق صالح وارد این عملیات شدند وعملیات را در مراحل مختلفی شروع کردند. البته تصور آنان این بود که در مرحله اول موفق به اشغال الحدیده خواهند شد، اما با مقاومت سرسختانه ارتش، کمیتههای مردمی و داوطلبان جدید مواجه شده شسکت خوردند. طرف مقابل که بر روی پیروزی برق آسا و سرنوشت ساز این عملیات مانور فراوان داده بود مجبور شد مرحله دوم حملات خود را از شب عید فطر آغاز کند، عملیات گسترده و پرحجمی که از هوا، دریا و زمین و با بمبارانهای خیلی شدید آغاز شد. متجاوزان عملیاتی متشکل از ۵ ضلع اصلی را طراحی کرده بودند که عبارت بود از ۱- هلیبرد نیرو به فرودگاه الحدیده ۲- پیاده کردن نیرو در سواحل و اشغال آن ۳- حملات زمینی وزرهی توسط نیروهای آموزش دیده و با استفاده از تجهیزات زرهی جدید ۴- شورش همزمان عوامل ستون پنجم و برخی نیروهای قبایل درشهر الحدیده و شهرهای اطراف ۵- عملیات روانی و رسانهای منسجم برای تاثیر بر افکار عمومی مردم یمن و سایر کشورها.
در خصوص فرودگاه به اهداف خود نرسیدند و مدافعان جانانه از آن دفاع کردند لذا اشغال فرودگاه با شکست مواجه شد. علت انتخاب فرودگاه بعد تبلیغاتی قضیه بود چرا که اطراف فرودگاه الحدیده خالی است و از شهر هم فاصله دارد وامکان پدافند آن سهل تر به نظر میرسید و میتوانستند مانور تبلیغاتی زیادی روی آن بدهند. از سوی دیگرنیروهای پیاده شده در ساحل نتوانستند در عمق نفوذ نمایند و مجبور شدند که در عرض ساحل مستقر شوند در برخی مناطق به دلیل ساحلی بودن ارتش و نیروهای مردمی عقب نشینی کردند که در روزهای بعد برخی از مناطق بازپس گرفته شد لذا در بخش ساحل هم به اهداف خود نرسیدند.
در خصوص عملیات روانی رسانهای غربی سعودی ذکر این نکته هم جالب است که عملیات روانی بسیار سنگینی توسط رسانههای سعودی، اماراتی، خلیجی و رسانههای بین المللی و غربی طراحی و اجرا شد و همگی همزمان اعلام کردند فرودگاه اشغال شد و شهر در حال سقوط است و اخبار کذب این چنینی که بیانگر آن است که آنها متحمل خسارت فراوان و شکست مفتضحانه شده اند که در نتیجه آن به جنگ روانی روی آورده اند.
مردم الحدیده در این یورشها چه کردند؟
سعودیها و هم پیمانانشان تصور میکردند با تطمیع برخی افراد در داخل شهربندری الحدیده میتوانند شورشهایی ایجاد کند و شهر را از درون دچار مشکل کنند که اینطور نشد. نه عملیات چند ضلعی بیرونی توانست موفق باشد و نه شورشهای متوقع مردمی. برخی شورشها توسط ارتش و کمیتههای مردمی سرکوب شد و علما و قبایل پای کار آمدند و در مقابل اشغالگران ایستادند. از طرفی دشمنان فکر میکردند، انصارالله نیرو و تجهیزاتش پایان یافته و دچار اضمحلال شده، اما با مقاومت انصارالله، ارتش و کمیتههای مردمی نه تنها به اهدافشان نرسیدند بلکه گردانهای متعددی در محاصره قرار گرفتندو تلفات زیادی متحمل شدند. برخی نیروهای محاصره شده مجبور به تسلیم شده و فرماندهان ارشدشان در این درگیریها کشته شدند. تک تیراندازهای ارتش و کمیتههای مردمی هم آنها را شکار میکردند. البته در مرحله اول هم بیش از ۵۰۰ -۶۰۰ نفر از مزدوران سعودی و اماراتی کشته شدند که همین امر حضور پر رنگتر افسران غربی را منجر شد.
آیا عوامل دیگری هم در عدم موفقیت مزدوران ائتلافی در الحدیده موثر بود؟
بله، اختلافات ناشی از شکستهای مرحلهای بین نیروهای مزدور صورت گرفت. بین تیپهای مشارکت کننده و فرماندهان آنها اختلاف ایجاد شد. برخی یکدیگر را به همدستی باانصارالله و ارتش متهم میکردند.
وجود فرق و مذاهب متفاوت در الحدیده، در دامن زدن به اختلافات موثر بود؟
خیر، اطلاعاتی که سعودیها و اماراتیها به غربیها و آمریکاییها داده بودند کاملا غلط از آب درآمده بود. آنها فکر میکردند، چون در این مناطق شافعی مذهبها در اکثریت هستند آنها با حوثیهای زیدی دچار مشکل هستند لذا به راحتی با ائتلاف سعودی و متجاوزان همراه میشوند. از طرفی با استفاده از توان رسانهای و میدانی خود به ترویج اختلافات مذهبی و عملیات روانی برای ایجاد تفرقه بین زیدیها و شافعیها روی آورده بودند، اما در نهایت راه به جایی نبردند و شاهدیم که علمای شافعی در خصوص مقابله با متجاوزان بعضا بیانیه داده و مردم را تشویق کردند که با آنها مقابله کنند. البته هزاران نفر از مردم شهرهای اطراف و جزایر برای مقابله با متجاوزان به الحدیده آمدند لذا دشمنان متجاوز به آن اهدافی که میخواستند، نرسیدند و بسیاری از مواردی که در رسانههای گروهی تبلیغ میشود عملیات روانی و رسانهای است که فقط در این رسانهها مطرح میشود، ولی در عالم واقع و در میدان واقعی نبرد خبری از چنین پیروزیهایی نیست.
جام جهانی میتواند افکار عمومی را از مسئله یمن منحرف کند؟
قطعا با توجه به اینکه رسانهها ابزار و آلت دست صهیونیست جهانی، آمریکا و عربستان سعودی هستند و بسیاری از رسانهها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تملک غرب و عربستان سعودی استآنها از طرفی هم به جعل اخبار پرداختند و هم با افزایش تمرکز بر موضوع جام جهانی سعی نمودند افکار عمومی را سرگرم نموده از نقض فاحش حقوق بشر و کشتار بیرحمانه مردم یمن را تحت الشعاع قرار دهند. براثر بمباران تأسیسات زیر بنایی الحدیده و سایر مناطق به شدت آسیب دیده از آب شرب مردم تا مخابرات، پمپ بنزینها، بیمارستانها و نیروگاهها را هدف قرار میدهند و تمام این اخبار توسط رسانهها سانسور میشود و اخبار گزینشی و دروازه بانی شده توسط اتاق عملیات ائتلاف سعودی در اختیار رسانهها قرار داده میشود. طبعا مردم و افکار عمومی با توجه به همزمانی این قضیه با بازیهای جام جهانی در واقع توجه آنچنانی به تحولات یمن ندارند.
جنگ مردم یمن با دست خالی جنگ یمن را به چه سمت و سویی میکشاند؟
حوثیها و زیدیها در یمن یک سابقه طولانی دارند. زیدیها در یمن بیش از هزار سال حکومت کردند و اینطور نیست یک شبه به آنجا آمده باشند. علی عبدالله صالح در ۶ جنگ با حوثیها موفق نشد آنها را از بین ببرد و بلکه اینها روز به روز قویتر شدند. در این ۶ جنگی که انجام شد در مراحلی عربستان و حتی اردن به صورت مستقیم مشارکت و مواضع انصارالله را بمباران میکردند در همه این موارد دیدیم که حوثیها از بین نرفتند و به خاطر اعتقاداتشان روز به روز قویتر شدند. در اعتقادات انصارالله چیزی به عنوان عقب نشینی و شکست وجود ندارد. در اعتقادات زیدیها فرهنگ مقاومت تا پای جان وجود دارد. انصارالله تا پای شهادت ایستاده است. اگر میبینیم که آنها موفق میشوند بزرگترین عملیات بین المللی که با مشارکت طیفهای عربی، غربی صورت گرفته، مقابله کنند بهخاطرایمان و اراده قویشان بوده است. البته سلاحهایشان قابل مقایسه با سلاحهای طرف مقابل نیست لذا از موانع طبیعی که در منطقه وجود دارد، استفاده میکنند و در برخی مواقع همه به دلیل اینکه از تلفات کم کنند از مناطق ساحلی عقب نشینی کرده و به ارتفاعات و یا مناطقی که امکان مقاومت در آنها بیشتر فراهم است رفته اند. تاکتیکی که انصارالله پیاده سازی کرده و با آن جنگ و بحران حدیده را مدیریت میکند، تا این لحظه تاکتیک موفقی بوده و موجب شده تا ائتلاف عربی به اهدافش نرسد. اگر تصور کنیم استمرار محاصره، فشارها و بمبارانها بخواهد انصارالله را به زانو درآورد و مناطقی را هم در نهایت اشغال کند، اینکه تصور کنیم انصارالله تسلیم شود و شکست بخورد کاملا دور از واقع است. تاریخ جنگهای انصارالله و وضع میدانی این امر را تایید نمیکند.
ائتلاف سعودی چرا یمن را هدف تجاوز قرار داده است؟
عربستان سعودی، یمن را حیات خلوت خود میداند. با توجه به پیوستگی انصارالله و یمنیها با ایران، سعودیها در حالت خوف و نگرانی بوده اند حتی اذعان کرده اند ما نمیخواهیم حزب الله دومی در مرزهای ما ایجاد شود آنها در واقع انصارالله را نسخه دوم حزب الله میدانند که میتواند در مقابل سعودیها بایستند. بر همین اساس به یمن حمله کردند تا طیفی که از نظر مذهبی، عاطفی و تاریخی پیوستگی با ما دارند را از بین ببرند. ببینید در حال حاضر ۳ استان یمن تحت اشغال عربستان سعودی است که در زمان علی عبدالله صالح حسب رشوهای که سعودیها دادند توافقی غیر قانونی صورت گرفت ومالکیت این ۳ استان در اختیار عربستان سعودی قرار گرفت، ولی طیفهای مختلف در یمن از جمله حوثیها این امر را به رسمیت نشناختند. در حال حاضر انصارالله تا بیش ازعمق ۱۲۰ کیلومتری داخل این استانهای اشغتا شده در جنوب سعودی میشوند و در آنجا عملیات میکنند. از طرف دیگر موشکهای ارتش و انصارالله عامل بازدارندهای دربرابر سعودیها و ائتلاف آنها است تا کنون بیش از ۱۴۰ موشک به داخل عربستان شلیک شده است و این عوامل باعث شده تا طرف مقابل احساس کند که نمیتواند به اهداف خام خود در یمن دارد برسد. سه سال قبل هم در ابتدای تجاوز سعودیها به یمن آنها تصور میکردند ظرف مدت دو هفته صنعا را اشغال میکنند و ریشه انصارالله را خشک میکنند، ولی بیش از سه سال از آن زمان میگذرد که این آرزو محقق نشده و انصار الله روز به روز مقاومتر شده و امروزه آنان علاوه بر بهینه سازی برد و دقت موشکها خودشان پهباد میسازند و در جنگ الکترونیکی هم توانمندی زیادی کسب نموده اند.
درباره آخرین تحولات یمن بفرمایید؛ آنجه چه میگذرد؟
بیش از ۳ سال است که یمن از زمین، هوا و دریا در محاصره ائتلاف سعودی و همپیمانان غربی آنها قرار دارد. در طول این سه سال و اندی مردم مظلوم این کشور، تحت بمبارانهای شدید جنگندههای متجاوز عربی قرار داشتند جنگندههایی که با موشکها و بمبهای خوشهای و ممنوعه امریکایی، انگلیسی و فرانسوی هر روزه مردان و زنان و کودکان غیر نظامی و تاسیسات زیربنایی یمن را هدف قرارمی دادند. از طرف دیگر ناوچههای مهاجم از طریق دریا علاوه بر ایجاد ممانعت برای کشتیهای تجاری به مقصد الحدیده، مناطق مختلف ساحلی و تاسیسات بندری و فرودگاهی را از طریق دریا موشک بارا میکردند. تنها بندربزرگ فعال در این کشور بندر الحدیده بود که از طریق آن ارزاق مردم، مواد غذایی، دارو و کمکهای ارسالی نهادهای بین المللی به دست مردم تحت محاصره درچهار استان همجوار بندرمیرسید. بندر الحدیده در واقع اصلیترین راه ارتباطی ارسال قوت مردم یمن محسوب میشود که متجاوزان ومزدوران وابسته به آنها برای جبران شکستهای خود در میدانهای مختلف به فکر تمرکز بر آن و اشغال آن افتادند.
مزدوران حاضر در ائتلاف متجاوز به یمن از چه کشورهایی هستند؟
سرکردگی ائتلاف متجاوز به یمن با ۱. عربستان سعودی است که علاوه بر آنها افسران و نظامیان ۲. اماراتی هم حضور فعال دارند البته نظامیانی هم از کشورهای ۳. سودان، ۴. کویت و ۵. بحرین حضور دارند. در جریان حمله به الحدیده رسانههای غربی فاش کردند که به صورت مستقیم افسران ۶. فرانسوی، ۷. امریکایی، ۸. انگلیسی و رژیم صهیونیستی هم در صحنه حاضر هستند. البته عربستان سعودی با تزریق دلارهای نفتی مزدورانی از داخل یمن و کشورهای حاشیه خلیج فارس گرفته تا افریقایی نظیر سودان، ۹. سومالی، ۱۰. اتیوپی و ۱۱. نیجریه را هم به خدمت گرفته اند. البته مستشاران غربی و اماراتی به طور مستقیم آموزش این مزدوران را برعهده گرفته اند.
به عملیات الحدیده اشاره کردید، درباره جزئیات این عملیات و گردانهایی که در آن شرکت داشتند، توضیح بفرمایید
علاوه بر یگانهای هوایی و دریایی متجاوزان، ۶ تیپ متشکل از نیروهای وابسته به هادی و نیز شش تیپ از گارد ریاست جمهوری به فرماندهی طارق صالح وارد این عملیات شدند وعملیات را در مراحل مختلفی شروع کردند. البته تصور آنان این بود که در مرحله اول موفق به اشغال الحدیده خواهند شد، اما با مقاومت سرسختانه ارتش، کمیتههای مردمی و داوطلبان جدید مواجه شده شسکت خوردند. طرف مقابل که بر روی پیروزی برق آسا و سرنوشت ساز این عملیات مانور فراوان داده بود مجبور شد مرحله دوم حملات خود را از شب عید فطر آغاز کند، عملیات گسترده و پرحجمی که از هوا، دریا و زمین و با بمبارانهای خیلی شدید آغاز شد. متجاوزان عملیاتی متشکل از ۵ ضلع اصلی را طراحی کرده بودند که عبارت بود از ۱- هلیبرد نیرو به فرودگاه الحدیده ۲- پیاده کردن نیرو در سواحل و اشغال آن ۳- حملات زمینی وزرهی توسط نیروهای آموزش دیده و با استفاده از تجهیزات زرهی جدید ۴- شورش همزمان عوامل ستون پنجم و برخی نیروهای قبایل درشهر الحدیده و شهرهای اطراف ۵- عملیات روانی و رسانهای منسجم برای تاثیر بر افکار عمومی مردم یمن و سایر کشورها.
در خصوص فرودگاه به اهداف خود نرسیدند و مدافعان جانانه از آن دفاع کردند لذا اشغال فرودگاه با شکست مواجه شد. علت انتخاب فرودگاه بعد تبلیغاتی قضیه بود چرا که اطراف فرودگاه الحدیده خالی است و از شهر هم فاصله دارد وامکان پدافند آن سهل تر به نظر میرسید و میتوانستند مانور تبلیغاتی زیادی روی آن بدهند. از سوی دیگرنیروهای پیاده شده در ساحل نتوانستند در عمق نفوذ نمایند و مجبور شدند که در عرض ساحل مستقر شوند در برخی مناطق به دلیل ساحلی بودن ارتش و نیروهای مردمی عقب نشینی کردند که در روزهای بعد برخی از مناطق بازپس گرفته شد لذا در بخش ساحل هم به اهداف خود نرسیدند.
در خصوص عملیات روانی رسانهای غربی سعودی ذکر این نکته هم جالب است که عملیات روانی بسیار سنگینی توسط رسانههای سعودی، اماراتی، خلیجی و رسانههای بین المللی و غربی طراحی و اجرا شد و همگی همزمان اعلام کردند فرودگاه اشغال شد و شهر در حال سقوط است و اخبار کذب این چنینی که بیانگر آن است که آنها متحمل خسارت فراوان و شکست مفتضحانه شده اند که در نتیجه آن به جنگ روانی روی آورده اند.
مردم الحدیده در این یورشها چه کردند؟
سعودیها و هم پیمانانشان تصور میکردند با تطمیع برخی افراد در داخل شهربندری الحدیده میتوانند شورشهایی ایجاد کند و شهر را از درون دچار مشکل کنند که اینطور نشد. نه عملیات چند ضلعی بیرونی توانست موفق باشد و نه شورشهای متوقع مردمی. برخی شورشها توسط ارتش و کمیتههای مردمی سرکوب شد و علما و قبایل پای کار آمدند و در مقابل اشغالگران ایستادند. از طرفی دشمنان فکر میکردند، انصارالله نیرو و تجهیزاتش پایان یافته و دچار اضمحلال شده، اما با مقاومت انصارالله، ارتش و کمیتههای مردمی نه تنها به اهدافشان نرسیدند بلکه گردانهای متعددی در محاصره قرار گرفتندو تلفات زیادی متحمل شدند. برخی نیروهای محاصره شده مجبور به تسلیم شده و فرماندهان ارشدشان در این درگیریها کشته شدند. تک تیراندازهای ارتش و کمیتههای مردمی هم آنها را شکار میکردند. البته در مرحله اول هم بیش از ۵۰۰ -۶۰۰ نفر از مزدوران سعودی و اماراتی کشته شدند که همین امر حضور پر رنگتر افسران غربی را منجر شد.
آیا عوامل دیگری هم در عدم موفقیت مزدوران ائتلافی در الحدیده موثر بود؟
بله، اختلافات ناشی از شکستهای مرحلهای بین نیروهای مزدور صورت گرفت. بین تیپهای مشارکت کننده و فرماندهان آنها اختلاف ایجاد شد. برخی یکدیگر را به همدستی باانصارالله و ارتش متهم میکردند.
وجود فرق و مذاهب متفاوت در الحدیده، در دامن زدن به اختلافات موثر بود؟
خیر، اطلاعاتی که سعودیها و اماراتیها به غربیها و آمریکاییها داده بودند کاملا غلط از آب درآمده بود. آنها فکر میکردند، چون در این مناطق شافعی مذهبها در اکثریت هستند آنها با حوثیهای زیدی دچار مشکل هستند لذا به راحتی با ائتلاف سعودی و متجاوزان همراه میشوند. از طرفی با استفاده از توان رسانهای و میدانی خود به ترویج اختلافات مذهبی و عملیات روانی برای ایجاد تفرقه بین زیدیها و شافعیها روی آورده بودند، اما در نهایت راه به جایی نبردند و شاهدیم که علمای شافعی در خصوص مقابله با متجاوزان بعضا بیانیه داده و مردم را تشویق کردند که با آنها مقابله کنند. البته هزاران نفر از مردم شهرهای اطراف و جزایر برای مقابله با متجاوزان به الحدیده آمدند لذا دشمنان متجاوز به آن اهدافی که میخواستند، نرسیدند و بسیاری از مواردی که در رسانههای گروهی تبلیغ میشود عملیات روانی و رسانهای است که فقط در این رسانهها مطرح میشود، ولی در عالم واقع و در میدان واقعی نبرد خبری از چنین پیروزیهایی نیست.
جام جهانی میتواند افکار عمومی را از مسئله یمن منحرف کند؟
قطعا با توجه به اینکه رسانهها ابزار و آلت دست صهیونیست جهانی، آمریکا و عربستان سعودی هستند و بسیاری از رسانهها به صورت مستقیم و غیر مستقیم در تملک غرب و عربستان سعودی استآنها از طرفی هم به جعل اخبار پرداختند و هم با افزایش تمرکز بر موضوع جام جهانی سعی نمودند افکار عمومی را سرگرم نموده از نقض فاحش حقوق بشر و کشتار بیرحمانه مردم یمن را تحت الشعاع قرار دهند. براثر بمباران تأسیسات زیر بنایی الحدیده و سایر مناطق به شدت آسیب دیده از آب شرب مردم تا مخابرات، پمپ بنزینها، بیمارستانها و نیروگاهها را هدف قرار میدهند و تمام این اخبار توسط رسانهها سانسور میشود و اخبار گزینشی و دروازه بانی شده توسط اتاق عملیات ائتلاف سعودی در اختیار رسانهها قرار داده میشود. طبعا مردم و افکار عمومی با توجه به همزمانی این قضیه با بازیهای جام جهانی در واقع توجه آنچنانی به تحولات یمن ندارند.
جنگ مردم یمن با دست خالی جنگ یمن را به چه سمت و سویی میکشاند؟
حوثیها و زیدیها در یمن یک سابقه طولانی دارند. زیدیها در یمن بیش از هزار سال حکومت کردند و اینطور نیست یک شبه به آنجا آمده باشند. علی عبدالله صالح در ۶ جنگ با حوثیها موفق نشد آنها را از بین ببرد و بلکه اینها روز به روز قویتر شدند. در این ۶ جنگی که انجام شد در مراحلی عربستان و حتی اردن به صورت مستقیم مشارکت و مواضع انصارالله را بمباران میکردند در همه این موارد دیدیم که حوثیها از بین نرفتند و به خاطر اعتقاداتشان روز به روز قویتر شدند. در اعتقادات انصارالله چیزی به عنوان عقب نشینی و شکست وجود ندارد. در اعتقادات زیدیها فرهنگ مقاومت تا پای جان وجود دارد. انصارالله تا پای شهادت ایستاده است. اگر میبینیم که آنها موفق میشوند بزرگترین عملیات بین المللی که با مشارکت طیفهای عربی، غربی صورت گرفته، مقابله کنند بهخاطرایمان و اراده قویشان بوده است. البته سلاحهایشان قابل مقایسه با سلاحهای طرف مقابل نیست لذا از موانع طبیعی که در منطقه وجود دارد، استفاده میکنند و در برخی مواقع همه به دلیل اینکه از تلفات کم کنند از مناطق ساحلی عقب نشینی کرده و به ارتفاعات و یا مناطقی که امکان مقاومت در آنها بیشتر فراهم است رفته اند. تاکتیکی که انصارالله پیاده سازی کرده و با آن جنگ و بحران حدیده را مدیریت میکند، تا این لحظه تاکتیک موفقی بوده و موجب شده تا ائتلاف عربی به اهدافش نرسد. اگر تصور کنیم استمرار محاصره، فشارها و بمبارانها بخواهد انصارالله را به زانو درآورد و مناطقی را هم در نهایت اشغال کند، اینکه تصور کنیم انصارالله تسلیم شود و شکست بخورد کاملا دور از واقع است. تاریخ جنگهای انصارالله و وضع میدانی این امر را تایید نمیکند.
ائتلاف سعودی چرا یمن را هدف تجاوز قرار داده است؟
عربستان سعودی، یمن را حیات خلوت خود میداند. با توجه به پیوستگی انصارالله و یمنیها با ایران، سعودیها در حالت خوف و نگرانی بوده اند حتی اذعان کرده اند ما نمیخواهیم حزب الله دومی در مرزهای ما ایجاد شود آنها در واقع انصارالله را نسخه دوم حزب الله میدانند که میتواند در مقابل سعودیها بایستند. بر همین اساس به یمن حمله کردند تا طیفی که از نظر مذهبی، عاطفی و تاریخی پیوستگی با ما دارند را از بین ببرند. ببینید در حال حاضر ۳ استان یمن تحت اشغال عربستان سعودی است که در زمان علی عبدالله صالح حسب رشوهای که سعودیها دادند توافقی غیر قانونی صورت گرفت ومالکیت این ۳ استان در اختیار عربستان سعودی قرار گرفت، ولی طیفهای مختلف در یمن از جمله حوثیها این امر را به رسمیت نشناختند. در حال حاضر انصارالله تا بیش ازعمق ۱۲۰ کیلومتری داخل این استانهای اشغتا شده در جنوب سعودی میشوند و در آنجا عملیات میکنند. از طرف دیگر موشکهای ارتش و انصارالله عامل بازدارندهای دربرابر سعودیها و ائتلاف آنها است تا کنون بیش از ۱۴۰ موشک به داخل عربستان شلیک شده است و این عوامل باعث شده تا طرف مقابل احساس کند که نمیتواند به اهداف خام خود در یمن دارد برسد. سه سال قبل هم در ابتدای تجاوز سعودیها به یمن آنها تصور میکردند ظرف مدت دو هفته صنعا را اشغال میکنند و ریشه انصارالله را خشک میکنند، ولی بیش از سه سال از آن زمان میگذرد که این آرزو محقق نشده و انصار الله روز به روز مقاومتر شده و امروزه آنان علاوه بر بهینه سازی برد و دقت موشکها خودشان پهباد میسازند و در جنگ الکترونیکی هم توانمندی زیادی کسب نموده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *