مصوبه‌ای برای جانبازان/ نمایندگانی که یا در رای‌گیری شرکت نکردند یا نظر خاصی نداشتند!

12:58 - 29 خرداد 1397
کد خبر: ۴۲۸۸۴۷
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
کلیات طرح یک فوریتی «اصلاح بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه برنامه ششم» در حالی تصویب شد که ۶۸ نماینده غایب بودند، ۹ نماینده علی‌رغم حضور در صحن علنی در رای‌گیری شرکت نکردند و ۱۰ نفر از نمایندگان اعلام کردند نظر خاصی ندارند!
مصوبه‌ای برای جانبازان/  ۱۹ نماینده‌ یا در رای‌گیری شرکت نکردند یا نظر خاصی نداشتند!به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دویست و هفدهمین جلسه علنی مجلس دهم، ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه امروز سه‌شنبه ۲۹ خرداد با حضور ۱۹۷ نماینده آغاز شد؛ یعنی ۱۰ دقیقه تاخیر و ۹۳ کرسی خالی.

مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس، در غیاب علی لاریجانی اداره بخش اول جلسه علنی امروز را برعهده داشت و اداره بخش دوم نیز نصیب علی مطهری نائب رئیس دوم مجلس شد و بگو مگوی کوتاهی هم با احمد امیرآبادی‌فراهانی داشت.

همان ابتدای کار، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی دبیر هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد گزارش گزارش کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» درباره طرح یک فوریتی «اصلاح بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه برنامه پنجساله ششم»، پنجمین دستور کار جلسه علنی امروز مجلس خواهد بود که چنین هم شد.

موضع کمیسیون
سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» در توضیح این طرح گفت: در قانون برنامه ششم توسعه سهمیه جانبازان بالای ۲۵ درصد و کمتر از آن عادلانه دیده نشده و همچنین در مورد حد نصاب علمی برای خانواده ایثارگران از ۷۰ به ۸۰ درصد افزایش یابد. قرار نیست تغییر فاحشی در خصوص سهمیه جانبازان در آزمون‌های سراسری اتفاق بیفتد، بنا به اعتراضاتی که پیرامون حد نصاب علمی برای خانواده ایثارگران بوده و رفع تبعیض بین جانبازان این طرح تهیه شده است.

جواب مشروط
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش نیز جلسه علنی امروز حضور یافت و توضیحاتی ارئه کرد. علی مطهری چندین بار او را صدا کرد تا نظر صریح را بگیرد که با کلیات طرح موافق است یا مخالف که جواب مشروط شنید. هرچند نهایتا «موافقت» استنباط شد.

وی در توضیحات خود یادآور شد: طی ۳ سال گذشته قانون ایثارگران سه مرتبه اصلاح شده و طی مراتبی سهمیه ایثارگران و حد نصاب علمی برای این قشر تغییراتی داشته است.

خدایی گفت: هم اکنون ۱۶ درصد از ورودی دوره‌های روزانه دانشگاه‌ها را ایثارگران به خود اختصاص داده و آنچه اتفاق افتاده اختلاف بسیار بین رتبه‌های علمی و این رتبه‌ها است که تعادل علمی در دانشگاه‌های برتر را به هم ریخته است از این رو با افزایش حد نصاب علمی به خصوص در رشته‌های تخصصی پزشکی و مهندسی از ورود افراد با سطح علمی پایین به این تخصص‌ها جلوگیری خواهد شد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: دولت با جزئیات این طرح و افزایش سهمیه‌ها موافق نیست، اما با تبصره طرح مذکور به جهت اصلاح ورود داوطلبان و افزایش ورود داوطلبان با سطح علمی بالاتر به دانشگاه موافق است.

نمایندگان موافق
طبق اعلام خانه ملت اصغر سلیمی در موافقت با طرح یک فوریتی اصلاح بند (الف) ماده (۹۰) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه درخصوص سهمیه جانبازان در کنکور گفت: سهمیه رزمندگان در گذشته یعنی در سال ۶۸ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شد، اما در آن قانون، جانبازان و آزادگان همه از یک سهمیه برخوردار بودند، بنابراین ۷۵ درصد برای رشته‌های غیرپزشکی و ۸۰ درصد نمره آخر فرد برای رشته‌های پزشکی در نظر گرفته می‌شد.

نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی افزود: نمی‌توان برای جانبازان در اعمال سهمیه در کنکور تفاوت قائل شد، این یک نوع بی عدالتی بوده و تفاوتی میان جانبازان و ایثارگران وجود ندارد، بنابراین لازم است نمایندگان با اصلاح این مسئله عدالت را درخصوص اعمال سهمیه برای ایثارگران در کنکور اعمال کنند.

همچنین حسن نوروزی نیز در موافقت با این طرح گفت: بررسی این مسئله در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفت و تصمیم گیری‌هایی با حضور اکثریت نمایندگان در کمیسیون تلفیق بودجه انجام شد، اما مشکلی در طرح موضوع در صحن علنی مجلس به وجود آمد که سبب شد طرح اصلاحیه فعلی توسط برخی از نمایندگان تدوین شود. به طور قطع هیچ تفاوتی در دانشگاه‌ها در اعمال سهمیه ایثارگران و جانبازان نباید وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: طبق قانون برنامه ششم توسعه، مقرر شد ۲۵ درصد برای همه فرزندان شهدا، جانبازان و ایثارگران سهمیه در نظر گرفته شود، بنابراین آنچه که در زمان بررسی برنامه ششم مورد توجه قرار گرفت، در حال حاضر باید اصلاح شود.

مصطفی کواکبیان نیز به عنوان موافق گفت: اینکه باید بین افرادی که در جبهه‌ها جهاد کرده و افرادی که در میدان جنگ نبودند، تفاوتی وجود داشته باشد، شکی نیست، اما نباید در مورد رزمندگان خط کشی در اعمال سهمیه در کنکور قائل شد. زمانی فردی ۲۵ درصد جانباز بوده و از همه امکانات برخوردار می‌شود، اما در شرایطی فردی ۲۴ درصد جانباز بوده و بخاطر یک درصد نمی‌تواند از این سهمیه استفاده کند، لذا این یک بی عدالتی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی وس سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: باید سهمیه‌ها توسعه پیدا کرده و شامل همه آحاد جانبازان شود، این در حالی است که در برنامه ششم این مسئله به شکل دیگری خوانده شد.

نمایندگان مخالف
مهرداد بائوج لاهوتی در مخالفت با اصلاح طرح سهمیه ایثارگران در کنکور گفت: هدف طراحان این طرح حذف عبارت بالای ۲۵ درصد بود تا از این طریق همه ایثارگران با یکدیگر رقابت علمی داشته باشند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه در خصوص سهمیه ایثارگران مطالبی مطرح شده بود و اصلاح کمیسیون آموزش تغییر چندانی در آن ایجاد نکرد و فقط حد نصاب برخورداری را از ۷۰ به ۸۰ تبدیل کرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: اگرچه باید اولویت به ایثارگران داده شود، اما قرار نیست کسی که استعداد ندارد، پزشک، داروساز و ... شود؛ همه جامعه ایثارگران باید از این سهمیه استفاده کنند.

براساس این گزارش غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در مخالفت با اصلاح سهمیه ایثارگران گفت: زمان مطرح کردن این موضوع بدسلیقگی بود چرا که هفته آینده کنکور سراسری برگزار می‌شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سهمیه رزمندگان مطابق تائید حضرت امام (ره) ۴۰ درصد بود که به مرور به ۲۵ درصد کاهش یافت.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: این طرح محدود کننده سهمیه ایثارگران در دانشگاه است؛ در صورتیکه اگر فرزند شهید با سهمیه فرزند جانباز ۵ درصد یکی شود عدالت برقرار نمی‌شود، ایثارگری که بیشتر صدمه دیده باید خدمت بیشتری دریافت کند.

وی تصریح کرد: برای اعمال سهمیه ایثارگران ظرفیت مازاد در دانشگاه‌ها در نظر گرفته می‌شود؛ سهمیه یعنی جبران فرصتی که از ایثارگران گرفته شده است.

در ادامه احمد بیگدلی در مخالفت با این موضوع گفت: نمی‌توان جانباز ۷۰ درصد را با جانباز ۵ درصد یکی دانست؛ فرزندان این افراد نیز شرایط متفاوتی با یکدیگر دارند؛ زمان طرح این اصلاح درست نبود چرا که در هفته آینده کنکور برگزار می‌شود.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی افزود: امام فرمودند: خدمت رسانی به فرزندان شهدا و ایثارگران خدمت اضافی نیست.

به گزارش میزان سرانجام کلیات به رای گذاشته شد و:

از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس دهم، فقط ۲۲۲ نفر در حین رای‌گیری در صحن علنی مجلس حضور داشتنید یعنی ۶۸ نماینده غایب.
از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر در صحن علنی نیز فقط ۲۱۳ نماینده در رای‌گیری شرکت کردند یعنی ۹ نماینده علی‌رغم حضور در صحن علنی در رای‌گیری شرکت نکردند.
همچنین ۱۰ نفر از نمایندگان علی‌رغم توضیحات ارائه شده اعلام کردند نظر خاصی ندارند! یعنی رای ممتنع.
کلیات طرح یک فوریتی «اصلاح بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه برنامه پنجساله ششم» با ۱۵۱ رای موافق و ۵۲ رای مخالف تصویب شد.
طرح


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *