گرانی گوشت قرمز ناشی از نبود تعادل بین عرضه و تقاضا
به گزارش گروه اقتصاد ، محمود حجتی در خصوص کنترل بازار گوشت قرمز گوسفندی گفت: کنترل قیمتها در حیطه وظایف سازمان بازرسی و تعزیزات کشوری قرار دارد، اما در بحث تامین بازار، تقاضا برای گوشت قرمز گوسفندی به عرضه پیشی گرفته است.
وی افزود: بخش عمده تولید گوشت گوسفندی در کشور از طریق تولیدکنندگانی همچون چوپانان عشایر و روستاییان رمه گردان صورت میگیرد که با کمبود ظرفیت مراتع و محدودیت تامین علوفه مواجه هستند؛ این امر مشکلاتی را برای تولید و تامین دام سبک ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه برای واردات گوشت منجمد هیچ مشکلی نداریم، تصریح کرد: ذائقه مردم به سمت مصرف گوشت گرم گوسفندی است که تجار ایرانی در حد کشش بازارهای آسیای میانه آن را تامین و وارد میکنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: برای واردات از مناطق دوردست به دلیل طولانی بودن مسیر، محصول باید با هواپیما حمل شود که اکنون گوشت گرم گوسفندی استرالیایی تامین و وارد میشود، اما قیمت تمام شده آن بالاست.
وی اضافه کرد: علاوه بر مشکل کمبود تولید بخشی از گرانی گوشت قرمز به سوء استفاده برخی در بازار برمی گردد که باید توسط دستگاههای نظارتی کنترل شود.
حجتی افزود: تلاش داریم از کشورهای مختلف گوشت گرم مورد نیاز کشور را تامین و در فروشگاههای زنجیرهای و بازار عرضه کنیم.
وزیر جهادکشاورزی درباره تاثیر اعتصاب کامیون داران بر حمل محصولات کشاورزی اظهار داشت: اعتصاب کامیون داران در مبادی بندری تاثیر بسزایی داشته در حالی که این اقدام در بازار میوه و سبزی چندان موثر نبوده است.
حجتی درباره خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: اکنون سهمیه سطح تولید به مناطق داده شده، اما به دلیل مسائل اقلیمی و زودتر گرم و سرد شدن برخی مناطق کشور، ممکن است همزمان محصول گوجه فرنگی از دو منطقه جیرفت - کهنوج و بندرعباس وارد بازار شود که موجب افت قیمت میشود.
وی در انتها گفت: دولت برای حمایت از تولید کنندگان، خرید تضمینی گوجه فرنگی و سیب زمینی را در دستور کار دارد و تاکنون ۸ هزارتن سیب زمینی طرح استمرار در خارج از فصل تولید خریداری شده است.