معاون راهبردی قوه قضاییه: هوشمندسازی دستگاه قضا در سه سال گذشته شتاب بالایی داشته است/ سند تحول قضایی در بخشهای مختلف اجرایی میشود
سید محمد صاحبکار در گفتوگو با میزان، گفت: سند تحول قضایی مبنای فعالیت قوه قضاییه است و این سند چند اصل کلی و اساسی دارد.
وی هوشمندسازی قوه قضاییه را یکی از اصول سند تحول قضایی برشمرد و اظهار کرد: البته وقتی به هوشمندسازی قوه قضاییه اشاره میکنیم به کل حاکمیت هم توجه داریم، بنابراین کل حاکمیت هم باید به صورت یکپارچه هوشمند شود.
صاحبکار پیرو مثالی در این زمینه بیان کرد: اگر بتوانیم با سامانههای هوشمند جلوی تشکیل پرونده، اختلاف و دعاوی حقوقی را بگیریم موجب تسهیل در حقوق مردم و همچنین قوه قضاییه شده ایم چرا که پیرو این اقدام ورودی پرونده به دستگاه قضایی کاهش پیدا خواهد کرد.
«معاون راهبردی قوه قضاییه» با بیان اینکه ما باید در زمینه کاهش ورودی پروندهها و پیشگیری از وقوع جرایم و دعاوی فعالیتهای زیادی را انجام دهیم، تأکید کرد: به عنوان مثال وقتی 2 نفر قصد معامله با یکدیگر را دارند و بتوانند از اعتبار معاملاتی هم باخبر شوند، حتما این مسئله باعث تعامل تجاری بهتری خواهد شد بنابراین این مسئله مهمی است و در این زمینه فعالیتها زیادی در معاونت راهبردی صورت گرفته است.
صاحبکار در ادامه با اشاره به ایجاد سامانه اعتبار معاملاتی اشخاص بیان کرد: این سامانه تا حد زیادی راهاندازی شده است، همچنین سامانهای به عنوان «سامانه سجل محکومان مالی» وجود دارد؛ پیرو این سامانه کسانی که در گذشته محکومیت مالی داشتهاند اطلاعاتشان مشخص میشود،بنابراین اگر افراد بخواهند معاملاتی را انجام دهند میتوانند بر اساس «سامانه سجل محکومان مالی» اقدامات را مد نظر قرار دهند.
«معاون راهبردی قوه قضاییه» با بیان اینکه اگر پرونده اشخاص وارد دستگاه قضا شود باید با روشهای مختلف مسیر رسیدگی به این پرونده را سرعت ببخشیم، گفت: در قالب سرعت بخشیدن به این مسئله باید عنصر کاغذ را حذف کنیم یعنی اگر قرار است یک نامهای از این اتاق به آن اتاق برود، این نامهنگاری باید به صورت الکترونیک انجام شود.
صاحبکار با اشاره به الزامات در دقتبخشی به روند رسیدگی به پروندههای قضایی، تأکید کرد: به عنوان مثال برای اینکه رای دقیقی در پروندهها داشته باشیم نیاز است تا قاضی به برخی استعلامات دسترسی داشته و بر اساس آن بتواند رای دقیقی را صادر کند بنابراین هم در بحث سرعت و هم در بحث دقت، هوشمندسازی و استفاده از شرکتهای دانش بنیان امری بسیار مهم است تا قوه قضاییه بتواند به مأموریتهای اصلی خود عمل کند.
وی تأکید کرد: خوشبختانه هوشمندسازی قوه قضاییه در 10 سال گذشته شتاب و رشد بالایی داشته است و این رشد و شتاب در 2 الی 3 سال اخیر بیشتر شده است بنابراین قوه قضاییه فعلی با قوه قضاییه چند سال گذشته تفاوتهای جدی در زمینههای مختلف دارد و این روند رو به رشد بوده و در حال گسترش و توسعه است.
«معاون راهبردی قوه قضاییه» تصریح کرد: در معاونت راهبردی مسئول پیگیری سند تحول قضایی هستیم و خوشبختانه بخشهای مختلف دستگاه قضایی اقدامات موثری را در راستای اجرای سند تحول قضایی انجام دادهاند.
انتهای پیام/