موسس «بلک واتر»؛ مرد پشت پرده لابی سعودی-اماراتی علیه ایران
به گزارش گروه فضای مجازی ،یک ماه پیش بود که روزنامه «نیویورکتایمز» از دیداری پرده برداشت که اندکی پیش از انتخابات ریاستجمهوری سال 2016، در برج ترامپ میان پسر ارشد «دونالد ترامپ» نامزد وقت جمهوریخواهان، فرستاده امارات و عربستان و یک فعال اطلاعاتی اسرائیلی برگزار شده است.
نشستی که افشای آن اتهام تبانی احتمالی ترامپ با امارات و عربستان را هم به پرونده مداخله احتمالی دولتهای خارجی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا افزود. بعد قابل توجه دیگر، گردهمآیی مجموعهای از ضدایرانیترین جریانات فعال در آمریکا در این دیدار است: «جورج نادر» مشاور ولیعهد ابوظبی و ولیعهد سعودی، «جوئل زامل» فعال اطلاعاتی صهیونیست که شرکتش جاسوسهای سابق موساد و «شینبت» را به استخدام درآورده، «اریک برویدی» از حامیان مالی جمهوریخواهان که گرایشهای به شدت ضدایرانی دارد.
هماهنگی و برگزاری این نشست هم، بر عهده فردی بود که سابقهای جنجالی در امور غرب آسیا دارد و آنطور که پایگاه «اینترسپت» روز یکشنبه گزارش داد، دستکم از یک دهه پیش طرحهایی برای مقابله با جمهوری اسلامی و حتی ایجاد درگیری نظامی با ایران را دنبال میکند: «اریک پرینس».
پرینس را در منطقه غرب آسیا شاید بیش از هر چیز به دلیل تأسیس شرکت امنیتی «بلک واتر» بشناسند. شرکتی که به سفارش دولتها ارتش خصوصی به مناطق مختلف جهان اعزام میکند و سابقه سیاهی در عراق و افغانستان دارد. به عنوان نمونه، سال 2007، چهار نفر از نظامیان این شرکت در پرونده کشتار 14 غیرنظامی عراقی، به حبس محکوم شدند.
«پرینس» که برادر «بتسی دووس» وزیر کنونی آموزش آمریکاست نقش فعالی در انتخابات ریاستجمهوری دو سال پیش این کشور ایفا کرده است.
علاوه بر نشست برج ترامپ، او در ژانویه سال 2017 هم دیداری در جزیره «سیشل» بین «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی و «کریل دمیتریف» سرمایهدار روس و مدیر صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه برگزار کرده است. روزنامه «واشنگتنپست» که اولین بار از دیدار جزیره سیشل پرده برداشت، نوشته بود که امارات این دیدار را برگزار کرده تا امکان متقاعد کردن مسکو به عدم حمایت از ایران در سوریه و مناطق دیگر را مورد ارزیابی قرار دهد.
«جرمی اسکهیل» روزنامهنگار تحقیقی شناختهشده و از موسسان پایگاه تحلیلی «اینترسپت» میگوید به فایل صوتیای دست یافته که نشان میدهد پرینس پیش از بحران سوریه و مسائل یمن هم طرحی برای محاصره ایران از طریق استقرار نظامیان اجارهای در کشورهای مجاور ایران در سر داشته است.
این فایل صوتی مربوط به سخنرانی پرینس در دانشگاه «میشیگان» در سال 2010 است. بر اساس این فایل صوتی که مخفیانه ضبط شده، پرینس ایران را ریشه تمام مشکلات منطقه میخواند و میگوید باید با تهران مقابله کرد.
اسکهیل میگوید: «پرینس در آن سخنرانی جهانی را به تصویر کشید که در آن ایران "کانون اصلی شر" در منطقه است. او میگوید ایرانیها "بمب اتم میخواهند تا خلیج [فارس] را دوباره به خلیج فارس تبدیل کنند".»
پرینس در این سخنرانی پیشنهاد میکند که شرکتهای نظامی و امنیتی مانند بلکواتر نیروهای خود را در کشورهای منطقه به خصوص یمن، سومالی و عربستان سعودی مستقر کنند تا این نیروها با گروههای مرتبط با ایران مبارزه کرده و نفوذ جمهوری اسلامی در منطقه را محدود کنند.
او در توضیح این پیشنهادش، میگوید: «ایرانیها حضور بسیار بدشگونی در این مناطق داشتهاند و نمیتوان این مشکل را با اعزام نظامیان یونیفورمپوش به این کشورها حل کرد، چراکه این کار از منظر سیاسی بیش از حد حساسیتزا است. [به همین دلیل] بخش خصوصی میتواند با رد پایی بسیار بسیار اندک و جزئی آنجا فعالیت کند.»
اسکهیل با بیان اینکه این اظهارات هشت سال قبل مطرح شدهاند و او از همان زمان به دنبال ایجاد درگیری با ایران بوده، میگوید حالا مشخص میشود که چرا پرینس این افراد را با حضور «دونالد ترامپ جونیور» فرزند ترامپ دور هم جمع کرده است: «این هدفِ اسرائیل است. این هدفِ عربستان است. این هدفِ امارات است. این هدفِ اریک پرینس است. این هدفِ شاهزادگان عرب است. و از زمان حضور ترامپ در قدرت هم به وضوح روشن است که این به هدف او بدل شده است.»
این روزنامهنگار تحقیق میافزاید: «اولین سفر رسمی ترامپ به عنوان رئیس دولت، به عربستان سعودی بود. ترامپ به صورت یکجانبه توافق هستهای با ایران را نابود کرد. ما میدانیم که ادعا شده که "جارد کوشنر" [داماد و مشاور ترامپ] دادههای اطلاعاتی جلسه توجیهی روزانه رئیسجمهور را در اختیار سعودیها قرار داده است، آن هم دقیقا در ابتدای زمانی که محمد بن سلمان تسویه سیاسی داخلی علیه رقبایش را شروع کرده بود. میدانیم که اریک پرینس درگیر عملیاتهای امنیتی خصوصی و اجارهای در یمن بوده است، میدانیم که اریک پرینس با عوامل اطلاعاتی اسرائیل در ارتباط است و میدانیم که اریک پرینس با ولیعهد ابوظبی رابطه دیرینهای دارد و به او هم پیشنهاد ارائه خدمات امنیتی اجارهای را داده است.»
اسکهیل در جمعبندی میگوید تمام شواهد حکایت از آن دارد که نشست برج ترامپ «درباره ایران بوده است، نه حمایت از ستاد انتخاباتی ترامپ... این مسئله و نقش اریک پرینس، سعودیها، اماراتیها و اسرائیلیها، باید یک رسوایی بزرگ باشد.»
او در پایان میگوید قوه قضاییه و کنگره آمریکا باید از تمرکز صرف بر مسئله «تبانی با روسیه» دست برداشته و ابعاد این پرونده را به مداخله امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بسط دهند. او پیشنهاد میکند که اریک پرینس به عنوان فردی که از فعالیتهای این رژیمها آگاه است، از سوی قوه قضاییه و کنگره آمریکا مورد بازجویی و پرسش قرار گیرد.
در هفتههای گذشته ابعاد بیشتری از لابی پشت پرده مثلث تلآویو-ابوظبی-ریاض علیه ایران روشن شده و به نظر میرسد که باید منتظر بود تا رسانههای آمریکایی در روزهای آینده جزئیات بیشتری از این موضوع منتشر کنند.