۶۰ هزار مگاوات، نیاز واقعی مصرف برق در تابستان امسال / نیاز به صرفه جویی 4 درصدی برای مقابله با خاموشی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با نزدیک شدن به روزهای گرم سال نگرانی برای جلوگیری از خاموشیهای برق در فصل تابستان از سوی مسئولان شنیده میشود.
در این میان لازم است که مردم نیز با این موضوع جدی برخورد کنند و برای صرفه جویی در مصرف برق به توصیه مسئولان که بارها از زبان آنها شنیده شده است بیشتر توجه کنند.
کم بارشیهای اخیر در کنار ایجاد بحران برای تامین آب شرب در برخی از استانهای کشور نیروگاههای برق آبی در برخی از مناطق را نیز با مشکلاتی روبرو کرده است.
در این میان افزایش سالیانه بار مصرف برق به عنوان بخش دیگری از مشکلات این حوزه مطرح است به طوریکه برای تابستان امسال در بدترین حالت رقمی در حدود ۶ هزار مگاوات و در بهترین حالت در حدود پنج هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
این میان پیشنهاد تغییر ساعت کار ادارهها نیز از سوی مسئولین مطرح شد تا حداقل در دستگاههای اجرایی بار مضاعف به شبکه برق تحمیل نشود.
در همین راستا حقی فام معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر سه سناریو را از سوی شرکت مدیریت شبکه برق ایران مطرح کرد که حاکی از رشد دو، پنج و هشت درصدی پیک امسال نسبت به سال گذشته است.
با این حال در هشت سال اخیر این رقم در حدود پنج درصد بوده که معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر میگوید نباید اجازه دهیم این رقم حتی به پنج درصد هم برسد و باید در حدود سه تا چهار درصد محدود شود و با مدیریت مصرف و محقق شدن این عدد پیشبینی میشود پیک امسال حداقل به ۵۷ هزار مگاوات برسد.
در این میان حقی فام معتقد است که اگر همچون سالهای اخیر به طور متوسط عمل کنیم این عدد قطعا به ۵۸ هزار مگاوات خواهد رسید و اگر شیوه مصرف توسط مصرف کنندگان به ویژه در بخش خانگی کنترل نشود این عدد میتواند به ۶۰ هزار مگاوات هم نزدیک شود که در صورت رسیدن به این عدد طبیعتا مجبور به اعلام خاموشی خواهیم شد.
این در حالی است که نیاز واقعی مصرف برق امسال ۶۰ هزار مگاوات است، و باید با مدیریت مصرف و تقاضا بتوانیم این عدد را بر روی ۵۷ هزار مگاوات محدود کنیم که اگر این اتفاق رخ دهد نیروگاههای موجود توانایی پاسخگویی به این میزان مصرف را با شرایط کنونی به صورت تنگاتنگ و سخت خواهند داشت.
در غیر این صورت اگر از مرز ۵۷ هزار مگاوات عبور کنیم طبیعتا در مناطق مختلف کشور از جمله تهران، مازندران، سیستان و بلوچستان و حتی هرمزگان و خوزستان که شبکههای آنها آسیبپذیر است احتمال خاموشی وجود خواهد داشت.