آمادگی 275 نیروگاه مقیاس کوچک برای تولید برق در کشور
خبرگزاری میزان - طبق اعلام پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، در حال حاضر 275 نیروگاه مقیاسکوچک در کشور وجود دارند که اغلب آنها با مشوق دولت برای سرمایهگذاری بخش خصوصی از طریق سازوکار عقد قرارداد خرید تضمینی برق با شرکتهای برق منطقهای، تولید برق را به عهده دارند.
بر این اساس، علاوه بر خرید تضمینی با نرخهایی که به صورت ماهانه بر اساس نرخ روز ارز و تورم، تعدیل میشوند، تسهیلاتی همچون در اختیار قراردادن زمین در ساختگاههای قابل استفاده، تعرفه سوخت نیروگاهی و تضمین آن، معرفی به نهادهای تأمین مالی برای اخذ تسهیلات نیز از جمله راهکارهای افزایش مشوقهای توسعه سرمایهگذاری در این حوزه است.
5 اقدام موثر وزارت نیرو برای تولید حداکثری این مولدها
به منظور افزایش ظرفیت تولید برق در ماههای گرم پیشرو در سال 1401، وزارت نیرو و شرکتهای زیرمجموعه، اقدامات موثری برای تولید حداکثری این مولدها برنامهریزی و در حال اجرا دارند که از جمله این اقدامات میتوان به بازنگری و اصلاح نرخ خرید برق، تزریق نقدینگی مناسب برای پوشش هزینههای تولید، تعمیرات، رویتپذیری و پایش مستمر این نیروگاهها در مراکز کنترل و دیسپاچینگ اشاره کرد.
بر این اساس، با توجه به رشد 8 درصدی تولید برق نیروگاههای مقیاس کوچک در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، پیشبینی میشود در ایام گرم سالجاری رشد قابل توجهی در تولید برق نیروگاههای مقیاسکوچک و حتی نسبت به ظرفیت قابل تولید این نیروگاهها محقق شود و سهم محسوسی از تأمین برق هموطنان در ماههای پیشرو از طریق تولید پراکنده تأمین شود.
این گزارش میافزاید، نیروگاههای تولید پراکنده (Distributed Generation-DG) معمولاً به دو دسته حرارتی و تجدیدپذیر تقسیمبندی میشوند و در کشورمان، نیروگاههای تولید پراکنده حرارتی با عنوان مولدهای مقیاسکوچک شناخته میشوند.
کاهش تلفات و تعویق یا عدم نیاز به توسعه ظرفیت شبکه برق بالادست، به عنوان مزایای استفاده از این نیروگاهها که در نزدیکی نقاط مصرف برق احداث میشوند، از سال 1387 در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت و از آن سال تاکنون به صورت سالانه بر میزان ظرفیت این نیروگاهها در سبد تولید برق کشور افزوده شده به طوری که در سال 1400 با تولید 7.4 میلیارد کیلوواتساعت، بیش از 2 درصد تولید برق در کشور را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/