اعترافات صریح راننده اتوبوس خیابان پاسداران در شب شهادت ماموران نیروی انتظامی/ ثلاث در دادگاه علنی: اتوبوس را روشن و به سمت ماموران حرکت کردم/ من عاشق اعدامم؛ ۵۰ نفر هم میمردند خواست خدا بوده است (؟!)
حکم محمد رضا ثلاث عامل شهادت سه مامور نیروی انتظامی صبح امروز اجرا شد.
خبرگزاری میزان -
متهم بارها در دادگاه اعلام کرده بود که عاشق اعدامم. اینها را نمیگویم که من را اعدام نکنند، من عاشق اعدام هستم. من با ماشین رفتم . عمداً روی آنها نرفتم، وجدانم راحت است. ۵۰ نفر هم میمردند خواست خدا بوده است (؟!)
۳۰ بهمن ماه سال ۹۶ در جریان آشوبهای خیابان پاسداران تهران، محمد رضا ثلاث باباجانی با نشستن پشت فرمان یک اتوبوس اقدام به زیر گرفتن تعدادی از مأموران نیروی انتظامی کرد که ۳ نفر از آنها به علت ایراد صدمه بدنی به شهادت رسیدند.
اولین جلسه محاکمه راننده اتوبوس آشوبهای خیابان پاسداران در شعبه نهم دادگاه کیفری شماره یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی به صورت علنی برگزار شد.
در جلسه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت سه مامور نیروی انتظامی، قاضی شهریاری معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران در اجرای ماده ۳۹۶ از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ کیفرخواست را قرائت کرد.
وی افزود: در پرونده کلاسه ۹۶۱۳۳۴ دادسرای امور جنایی تهران آقای محمدرضا ثلاث فرزند اسدالله متولد ۱۳۴۶ متهم است به ارتکاب سه فقره قتل عمدی با این اوصاف که در مورخ ۳۰/۱۱/۹۶ ساعت ۲۰ حسب تماس مرجع انتظامی مبنی بر وقوع تهاجم عمدی با خودرو اتوبوس در آدرس تهران خیابان پاسداران گلستان هفتم در ساعت ۱۸:۲۰ دقیقه؛ ضمن دستورات لازم جهت حفظ صحنه با توجه به مشهود بودن جرم و در اجرای قانون آیین دادرسی کیفری به محل وقوع عازم و در سردخانه بیمارستان لبافی نژاد اجساد مقتولین به اسامی سرباز وظیفه رضا مرادی؛ گروهبان یکم کادر رضا امامی و گروهبان یکم کادر محمد علی بایرمی میباشد.
قاضی شهریاری خاطرنشان کرد: با حضور پزشکی قانونی و کارشناسان تشخیص هویت مورد معاینه قرار گرفت، اوراق معاینه ضمیمه پرونده است.
وی ادامه داد: با توجه به تحقیقاتی که در محل انجام شد مشخص شد راننده خودرو اتوبوس که به صورت عمدی به مامورین نیروی انتظامی تعرض نموده است در بیمارستان امام سجاد بستری است لذا به بیمارستان مذکور اعزام و با مشارالیه صحبت شد که فیلم اظهارات نامبرده در خصوص نحوه قتل اخذ شد که ضمیمه پرونده است.
معاون دادستان تهران گفت: نامبرده حسب اظهاراتی که به صورت شفاهی در بدو آن مطرح کرد اعلام کرد با توجه به عصبی بودن با اتوبوسی که قبلا در محل پارک شده بود به سمت مامورین حمله ور شده و منجر به قتل سه نفر شده است.
وی در رابطه با ادله اثباتی که دادسرا جمع اوری نموده است به اعترافات متهم اشاره کرد و بیان داشت: متهم در اعترافات خود در نزد بازپرس دادسرای جنایی به صراحت تهاجم عمدی با خودرو اتوبوس را پذیرفته و علت آن را عصبی بودن اعلام کرده است.
قاضی شهریاری خاطرنشان کرد: متهم در پاسخ به اینکه چرا در خیابان پاسداران گلستان هفتم حضور داشتید اعلام کرده که برای حمایت از یکی از همفکران خود در محل بوده است.
وی به سئوالات مطرح شده از متهم پرداخت و گفت: از متهم هم پرسیده شده که چرا حمله کردی و عنوان داشته، چون عصبانی شدم. پرسیده شده آیا آنها باعث عصبانیت شما شده بودند؟ که اعلام کرده خیر اینها را نمیشناختم عدهای دیگر بودند و وقتی از او در رابطه با انگیره ارتکاب قتل سئوال میشود عنوان داشته که عصبانی بودم.
معاون دادستان تهران با بیان اینکه متهم تفهیم اتهام شده و اتهامات را صراحتا قبول داشته است، گفت: او اعلام نموده ما شبها حدود ۳۰ نفر در اتوبوس میخوابیدیم که هویت آنها را نمیشناسم.
وی گفت: از او پرسیده شده که آیا مجروح کردن ماموران، تخریب اموال را قبول دارید و عنوان داشته بله قبول دارم.
قاضی شهریاری با اشاره به سئوال پرسیده شده از متهم مبنی بر اینکه آیا اخلال در نظم را قبول دارید؟ گفت: متهم گفته قبول داریم اینها عین اظهارات متهم در نزد بازپرس است که در اوراق پرونده موجود است.
معاون دادستان تهران بیان داشت: فیلم تهاجم عمدی متهمان که نسخه آن در پرونده موجود است و در فضای مجازی با توجه به افرادی که در صحنه گرفته شده نشان میدهد که یک دستگاه اتوبوس که متهم اعتراف به رانندگی نموده است به سمت مامورین تهاجم عمدی مینماید و پس از برخورد با آنان طی آن ۳ نفر از مامورین که اسامی آنها خوانده شد، فوت میکنند.
متهم اظهار کرد: البته حدود ۱۰، ۱۵ روز در یک اتوبوس در خیابان گلستان پاسداران اقامت داشتم به این ترتیب که به خانه دیگران برای دوش گرفتن میرفتم و برای اقامت به این اتوبوس بر میگشتم.
در ادامه قاضی پرونده اتهامات متهم را قرائت و از او خواست که اگر دفاعی دارد بیان کند.
متهم پرونده پس از تفهیم اتهام هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت گفت: بنده آمادگی دفاع از خود را دارم و معتقدم نیروی انتظامی باید منشا آرامش باشد.
وی در ادامه مدعی برخورد نیروی انتظامی با عوامل حاضر در گلستان هفتم شد و ادامه داد: در روز حادثه نیروی انتظامی به ما حمله کرد و سرم را شکستند که این کارشان من را عصبانی کرد و من از شدت عصبانیت با اتوبوس به سمت آنها حمله کردم.
وی در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه علت حضور شما در آن ایام در خیابان پاسداران چه بوده است؟ گفت: من برای حمایت از برادرم به آنجا رفته بودم.
متهم این پرونده مدعی شد: وی برادر دینی من است که به او اتهام سرقت خودروی پراید را نسبت داده بودند درحالی که این فرد نیاز مالی نداشته است که سرقت کند.
وی در خصوص نحوه حمله به نیروی انتظامی و مردم در زمان حادثه گفت: من خودم پشت فرمان اتوبوس بودم و کسی دیگر در اتوبوس نبود. مالک خودرو را نمیشناسم و، چون قبلا کار رانندگی کرده بودم توانستم آن را روشن کنم و به سمت ماموران ناجا حرکت کنم.
قاضی دادگاه در سوالی از متهم پرسید: حسب گزارشات این اتوبوس صندلیهایش باز شده و به محلی برای استراحت تبدیل شده بود این موضوع را توضیح دهید؟
متهم در پاسخ به این سوال گفت: من خودم بدون اجازه مالک اتوبوس صندلیهای آن را باز کردم تا بتوانیم در آن استراحت کنیم حتی شنیده بودم که مالک اتوبوس از این کار اعلام نارضایتی کرده بود.
وی بیان کرد: در این اتوبوس حدود ۲۵ الی ۳۰ نفر میآمدند و در آنجا استراحت میکردند. این افراد اکثرا از شهرستان آمده بودند و برای استراحت به اتوبوس میآمدند و دائما در حال رفت و آمد بودند.
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی کشکولی رئیس دادگاه کیفری یک خطاب به متهم اعلام کرد که در جایگاه حاضر شده و با معرفی کامل خود به دفاع از خود بپردازد.
متهم در ادامه ادعای خود به نحوه برخورد ماموران ناجا اشاره کرد و گفت: زمانی که ماموران ناجا به سرم ضربه زدند و از سرم خون آمد من عصبانی شدم و بلافاصله اتوبوس را روشن و به سمت ماموران حرکت کردم.
وی ادامه داد: من خودم قبول دارم که این سه نفر را کشته ام و فوت این سه نفر نتیجه اقدامات من بوده است.
قاضی پرسید با توجه به گزارش نیروی انتظامی سلاح سرد از قبیل: قمه و چاق و شمشیر در داخل اتوبوس کشف شده است آیا این را قبول دارید؟، که متهم پاسخ داد: من در داخل اتوبوس از این چیزها اطلاعی ندارم.
قاضی گفت: شما گفته اید که در مقابل کلانتری ۱۰۲ گلستان شعار سر داده اید در این رابطه افراد چند نفر بوده اند؟ که متهم در پاسخ گفت: ۳۰ الی ۴۰ نفر.
رییس دادگاه تصریح کرد: شما مگر نمیدانید برای تجمع باید به قانون عمل کنید؟ سه نفر را به قتل رسانده اید پس برای بار دوم سوال میکنیم قتل را قبول دارید؟ که متهم پاسخ داد: بله.
قاضی گفت: آیا به بیمارستان رفتهای و چند روز در بیمارستان بودی که متهم بیان داشت: یادم نمیآید یک یا دو روز و نام بیمارستان را هم به خاطر نمیآورم.
قاضی تصریح کرد: ادعا کردهای به عنوان هوادار در این گروه یا فرقه عضویت داری و به بزرگ گروه علاقه داری علاقه جنبه شخصی است و یا اینکه آنها برای خود آیین نامه و مرام نامهای دارند؟ که متهم در این راستا به ذکر شعری پرداخت.
قاضی عضویت در گروه خاصی داری یا خیر؟ که متهم گفت: ندارم.
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی محمد کشکولی خطاب به رحیم ایزد یاری وکیل تسخیری متهم از وی خواست درجایگاه به مقام دفاع از متهم بپردازد.
وی با حضور در جایگاه ضمن عرض تسلیت به خانواده قربانیان بیان کرد: طبق اظهارات متهم و پشیمانی ایشان به شرایط روحی متهم توجه کنید پس از برخورد ماموران سوار بر اتوبوس شده است و صرفا برای تهدید و پراکنده کردن ماموران اتوبوس راهدایت کرده است و قصد کشتن کسی را نداشته است.
وی افزود: بنا به اظهارات متهم او قصد مجرمانه نداشته است و از دادگاه تقاضای تخفیف محازات و همچنین ازخانواده قربانیان تقاضای عفو را دارم.
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت سه نفر از ماموران نیروی انتظامی صبح روز ۲۱ اسفندماه بصورت علنی برگزار شد.
در این جلسه قاضی کشکولی با بیان اینکه وضعیت جدیدی در پرونده ایجاد شده است، اظهار کرد: متهم این پرونده آقای اشرف زاده را به عنوان وکیل تعیینی مقرر کرده است.
در ادامه رسیدگی به این جلسه قاضی شهریاری به عنوان نماینده داستان با حضور در جایگاه بیان کرد: با توجه به اینکه تشریفات ماده ۳۵۹ قانون رعایت شده است به ارائه مطالبی میپردازم.
وی اظهار کرد: بسیار ساده لوحانه است که اظهارات متهم مبنی بر عصبانی بودن لحظهای وی را بپذیریم. درهمان شب یعنی سی ام بهمن ماه و بامداد یکم اسفند ماه دو دستگاه خودروی سمند و پرشیا به ماموران حمله و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. خودروی سمند در گلستان هفتم نیز تعدادی از ماموران را به صورت حرفهای مجروح کرد در این رابطه متهمان دستگیر شدند آنان که عصبانی نبودند؛ اینها نشان میدهد که یک ساماندهی قبلی در این ما جرا وجود دارد.
قاضی شهریاری تصریح کرد: متهم گفته است که عضو هیچ فرقهای نیست درحالی که از دراویش است و در اعترافاتش بیان داشته که تشکیلاتی دارند و عضویتش محرز است که پرونده مجزا در این خصوص در دادسرا تشکیل شده است.
وی گفت: متهم از سلامت روانی کامل برخوردار است که به این موضوع را هم خودش اذعان دارد و هم پزشکی قانونی تایید کرده است پس اولیای دم تقاضای قصاص دارند و بنده هم تقاضای قصاص دارم و همچنین در زمینه اخلال در نظم عمومی نیز تقاضای مجازات دارم.
پس از تقاضای استمهال توسط وکیل متهم قاضی کشکولی اظهار کرد: با توجه به این که ما موظف به رعایت قانون آئین دادرسی از حیث رعایت نظم عمومی هستیم و تقاضای استمهال هم از حقوق متهم است لذا با درخواست استمهال موافقت میشود.
۲۷ اسفندماه سومین و اخرین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد رضا ثلاث عامل شهادت سه تن از ماموران نیروی انتظامی برگزار شد، قاضی کشکولی ضمن تذکر به رعایت نظم و احترام دادگاه از نماینده حقوقی ناجا خواست در جایگاه حاضر شده و در مورد پرونده اگر موضوعی دارند بیان کند.
نماینده حقوقی ناجا پس از کسب اجازه از ریاست دادگاه در جایگاه حاضر شده و گفت: متهم که در حین جرم دستگیر شده، خود را متعلق به یک گروه خاص معرفی کرده است.
وی بیان کرد: در طول مدت حادثه، رعایت اخلاق اسلامی، جزو رفتارهای ماموران ناجا بوده است. در صورتی که شورشیان از رفتار خود دست نکشیده اند و نهایتا رفتارشان منجر به این جنایت شد.
فلاح زاده بیان کرد: متهم حادثه و همدستانش باید بدانند که اقدام آنها منجر به شهادت ۴ جوان برومند و مجروح شدن بیش از ده نفر از ماموران و وارد شدن خسارت بسیاری به اموال مردم و سلب آسایش عمومی شده است.
وی در پایان اظهارات خود از قاضی کشکولی درخواست کرد که باتوجه به اینکه چندین شاهد حادثه در جلسه هستند؛ به جایگاه بیایند و مشاهدات خود را بیان کنند.
در ادامه قاضی کشکولی خطاب به شاهدین از آنها خواست به ترتیب در جایگاه حاضر شده و آنچه را که در آن حادثه مشاهده کرده اند، بیان کنند.
سپس احدی از شاهدین حادثه در جایگاه حاضر و در بیان مشاهدات خود، گفت: زمانی که ما به خیابان رسیدیم، هنوز حتی از موتورهای خود پیاده هم نشده بودیم. آنها به سمت ما کوکتل مولوتوف پرتاب میکردند؛ اما با این حال به دستور داده شده بود که اصلا حق برخورد را ندارید و نباید به مردم و اموالشان آسیبی برسد.
وی بیان کرد: ما زمانی که به خیابان هفتم رسیدیم، دیدم که یک اتوبوس با سرعت کمی در حال حرکت به سمت ما است که فکر کردیم میخواهد از خیابان عبور کند؛ اما پس از اینکه مدتی از حرکتش گذشت، به یکباره سرعت خود را زیاد کرد و با حرکت به سمت چپ و راست به مأموران به نوعی حمله ور شد.
این شاهد حادثه ادامه داد: من در آنجا دیدم که شهید امامی در حال کمک به مردم بود و آنها را به سمت پیاده رو هدایت میکرد و میگفت:" به سمت پیاده رو بروید. "، اما اتوبوس با او برخورد کرد و پس از آن دوباره اتوبوس منحرف شده و از روی شهید بایرامی عبور کرد که البته در آنجا باز هم دیدم که شهید بایرامی در حال فریاد زدن بود و به مردم میگفت: فرار کنید.
وی گفت: نهایتا این اتوبوس به خاطر ترافیک و شلوغی خیابان و حضور ماشینهای داخل خیابان از حرکت ایستاد. اما من در آن لحظه، چون از کمر و دیگر جاها آسیب دیده بودم، نتوانستم اتوبوس را تاانتها دنبال کنم.
قاضی کشکولی از شاهد پرسید در گزارشات آمده که در اتوبوس جای گلوله مشاهده شده است.
شاهد گفت: ما اصلا اسلحه و سلاح گرم به همراه نداشتیم.
قاضی پرسید: خود شما متهم را در اتوبوس دیدید؟
شاهد گفت: بله من او را در پشت فرمان زمانی که داشت از جلوی ما با سرعت کم عبور میکرد، دیدم.
پس از اظهارات شاهد اول، یکی دیگر از شهود حادثه به دستور قاضی در جایگاه حاضر شده و با معرفی خود اظهار کرد: ما ماموریت داشتیم که به سمت کلانتری ۱۰۲ پاسداران حرکت کنیم. به محض پیاده شدن از موتورها دیدیم که آشوبگران خیابان را بسته اند و به ما دستور داده شد که آنها را متفرق کنیم که سپس آنها فرار کردند و به خیابان هفتم رفتند. جزو اولین کسانی بودم که وارد این خیابان شدم.
وی تصریح کرد: در آنجا من یک اتوبوس را دیدم که به آرامی در حال حرکت بود که فکر کردم اتوبوس همکاران است که میخواهد مامور پیاده کند. با این حال اجازه دادم که از کنارمان بگذرد؛ اما پس از عبور از ما به یکباره سرعت خود را زیاد کرد و به سمت ماموران تهاجم داشت.
این شاهد عینی ماجرا گفت: در آنجا من دیدم که شهید امامی بین اتوبوس و یک ماشین گیر افتاد و اتوبوس از روی او عبور کرد و سپس به سمت راست رفته و شهید بایرامی را هم به شهادت رساند.
قاضی کشکولی از این شاهد پرسید: فاصله بین این مقتولین چند نفر بود؟ که شاهد در پاسخ گفت: تقریبا حدود ۲ تا ۳ متر با هم فاصله داشتند.
قاضی کشکولی گفت: آیا شما دیدید که به اتوبوس شلیکی شده باشد؟ که وی پاسخ داد: خیر من ندیدم، چون ما اسلحه نداشتیم و حتی سپر هم برای دفاع از خود نداشتیم.
قاضی کشکولی از شاهد پرسید: شما دیدید که این متهم از اتوبوس پیاده شود؟ شاهد گفت: من، چون پس از این حادثه بالای سر مقتولین رفتم، جلو نبودم که بیینم چه کسی از اتوبوس پیاده شد، اما زمانی که اتوبوس از جلوی من عبور میکرد متهم را در پشت فرمان اتوبوس دیده بودم.
وی گفت: البته گفتند که همکاران یک گاز اشک آور به سمت اتوبوس شلیک کرده اند تا بتواند اتوبوس را متوقف کنند و اگر ماشینهای پارک شده در داخل خیابان نبود ممکن بود اتوبوس افراد بیشتری را زیر بگیرد و به افراد بیشتری آسیب برساند.
محمدرضا ثلاث باحضور در جایگاه به ارائه آخرین دفاعیات خود پرداخت.
قاضی خطاب به محمدرضا ثلاث گفت: با توجه به صدور کیفرخواست از سوی دادسرای امور جنایی تهران و مطالبه قصاص از سوی شکات و اولیای دم و گزارش مراجع انتظامی و تصاویر گرفته شده از نحوه حرکت اتوبوس و تصاویر اجساد و تحقیقات نماینده دادستان تهران، و همچنین ۸ فقره سوابق کیفری شما و اعزام شما به روانپزشکی و اعلام سلامت روحی و روانی، اتهامات شما به سه فقره قتل عمدی آقایان رضا مرادی، بایرامی و امامی از طریق حمله و برخورد وسایل نقلیه و همچنین اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق جنجال و تعرض به مأموران نیروی انتظامی تفهیم میشود.
محمدرضا ثلاث با ارائه آخرین دفاعیات خود در مقابل قاضی دادگاه گفت: آن روز برای آزادی دوستم آقای ریاحی در خیابان پاسداران داخل اتوبوس اتراق کرده بودیم. اولش مأموران شروع کردند سرم راشکستند سوار پراید شدم و به سمت گلستان هفتم حرکت کردم. اتوبوس محل خوابگاه بود؛ ۱۵ روز آنجا بودیم. حکم بازداشت بزرگ ما را داده بودند. من صندلیهای اتوبوس را باز کرده بودم و آن روز قرار بود که صندلیها را ببندیم، بعد از اینکه از پراید پیاده شدم. سوار اتوبوس شدم که اتوبوس را به سمت پاسگاه ببرم. آرام حرکت کردم که نیروی انتظامی کنار برود. چراغ زدم بوق زدم به حرکت ادامه دادم؛ پایم روی گاز بود. ما انسان هستیم، حیوان نیستیم. من در اینجا از خداوند برای بازماندگان صبر و برای خودم بخشش میخواهم. خودم هم ناراحت هستم. من عاشق اعدامم. اینها را نمیگویم که من را اعدام نکنند، من عاشق اعدام هستم. من با ماشین رفتم و میخواستم حادثه را رد کنم. عمداً روی آنها نرفتم، وجدانم راحت است. ۵۰ نفر هم میمردند خواست خدا بوده است (؟!)
قاضی خطاب به متهم گفت: چرا دوست داری اعدام شوی؟
متهم پاسخ داد: دوست ندارم به جامعه بازگردم؛ من نمیخواهم زندگی کنم.
قاضی خطاب به متهم اعلام کرد: شما راننده پایه یک هستید و گفتید از بوق و چراغ استفاده کردید. چرا وقتی جمعیت را دیدید توقف نکردید؟ وقتی با خودروها تصادف کردید، چرا توقف نکردید؟
متهم در پاسخ گفت: خدا گواه است. هیچ کدام آنها را ندیدم. اضطراب داشتم.
قاضی بیان کرد: در فیلم مشخص است مسیر طولانی را عادی حرکت میکنید، هنگامی که با ماموران مواجه میشوید به سمت چپ و راست حرکت میکنید.
متهم پاسخ داد: اضطراب داشتم میخواستم آنها با من برخورد نکنند. پایم روی گاز بود؛ پنج و شش خودرو را له کردم. بعد دیدم گاز اشکاور از پشت میزنند.
قاضی خطاب به متهم گفت: پزشکی قانونی گفته است سلامت روحی و روانی داشتهاید.
متهم گفت: بله آن لحظه بدنم فقط میلرزید.
قاضی گفت: چرا به سمت نیروی انتظامی حرکت کردید؟
متهم پاسخ داد: چشمم ضعیف است و از عینک استفاده میکنم من الان هم شما را نمیبینم. دو متری را هم تشخیص نمیدهم.
قاضی خطاب به متهم افزود: اتوبوس را چه کسی به محل آورده است؟
متهم گفت: من راننده اتوبوس را هم نمیشناسم، سوییچ روی اتوبوس بود به من گفتند استارت بزن که باطری نخوابد. من بدون اجازه صندلیها را باز کردم، بغل اتوبوس را به نشانه صلح و دوستی نقاشی کرده بودم که همسایگان شاکی نشوند. قرار بود که آن روز صندلیها را ببندیم که این اتفاق افتاد. اتوبوس تحویل من نبود و در آنجا اتراق کرده بودیم.
قاضی خطاب به متهم ادامه داد: در داخل اتوبوس آلت قتاله، همچون شمشیر و ... و مواد غذایی کشف شده است؛ نماینده نیروی انتظامی در ادامه این رسیدگی وسایل را به دادگاه آورد.
متهم در صورت مواجهه گفت: مواد غذایی را مصرف میکردیم. افراد مختلف از شهرستان میآمدند و در داخل اتوبوس اتراق میکردند، ۱۰-۲۰ نفر در داخل اتوبوس در حال استراحت بودیم؛ اتوبوس تحویل من نبود.
۲۸ اسفندماه سال ۹۶ رییس کل دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی از صدور حکم راننده اتوبوس آشوبهای خیابان پاسداران خبرداد و گفت: حکم محکومیت راننده اتوبوسی که باعث شهادت سه نفر از مامورین نیروی انتظامی شده بود از سوی دادگاه کیفری یک تهران صادر و روز جاری به صورت ویژه ابلاغ شد.
این حکم در تاریخ ۴ اردیبهشت ماه سال جاری مورد تایید دیوان عالی کشور قرار گرفت.
غلامحسین اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی اظهارکرد: براساس رای صادره از سوی شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران آقای محمدرضا ثلاث به اتهام قتل سه نفر از ماموران نیروی انتظامی و اخلال در نظم و امنیت عمومی به سه فقره قصاص نفس، یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که با درخواست فرجام خواهی از سوی نامبرده پرونده در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت.
این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: شعبه مذکور رای صادره از سوی دادگاه کیفری یک استان تهران را عینا تایید نموده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: بر این اساس پرونده جهت انجام تشریفات مربوطه برای اجرای حکم به دادسرای تهران ارسال شد.
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، محمد رضا ثلاث، معروف به راننده اتوبوس خیابان پاسداران و عامل شهادت ماموران نیروی انتظامی، سابقه کیفری مالی، سابقه کیفری اخلال در نظم عمومی،مواد مخدر، سابقه ایراد و جرح با چاقو، تمرد از دستور ماموران نیروی انتظامی و اخلال در نظم عمومی از جمله سوابق کیفری او است.
متهم بارها در دادگاه اعلام کرده بود که عاشق اعدامم. اینها را نمیگویم که من را اعدام نکنند، من عاشق اعدام هستم. من با ماشین رفتم . عمداً روی آنها نرفتم، وجدانم راحت است. ۵۰ نفر هم میمردند خواست خدا بوده است (؟!)
۳۰ بهمن ماه سال ۹۶ در جریان آشوبهای خیابان پاسداران تهران، محمد رضا ثلاث باباجانی با نشستن پشت فرمان یک اتوبوس اقدام به زیر گرفتن تعدادی از مأموران نیروی انتظامی کرد که ۳ نفر از آنها به علت ایراد صدمه بدنی به شهادت رسیدند.
[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/1670009_776.mp4']
ثلاث در همان شب که دستگیر شد رسما به اتهام خود اعتراف کرد.
ثلاث در آن مصاحبه تلویزیونی گفت: من راننده اتوبوس بودم، نشستم پشت اتوبوس...
البته اظهارات صریح محمد ثلاث درباره ارتکاب جرم در حالی بود که در یک مورد عجیب عده ای بی شرمانه در فضای مجازی در حال تطهیر جرایم ارتکابی ثلاث در روز روشن بودند.
فردی که در روز روشن در مقابل چشمان همگان داعشی وار، فرزندان این ملت در لباس سبز نیروی انتظامی را زیر گرفته بود و خود به جنایتش معترف بود، اما عدهای مزدور مجازی با توجه به نسخه دیکته شده درصدد تبرئه و مظلوم جلوه دادن وی برآمدند.
برخی از این مزدوران (کاربران) که عمدتا با آیپیهای جعلی فعالیت میکنند در پستهایشان، محمد ثلاث قاتل روز روشن را معصوم! خطاب قرار دادند!
برگزاری اولین جلسه محاکمه راننده اتوبوس آشوب های خیابان پاسداران
اولین جلسه محاکمه راننده اتوبوس آشوبهای خیابان پاسداران در شعبه نهم دادگاه کیفری شماره یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی به صورت علنی برگزار شد.
در جلسه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت سه مامور نیروی انتظامی، قاضی شهریاری معاون دادستان و سرپرست دادسرای جنایی تهران در اجرای ماده ۳۹۶ از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ کیفرخواست را قرائت کرد.
وی افزود: در پرونده کلاسه ۹۶۱۳۳۴ دادسرای امور جنایی تهران آقای محمدرضا ثلاث فرزند اسدالله متولد ۱۳۴۶ متهم است به ارتکاب سه فقره قتل عمدی با این اوصاف که در مورخ ۳۰/۱۱/۹۶ ساعت ۲۰ حسب تماس مرجع انتظامی مبنی بر وقوع تهاجم عمدی با خودرو اتوبوس در آدرس تهران خیابان پاسداران گلستان هفتم در ساعت ۱۸:۲۰ دقیقه؛ ضمن دستورات لازم جهت حفظ صحنه با توجه به مشهود بودن جرم و در اجرای قانون آیین دادرسی کیفری به محل وقوع عازم و در سردخانه بیمارستان لبافی نژاد اجساد مقتولین به اسامی سرباز وظیفه رضا مرادی؛ گروهبان یکم کادر رضا امامی و گروهبان یکم کادر محمد علی بایرمی میباشد.
قاضی شهریاری خاطرنشان کرد: با حضور پزشکی قانونی و کارشناسان تشخیص هویت مورد معاینه قرار گرفت، اوراق معاینه ضمیمه پرونده است.
فیلم محاکمه راننده اتوبوس آشوب های اخیر خیابان پاسداران را اینجا ببینید
وی ادامه داد: با توجه به تحقیقاتی که در محل انجام شد مشخص شد راننده خودرو اتوبوس که به صورت عمدی به مامورین نیروی انتظامی تعرض نموده است در بیمارستان امام سجاد بستری است لذا به بیمارستان مذکور اعزام و با مشارالیه صحبت شد که فیلم اظهارات نامبرده در خصوص نحوه قتل اخذ شد که ضمیمه پرونده است.
معاون دادستان تهران گفت: نامبرده حسب اظهاراتی که به صورت شفاهی در بدو آن مطرح کرد اعلام کرد با توجه به عصبی بودن با اتوبوسی که قبلا در محل پارک شده بود به سمت مامورین حمله ور شده و منجر به قتل سه نفر شده است.
وی در رابطه با ادله اثباتی که دادسرا جمع اوری نموده است به اعترافات متهم اشاره کرد و بیان داشت: متهم در اعترافات خود در نزد بازپرس دادسرای جنایی به صراحت تهاجم عمدی با خودرو اتوبوس را پذیرفته و علت آن را عصبی بودن اعلام کرده است.
قاضی شهریاری خاطرنشان کرد: متهم در پاسخ به اینکه چرا در خیابان پاسداران گلستان هفتم حضور داشتید اعلام کرده که برای حمایت از یکی از همفکران خود در محل بوده است.
وی به سئوالات مطرح شده از متهم پرداخت و گفت: از متهم هم پرسیده شده که چرا حمله کردی و عنوان داشته، چون عصبانی شدم. پرسیده شده آیا آنها باعث عصبانیت شما شده بودند؟ که اعلام کرده خیر اینها را نمیشناختم عدهای دیگر بودند و وقتی از او در رابطه با انگیره ارتکاب قتل سئوال میشود عنوان داشته که عصبانی بودم.
معاون دادستان تهران با بیان اینکه متهم تفهیم اتهام شده و اتهامات را صراحتا قبول داشته است، گفت: او اعلام نموده ما شبها حدود ۳۰ نفر در اتوبوس میخوابیدیم که هویت آنها را نمیشناسم.
وی گفت: از او پرسیده شده که آیا مجروح کردن ماموران، تخریب اموال را قبول دارید و عنوان داشته بله قبول دارم.
قاضی شهریاری با اشاره به سئوال پرسیده شده از متهم مبنی بر اینکه آیا اخلال در نظم را قبول دارید؟ گفت: متهم گفته قبول داریم اینها عین اظهارات متهم در نزد بازپرس است که در اوراق پرونده موجود است.
معاون دادستان تهران بیان داشت: فیلم تهاجم عمدی متهمان که نسخه آن در پرونده موجود است و در فضای مجازی با توجه به افرادی که در صحنه گرفته شده نشان میدهد که یک دستگاه اتوبوس که متهم اعتراف به رانندگی نموده است به سمت مامورین تهاجم عمدی مینماید و پس از برخورد با آنان طی آن ۳ نفر از مامورین که اسامی آنها خوانده شد، فوت میکنند.
متهم اظهار کرد: البته حدود ۱۰، ۱۵ روز در یک اتوبوس در خیابان گلستان پاسداران اقامت داشتم به این ترتیب که به خانه دیگران برای دوش گرفتن میرفتم و برای اقامت به این اتوبوس بر میگشتم.
در ادامه قاضی پرونده اتهامات متهم را قرائت و از او خواست که اگر دفاعی دارد بیان کند.
متهم پرونده پس از تفهیم اتهام هنگامی که پشت تریبون قرار گرفت گفت: بنده آمادگی دفاع از خود را دارم و معتقدم نیروی انتظامی باید منشا آرامش باشد.
وی در ادامه مدعی برخورد نیروی انتظامی با عوامل حاضر در گلستان هفتم شد و ادامه داد: در روز حادثه نیروی انتظامی به ما حمله کرد و سرم را شکستند که این کارشان من را عصبانی کرد و من از شدت عصبانیت با اتوبوس به سمت آنها حمله کردم.
وی در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه علت حضور شما در آن ایام در خیابان پاسداران چه بوده است؟ گفت: من برای حمایت از برادرم به آنجا رفته بودم.
متهم این پرونده مدعی شد: وی برادر دینی من است که به او اتهام سرقت خودروی پراید را نسبت داده بودند درحالی که این فرد نیاز مالی نداشته است که سرقت کند.
وی در خصوص نحوه حمله به نیروی انتظامی و مردم در زمان حادثه گفت: من خودم پشت فرمان اتوبوس بودم و کسی دیگر در اتوبوس نبود. مالک خودرو را نمیشناسم و، چون قبلا کار رانندگی کرده بودم توانستم آن را روشن کنم و به سمت ماموران ناجا حرکت کنم.
قاضی دادگاه در سوالی از متهم پرسید: حسب گزارشات این اتوبوس صندلیهایش باز شده و به محلی برای استراحت تبدیل شده بود این موضوع را توضیح دهید؟
متهم در پاسخ به این سوال گفت: من خودم بدون اجازه مالک اتوبوس صندلیهای آن را باز کردم تا بتوانیم در آن استراحت کنیم حتی شنیده بودم که مالک اتوبوس از این کار اعلام نارضایتی کرده بود.
وی بیان کرد: در این اتوبوس حدود ۲۵ الی ۳۰ نفر میآمدند و در آنجا استراحت میکردند. این افراد اکثرا از شهرستان آمده بودند و برای استراحت به اتوبوس میآمدند و دائما در حال رفت و آمد بودند.
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی کشکولی رئیس دادگاه کیفری یک خطاب به متهم اعلام کرد که در جایگاه حاضر شده و با معرفی کامل خود به دفاع از خود بپردازد.
متهم در ادامه ادعای خود به نحوه برخورد ماموران ناجا اشاره کرد و گفت: زمانی که ماموران ناجا به سرم ضربه زدند و از سرم خون آمد من عصبانی شدم و بلافاصله اتوبوس را روشن و به سمت ماموران حرکت کردم.
وی ادامه داد: من خودم قبول دارم که این سه نفر را کشته ام و فوت این سه نفر نتیجه اقدامات من بوده است.
قاضی پرسید با توجه به گزارش نیروی انتظامی سلاح سرد از قبیل: قمه و چاق و شمشیر در داخل اتوبوس کشف شده است آیا این را قبول دارید؟، که متهم پاسخ داد: من در داخل اتوبوس از این چیزها اطلاعی ندارم.
قاضی گفت: شما گفته اید که در مقابل کلانتری ۱۰۲ گلستان شعار سر داده اید در این رابطه افراد چند نفر بوده اند؟ که متهم در پاسخ گفت: ۳۰ الی ۴۰ نفر.
رییس دادگاه تصریح کرد: شما مگر نمیدانید برای تجمع باید به قانون عمل کنید؟ سه نفر را به قتل رسانده اید پس برای بار دوم سوال میکنیم قتل را قبول دارید؟ که متهم پاسخ داد: بله.
قاضی گفت: آیا به بیمارستان رفتهای و چند روز در بیمارستان بودی که متهم بیان داشت: یادم نمیآید یک یا دو روز و نام بیمارستان را هم به خاطر نمیآورم.
قاضی تصریح کرد: ادعا کردهای به عنوان هوادار در این گروه یا فرقه عضویت داری و به بزرگ گروه علاقه داری علاقه جنبه شخصی است و یا اینکه آنها برای خود آیین نامه و مرام نامهای دارند؟ که متهم در این راستا به ذکر شعری پرداخت.
قاضی عضویت در گروه خاصی داری یا خیر؟ که متهم گفت: ندارم.
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی محمد کشکولی خطاب به رحیم ایزد یاری وکیل تسخیری متهم از وی خواست درجایگاه به مقام دفاع از متهم بپردازد.
وی با حضور در جایگاه ضمن عرض تسلیت به خانواده قربانیان بیان کرد: طبق اظهارات متهم و پشیمانی ایشان به شرایط روحی متهم توجه کنید پس از برخورد ماموران سوار بر اتوبوس شده است و صرفا برای تهدید و پراکنده کردن ماموران اتوبوس راهدایت کرده است و قصد کشتن کسی را نداشته است.
وی افزود: بنا به اظهارات متهم او قصد مجرمانه نداشته است و از دادگاه تقاضای تخفیف محازات و همچنین ازخانواده قربانیان تقاضای عفو را دارم.
جزئیات جلسه اول محاکمه راننده اتوبوس آشوب های اخیر خیابان پاسداران را بیشتر بخوانید
21 اسفندماه ؛ برگزاری دومین جلسه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت سه مامور نیروی انتظامی/ سرپرست دادسرای جنایی: متهم صندلیهای اتوبوس را جمع آوری کرده و اینها نشان میدهد که ساماندهی وجود داشته است
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات عامل شهادت سه نفر از ماموران نیروی انتظامی صبح روز ۲۱ اسفندماه بصورت علنی برگزار شد.
در این جلسه قاضی کشکولی با بیان اینکه وضعیت جدیدی در پرونده ایجاد شده است، اظهار کرد: متهم این پرونده آقای اشرف زاده را به عنوان وکیل تعیینی مقرر کرده است.
در ادامه رسیدگی به این جلسه قاضی شهریاری به عنوان نماینده داستان با حضور در جایگاه بیان کرد: با توجه به اینکه تشریفات ماده ۳۵۹ قانون رعایت شده است به ارائه مطالبی میپردازم.
وی اظهار کرد: بسیار ساده لوحانه است که اظهارات متهم مبنی بر عصبانی بودن لحظهای وی را بپذیریم. درهمان شب یعنی سی ام بهمن ماه و بامداد یکم اسفند ماه دو دستگاه خودروی سمند و پرشیا به ماموران حمله و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. خودروی سمند در گلستان هفتم نیز تعدادی از ماموران را به صورت حرفهای مجروح کرد در این رابطه متهمان دستگیر شدند آنان که عصبانی نبودند؛ اینها نشان میدهد که یک ساماندهی قبلی در این ما جرا وجود دارد.
سرپرست دادسرای امور جنایی بیان کرد: اتوبوس به مدت ۱۵ شب درمحل پارک بوده است، متهم صندلیها را جمع آوری کرده است و اینها نشان میدهد که ساماندهی وجود داشته است که در این رابطه تحقیقات انجام و درمرجع دیگری به آن رسیدگی میشود.
قاضی شهریاری همچنین گفت: متهم در اظهاراتش عنوان کرده است که جلوی خود را نمیدیده، اما در فیلم نشان میدهد که وی در گلستان هفتم اول به سمت راست میرود بعد فرمان را به سمت چپ میچرخاند و سپس مستقیم حرکت میکند یعنی دقیقا متوجه بوده است که در حال انجام چه عملی است.
نماینده دادستان افزود: آثار موجود در بدن متهم بعد از تهاجم عمدی توسط افراد حاضر در محل بوده است درتحقیقات از او سوال شد که ایا این سه مامور را میشناسی که گفت: خیر من آنها را نمیشناسم بنابر این تهاجم وی صرفا از روی عصبانیت نبوده است. وی در بین متهمان دستگیر شده تنها کسی است که گواهی نامه پایه یک دارد و رانندگی اتوبوس را انجام میدهد.
قاضی شهریاری همچنین گفت: متهم در اظهاراتش عنوان کرده است که جلوی خود را نمیدیده، اما در فیلم نشان میدهد که وی در گلستان هفتم اول به سمت راست میرود بعد فرمان را به سمت چپ میچرخاند و سپس مستقیم حرکت میکند یعنی دقیقا متوجه بوده است که در حال انجام چه عملی است.
نماینده دادستان افزود: آثار موجود در بدن متهم بعد از تهاجم عمدی توسط افراد حاضر در محل بوده است درتحقیقات از او سوال شد که ایا این سه مامور را میشناسی که گفت: خیر من آنها را نمیشناسم بنابر این تهاجم وی صرفا از روی عصبانیت نبوده است. وی در بین متهمان دستگیر شده تنها کسی است که گواهی نامه پایه یک دارد و رانندگی اتوبوس را انجام میدهد.
قاضی شهریاری تصریح کرد: متهم گفته است که عضو هیچ فرقهای نیست درحالی که از دراویش است و در اعترافاتش بیان داشته که تشکیلاتی دارند و عضویتش محرز است که پرونده مجزا در این خصوص در دادسرا تشکیل شده است.
وی گفت: متهم از سلامت روانی کامل برخوردار است که به این موضوع را هم خودش اذعان دارد و هم پزشکی قانونی تایید کرده است پس اولیای دم تقاضای قصاص دارند و بنده هم تقاضای قصاص دارم و همچنین در زمینه اخلال در نظم عمومی نیز تقاضای مجازات دارم.
پس از تقاضای استمهال توسط وکیل متهم قاضی کشکولی اظهار کرد: با توجه به این که ما موظف به رعایت قانون آئین دادرسی از حیث رعایت نظم عمومی هستیم و تقاضای استمهال هم از حقوق متهم است لذا با درخواست استمهال موافقت میشود.
در این زمینه بیشتر بخوانید
سومین و آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد رضا ثلاث / اظهارات شاهدان حادثه خیابان پاسداران /شهید امامی در حال کمک به مردم بود
۲۷ اسفندماه سومین و اخرین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد رضا ثلاث عامل شهادت سه تن از ماموران نیروی انتظامی برگزار شد، قاضی کشکولی ضمن تذکر به رعایت نظم و احترام دادگاه از نماینده حقوقی ناجا خواست در جایگاه حاضر شده و در مورد پرونده اگر موضوعی دارند بیان کند.
نماینده حقوقی ناجا پس از کسب اجازه از ریاست دادگاه در جایگاه حاضر شده و گفت: متهم که در حین جرم دستگیر شده، خود را متعلق به یک گروه خاص معرفی کرده است.
وی بیان کرد: در طول مدت حادثه، رعایت اخلاق اسلامی، جزو رفتارهای ماموران ناجا بوده است. در صورتی که شورشیان از رفتار خود دست نکشیده اند و نهایتا رفتارشان منجر به این جنایت شد.
فلاح زاده بیان کرد: متهم حادثه و همدستانش باید بدانند که اقدام آنها منجر به شهادت ۴ جوان برومند و مجروح شدن بیش از ده نفر از ماموران و وارد شدن خسارت بسیاری به اموال مردم و سلب آسایش عمومی شده است.
وی در پایان اظهارات خود از قاضی کشکولی درخواست کرد که باتوجه به اینکه چندین شاهد حادثه در جلسه هستند؛ به جایگاه بیایند و مشاهدات خود را بیان کنند.
در ادامه قاضی کشکولی خطاب به شاهدین از آنها خواست به ترتیب در جایگاه حاضر شده و آنچه را که در آن حادثه مشاهده کرده اند، بیان کنند.
سپس احدی از شاهدین حادثه در جایگاه حاضر و در بیان مشاهدات خود، گفت: زمانی که ما به خیابان رسیدیم، هنوز حتی از موتورهای خود پیاده هم نشده بودیم. آنها به سمت ما کوکتل مولوتوف پرتاب میکردند؛ اما با این حال به دستور داده شده بود که اصلا حق برخورد را ندارید و نباید به مردم و اموالشان آسیبی برسد.
وی بیان کرد: ما زمانی که به خیابان هفتم رسیدیم، دیدم که یک اتوبوس با سرعت کمی در حال حرکت به سمت ما است که فکر کردیم میخواهد از خیابان عبور کند؛ اما پس از اینکه مدتی از حرکتش گذشت، به یکباره سرعت خود را زیاد کرد و با حرکت به سمت چپ و راست به مأموران به نوعی حمله ور شد.
این شاهد حادثه ادامه داد: من در آنجا دیدم که شهید امامی در حال کمک به مردم بود و آنها را به سمت پیاده رو هدایت میکرد و میگفت:" به سمت پیاده رو بروید. "، اما اتوبوس با او برخورد کرد و پس از آن دوباره اتوبوس منحرف شده و از روی شهید بایرامی عبور کرد که البته در آنجا باز هم دیدم که شهید بایرامی در حال فریاد زدن بود و به مردم میگفت: فرار کنید.
وی گفت: نهایتا این اتوبوس به خاطر ترافیک و شلوغی خیابان و حضور ماشینهای داخل خیابان از حرکت ایستاد. اما من در آن لحظه، چون از کمر و دیگر جاها آسیب دیده بودم، نتوانستم اتوبوس را تاانتها دنبال کنم.
قاضی کشکولی از شاهد پرسید در گزارشات آمده که در اتوبوس جای گلوله مشاهده شده است.
شاهد گفت: ما اصلا اسلحه و سلاح گرم به همراه نداشتیم.
قاضی پرسید: خود شما متهم را در اتوبوس دیدید؟
شاهد گفت: بله من او را در پشت فرمان زمانی که داشت از جلوی ما با سرعت کم عبور میکرد، دیدم.
پس از اظهارات شاهد اول، یکی دیگر از شهود حادثه به دستور قاضی در جایگاه حاضر شده و با معرفی خود اظهار کرد: ما ماموریت داشتیم که به سمت کلانتری ۱۰۲ پاسداران حرکت کنیم. به محض پیاده شدن از موتورها دیدیم که آشوبگران خیابان را بسته اند و به ما دستور داده شد که آنها را متفرق کنیم که سپس آنها فرار کردند و به خیابان هفتم رفتند. جزو اولین کسانی بودم که وارد این خیابان شدم.
وی تصریح کرد: در آنجا من یک اتوبوس را دیدم که به آرامی در حال حرکت بود که فکر کردم اتوبوس همکاران است که میخواهد مامور پیاده کند. با این حال اجازه دادم که از کنارمان بگذرد؛ اما پس از عبور از ما به یکباره سرعت خود را زیاد کرد و به سمت ماموران تهاجم داشت.
این شاهد عینی ماجرا گفت: در آنجا من دیدم که شهید امامی بین اتوبوس و یک ماشین گیر افتاد و اتوبوس از روی او عبور کرد و سپس به سمت راست رفته و شهید بایرامی را هم به شهادت رساند.
قاضی کشکولی از این شاهد پرسید: فاصله بین این مقتولین چند نفر بود؟ که شاهد در پاسخ گفت: تقریبا حدود ۲ تا ۳ متر با هم فاصله داشتند.
قاضی کشکولی گفت: آیا شما دیدید که به اتوبوس شلیکی شده باشد؟ که وی پاسخ داد: خیر من ندیدم، چون ما اسلحه نداشتیم و حتی سپر هم برای دفاع از خود نداشتیم.
قاضی کشکولی از شاهد پرسید: شما دیدید که این متهم از اتوبوس پیاده شود؟ شاهد گفت: من، چون پس از این حادثه بالای سر مقتولین رفتم، جلو نبودم که بیینم چه کسی از اتوبوس پیاده شد، اما زمانی که اتوبوس از جلوی من عبور میکرد متهم را در پشت فرمان اتوبوس دیده بودم.
وی گفت: البته گفتند که همکاران یک گاز اشک آور به سمت اتوبوس شلیک کرده اند تا بتواند اتوبوس را متوقف کنند و اگر ماشینهای پارک شده در داخل خیابان نبود ممکن بود اتوبوس افراد بیشتری را زیر بگیرد و به افراد بیشتری آسیب برساند.
محمدرضا ثلاث باحضور در جایگاه به ارائه آخرین دفاعیات خود پرداخت.
قاضی خطاب به محمدرضا ثلاث گفت: با توجه به صدور کیفرخواست از سوی دادسرای امور جنایی تهران و مطالبه قصاص از سوی شکات و اولیای دم و گزارش مراجع انتظامی و تصاویر گرفته شده از نحوه حرکت اتوبوس و تصاویر اجساد و تحقیقات نماینده دادستان تهران، و همچنین ۸ فقره سوابق کیفری شما و اعزام شما به روانپزشکی و اعلام سلامت روحی و روانی، اتهامات شما به سه فقره قتل عمدی آقایان رضا مرادی، بایرامی و امامی از طریق حمله و برخورد وسایل نقلیه و همچنین اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق جنجال و تعرض به مأموران نیروی انتظامی تفهیم میشود.
محمدرضا ثلاث با ارائه آخرین دفاعیات خود در مقابل قاضی دادگاه گفت: آن روز برای آزادی دوستم آقای ریاحی در خیابان پاسداران داخل اتوبوس اتراق کرده بودیم. اولش مأموران شروع کردند سرم راشکستند سوار پراید شدم و به سمت گلستان هفتم حرکت کردم. اتوبوس محل خوابگاه بود؛ ۱۵ روز آنجا بودیم. حکم بازداشت بزرگ ما را داده بودند. من صندلیهای اتوبوس را باز کرده بودم و آن روز قرار بود که صندلیها را ببندیم، بعد از اینکه از پراید پیاده شدم. سوار اتوبوس شدم که اتوبوس را به سمت پاسگاه ببرم. آرام حرکت کردم که نیروی انتظامی کنار برود. چراغ زدم بوق زدم به حرکت ادامه دادم؛ پایم روی گاز بود. ما انسان هستیم، حیوان نیستیم. من در اینجا از خداوند برای بازماندگان صبر و برای خودم بخشش میخواهم. خودم هم ناراحت هستم. من عاشق اعدامم. اینها را نمیگویم که من را اعدام نکنند، من عاشق اعدام هستم. من با ماشین رفتم و میخواستم حادثه را رد کنم. عمداً روی آنها نرفتم، وجدانم راحت است. ۵۰ نفر هم میمردند خواست خدا بوده است (؟!)
قاضی خطاب به متهم گفت: چرا دوست داری اعدام شوی؟
متهم پاسخ داد: دوست ندارم به جامعه بازگردم؛ من نمیخواهم زندگی کنم.
قاضی خطاب به متهم اعلام کرد: شما راننده پایه یک هستید و گفتید از بوق و چراغ استفاده کردید. چرا وقتی جمعیت را دیدید توقف نکردید؟ وقتی با خودروها تصادف کردید، چرا توقف نکردید؟
متهم در پاسخ گفت: خدا گواه است. هیچ کدام آنها را ندیدم. اضطراب داشتم.
قاضی بیان کرد: در فیلم مشخص است مسیر طولانی را عادی حرکت میکنید، هنگامی که با ماموران مواجه میشوید به سمت چپ و راست حرکت میکنید.
متهم پاسخ داد: اضطراب داشتم میخواستم آنها با من برخورد نکنند. پایم روی گاز بود؛ پنج و شش خودرو را له کردم. بعد دیدم گاز اشکاور از پشت میزنند.
قاضی خطاب به متهم گفت: پزشکی قانونی گفته است سلامت روحی و روانی داشتهاید.
متهم گفت: بله آن لحظه بدنم فقط میلرزید.
قاضی گفت: چرا به سمت نیروی انتظامی حرکت کردید؟
متهم پاسخ داد: چشمم ضعیف است و از عینک استفاده میکنم من الان هم شما را نمیبینم. دو متری را هم تشخیص نمیدهم.
قاضی خطاب به متهم افزود: اتوبوس را چه کسی به محل آورده است؟
متهم گفت: من راننده اتوبوس را هم نمیشناسم، سوییچ روی اتوبوس بود به من گفتند استارت بزن که باطری نخوابد. من بدون اجازه صندلیها را باز کردم، بغل اتوبوس را به نشانه صلح و دوستی نقاشی کرده بودم که همسایگان شاکی نشوند. قرار بود که آن روز صندلیها را ببندیم که این اتفاق افتاد. اتوبوس تحویل من نبود و در آنجا اتراق کرده بودیم.
قاضی خطاب به متهم ادامه داد: در داخل اتوبوس آلت قتاله، همچون شمشیر و ... و مواد غذایی کشف شده است؛ نماینده نیروی انتظامی در ادامه این رسیدگی وسایل را به دادگاه آورد.
متهم در صورت مواجهه گفت: مواد غذایی را مصرف میکردیم. افراد مختلف از شهرستان میآمدند و در داخل اتوبوس اتراق میکردند، ۱۰-۲۰ نفر در داخل اتوبوس در حال استراحت بودیم؛ اتوبوس تحویل من نبود.
دراین زمینه بیشتر بخوانید
۲۸ اسفندماه سال ۹۶ رییس کل دادگستری استان تهران در گفتگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی از صدور حکم راننده اتوبوس آشوبهای خیابان پاسداران خبرداد و گفت: حکم محکومیت راننده اتوبوسی که باعث شهادت سه نفر از مامورین نیروی انتظامی شده بود از سوی دادگاه کیفری یک تهران صادر و روز جاری به صورت ویژه ابلاغ شد.
دراین زمینه بیشتر بخوانید
این حکم در تاریخ ۴ اردیبهشت ماه سال جاری مورد تایید دیوان عالی کشور قرار گرفت.
غلامحسین اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی اظهارکرد: براساس رای صادره از سوی شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران آقای محمدرضا ثلاث به اتهام قتل سه نفر از ماموران نیروی انتظامی و اخلال در نظم و امنیت عمومی به سه فقره قصاص نفس، یک سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود که با درخواست فرجام خواهی از سوی نامبرده پرونده در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت.
این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: شعبه مذکور رای صادره از سوی دادگاه کیفری یک استان تهران را عینا تایید نموده است.
رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: بر این اساس پرونده جهت انجام تشریفات مربوطه برای اجرای حکم به دادسرای تهران ارسال شد.
نظرات بینندگان
دوستان اونایی که کشته شدن، بجه های همین مملکت بودن، جوان بودن، دشمن با سیاه نمایی قاتل اونا رو بی گناه جلوه می ده بخدا دشمن هرگز خیر و صلاح ایرانی ها رو نمی خواد
چنین فردی فقط باید با سخت ترین مجازات محاکمه شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *