برگزاری ۷۰ ساعت دوره آموزشی برای ۶۰ زوج در آستانه طلاق
مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی از برگزاری دوره های آموزشی پیش از ازدواج خبر داد و گفت: از جمله آسیبهای جدی در کشور، از هم گسیختگی خانوادهها و افزایش طلاق توافقی در بین خانوادهها و زوجهای ایرانی است.
وی گفت: تغییرات سریع ناشی از دوره گذار جامعه از سنت به مدرنیته از مهمترین عوامل از هم گسیختگی نظام سنتی خانواده است. کمبود مهارتهای زندگی مشترک، کاهش مسئولیتپذیری و تعهد اخلاقی، کاهش پایبندی به سنتهای اجتماعی، افزایش فاصله نسلی بین اعضای خانواده، تعویق سن هویت، وابستگی بیش از اندازه فرزندان به والدین و نبود استقلال فکری، مشکلات اقتصادی و رشد رسانهها و ابزار فرهنگی مدرن، از عوامل دیگر این ناهنجاری اجتماعی است.
این مقام قضایی بیان کرد: به همین منظور برگزاری دورههای آموزشی (طرح مهر) برای زوجین در آستانه جدایی و طلاق به عنوان فرصتی برای بازنگری مسیر طی شده و تأمل بر ویژگیهای فردی خود و همسر برای خودشناسی و آشنایی با مهارتهای زندگی مشترک میتواند کمک قابل توجهی به پیشگیری از طلاق و صیانت از نهاد خانواده کند.
جوهری درخصوص لزوم برگزاری این دورهها اظهار کرد: مرکز مشاوره پیش از طلاق دادگستری کل استان البرز به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از ابتدای سال ۹۴ آغاز به کار کرد و کلیه پروندههای طلاق توافقی به صورت متمرکز برای انجام مشاورههای فردی به این مرکز ارجاع میشوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستر البرز اظهار کرد: با توجه به ابلاغ شورای اجتماعی کشور درخصوص اجرای برنامههای متنوع به منظور کاهش طلاق، برگزاری دورههای مدیریت مهارت و دانش رفتار (طرح مهر) در قالب مشاورههای گروهی به عنوان یکی از این برنامهها در دستور کار این معاونت قرار گرفت که با توجه به بازخوردهای موجود مورد استقبال زوجین قرار گرفت.
وی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۷۰ ساعت دوره آموزشی برای بیش از ۶۰ زوج متقاضی طلاق در شهر کرج برگزار شده است.
سید هادی مظلوم