"هند" با اندونزی برای گسترش خط ساحلی دفاعی توافق کرد

18:38 - 13 خرداد 1397
کد خبر: ۴۲۴۴۲۵
یک روزنامه هندی موافقت اندونزی با دستیابی نظامی هند به یک بندر در اندونزی را عامل ارتقا توانایی های نیروی دریایی هند در منطقه عنوان کرد و نوشت این کار عملا باعث گسترش خط ساحلی دفاعی هند در اقیانوس هند خواهد شد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، روزنامه تایمز او ایندیا با مرور سفر اخیر نارندرا مودی نخست وزیر هند به اندونزی خاطر نشان کرد که دو کشور برای ارتقاء روابط خود به همکاری های جامع راهبردی توافق کردند که منجر به امضای 15توافقنامه از جمله در بخش دفاعی پس از مذاکرات گسترده میان مودی و جوکو ویدودو رئیس جمهور اندونزی در جاکارتا شد.

روزنامه مذکور تاکید کرد که یکی از مهمترین دستاورد های سفر مودی به اندونزی دستیابی نظامی هند به بندر سابانگ اندونزی است که به توانایی های نیروی دریایی هند در منطقه کمک خواهد کرد.

موقعیت بندر سابانگ در دهانه تنگه مالاکا بسیار مهم است. تنگه مالاکا میسر حمل و نقل اصلی بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام است و یکی از شلوغ ترین مسیرهای دریایی است. این بندرعمیق که زیردریایی ها نیز قادر به پهلو گرفتن در آن هستند به هند کمک خواهد کرد تا با نفوذ دریایی رو به افزایش چین در منطقه مقابله کند.

امضای این توافقنامه در ادامه برنامه های گسترده هند برای گسترش خط نفوذ ساحلی خود از عمان تا جزایر سیشل در اقیانوس آرام انجام می شود.

مودی در جریان سفر سال گذشته خود به عمان در دیدار با همتای خود درباره استفاده از بندرالدقم در جنوب شرق این کشور در فاصله میان دریای عرب و اقیانوس هند به توافق رسید. این بندر استراتژیک در نزدیکی بندر چابهار در ایران قرار گرفته است. با توسعه جزایر اسامپشن در سیشل و آگالگا در موریس، این بندر متعلق یک کشور عربی در نقشه راه امنیتی دریایی هند مکان خاصی برای خود باز کرد. اخیرا فعالیت های هند در این بندر افزایش یافته است.

هند علاوه با الدقم در همین منطقه در بندر چابهار ایران نیز که در استان سیستان و بلوچستان واقع در سواحل جنوبی ایران قرار دارد سرمایه گذاری کرده است. چابهار راه علاوه بر اینکه دسترسی هند به چهار شهر در افغانستان را فراهم می کند، از آن جهت برای دهلی نو مهم است که در نزدیکی بندر گوادر پاکستان که با سرمایه گذاری عظیم چین توسعه یافته است قرار دارد.

علاوه بر این دو بندر، هند در حال مشارکت در طرح توسعه جزیره اسامپشن در کشور جزیره ای بسیار کوچک سیشلز نیز می باشد.

دهلی نو به دنبال ساخت یک پایگاه نظامی در این جزایر است که از موقعیت استراتژیک منحصر بفردی در اقیانوس هند برخوردارند می باشد. اما تصمیم دولت سیشل برای اعطای زمین به هند در این جزایر با اعتراضات مردمی روبرو شده است.

پس از امضای توافق نظامی هند و سیشلز، مردم محلی این کشور به این توافقنامه اعتراض کرده اند. مردم محلی بر این عقیده هستند که هند جزیره اسامپشن را تنها برای اهداف انحصاری خود مورد استفاده قرار خواهد داد.
با این حال این توافقنامه نشان دهنده قدم رو به جلوی هند برای تامین منافع راهبردی خود است.
ساخت پایگاه نظامی در سیشل برای هند بسیار مهم است زیرا به این کشور اجازه می دهد تا حضور نظامی خود را در منطقه اقیانوس هند گسترش دهد.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *