معاون دادستان کل کشور از انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) بازدید کرد/ صدور دستورات لازم برای ساماندهی انبار کالاهای وارداتی
خبرگزاری میزان- غلامعباس ترکی صبح امروز در بازدید از گمرک فرودگاه امام خمینی، اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه در خصوص تعیین تکلیف کالاهای رسوبی در انبارهای گمرکی و عمومی دستوراتی را صادر کرد و حسب مورد، این مهم را در دادستانی کل کشور و سایر دادستانیهای کشور دنبال میکنیم.
وی افزود: برای ساماندهی گمرک امام خمینی، دادستان و معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی تهران زحمات زیادی کشیدند و کارهای زیادی کردند که مشخص شد با اشکالاتی در فرآیند نگهداری، روشهای سنتی، غیر روزآمد و غیر هوشمند مواجه هستیم. تراکم کالاها از سال 90 و ماقبل آن نیز در انبارها وجود داشت.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: در پی بازدیدی که در روز 23 فروردین امسال از انبارها داشتیم، گزارشی تهیه و همفکری انجام شد تا در تاریخی که تعیین شده است، این مشکلات برطرف شود.
ترکی بیان کرد: در این راستا مدیریت، سه ضلع گمرک، شرکت انبارهای عمومی و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قرار دارد؛ شاید همکاران دیگری همدر این باره همکاری و دخالت داشته باشند.
وی اضافه کرد: در جلسهای که پس از بازدید میدانی برگزار شد، مشخص شد که ایرادات زیادی از حیث کالاهای رسوبی در انبارها وجود دارد، روشهای نگهداری کالاها نادرست است و نیاز به خانه تکانی جدی در این حوزه داریم؛ بهنحوی که روشها و فرایندها اصلاح و کالاهای مانده تعیین و تکلیف شوند و اظهارنامههایی که با تاخیر صادر میشد، سرعت داده شوند؛ بهنحوی که وضعیت متعادل و قابل قبولی در انبارها حاصل شود.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: در بازدیدی که انجام شد وضعیت انبار کالاهای صادراتی مناسب بود و مراتب تقدیر و تشکر را نیز اعلامکردیم اما در خصوص انبار کالاهای وارداتی متاسفانه موارد متعددی از بینظمی و تضییع حقوق عامه مشاهده شد که این موضوع را تذکر دادیم و قرار شد اشکالات برطرف شود.
وی عنوان کرد: در خصوص تعیین تکلیف کالاهای خطرناک دستورات لازم از دادستانی تهران صادر شده و باید کارها انجام شوند.
ترکی افزود: موضوع انبارهای هوشمند همباید تعیین تکلیف شده و اشکالات آن بررسی شود تا به نتیجه برسیم؛ پاسخ گمرکات در این مورد قانع کننده نبود. همچنین کالاهای خطرناک به طور 100 درصد باید تعیین تکلیف شوند.
ترکی بیان کرد : درباره تحویل کامل کالاها به سازمان اموال تملیکی، ابهام وجود دارد و باید مشخص شود کالاهای بلاصاحب و کالاهایی که مشمول مقررات اموال تملیکی شدهاند، تحویل داده شدهاند و یا قرار است کالاها تحویل داده شوند؟ این دومورد متفاوت از همهستند.
معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور اظهارکرد: با توضیحاتی که ارائه شد، خیلی به روند اصلاح امور خوشبینهستیم. اطلاعات اجمالی و توضیحاتی که مدیر کل گمرک فرودگاه ارائه کرد، نشان داد که اشکالات برطرف شده است و خوشحال میشویم که در محل نگهداری امانات مردم، امانتداری صحیح انجام شود.
در ادامه معاون دادستان تهران اظهار کرد: با توجه به دیدارهای قبلی انجام شده از این محل و مصوبات تعیین شده پس از آن، رسیدگی به کالاهای خطرناک جزو اولین برنامهها بود.
مرتضی تورک افزود: اعلام شد همه کالاهای خطرناک از انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی خارج و تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی شده است. دیگر هیچ کالای خطرناک و آتشزایی در آنجا وجود ندارد.
وی افزود: نگرانی دوم ما این است که این کالاها به کجا منتقل شده است و مبادا این اموال که خطرناک هستند در نقطه جدید از شهر مشکلی ایجاد کنند.
تورک تصریح کرد: قرار بود لیستی از کالاهای جامانده از مسافر، بلاصاحب و کالاهای ترانزیت تهیه و به دادستانی تحویل دهند که این کار انجام شده است؛ این لیست به دادگاه انقلاب ارسال و قرار شده درخصوص این کالاها در دادگاه ویژه اصل ۴۹ رای صادر شود.
معاون دادستان تهران عنوان کرد: نکته دیگر اینکه ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) این کالاها را با وجود تاکیداتی که شده است، منتقل نمی کند. این ستاد اعلام کرده است تا زمانی که رای دادگاه صادر نشود، نمی توانند اقدامی انجام دهند.
وی گفت: در بخش سوم و حجم گستردهتر قرار بود برای سایر کالاهای متروکه ای که در انبار شرکت انبارهای کالاهای عمومی هستند حداکثر تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ اظهارنامه صادر و تحویل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی شود که اعلام کردند اظهار نامه ها صادر و کارها در حال انجام است.
معاون دادستان تهران اضافه کرد: بنا بود سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ظرف مدت سه ماه از آخر فروردین این اموال را تعیین تکلیف کند و قرار نبود بخشی از کالاها از گمرک خارج و در انبار دیگری در شهر نگهداری شوند تا بعدا این کالاها را تعیین تکلیف کنند.
تورک بیان کرد: بنا بود شرکت انبارهای عمومی یک سوله و یا انبار در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قرار دهد که روی کیفیت و نوع انبار اتفاق نظر نداشتند که خوشبختانه اختلافات مرتفع شد و انباری در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال قرار گرفت و مسئولیت اموال بر عهده سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی قرار گرفت.
وی افزود: هوشمند و مدرن کردن انبارها نیز موضوع دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت؛ قرار است کارها به صورت روزانه انجام شود تا منجر به ورود دادستانی و دیگر بخش های نظارتی نشوند.
تورک اضافه کرد: امیدواریم با ورود معاون دادستان کل کشور، روال عادی در کار گمرک برقرار شود. گمرک مانند رودخانه است که باید کارها در آن جریان داشته باشد.
انتهای پیام /