سیگار: استراتژی ترامپ در "افغانستان" موفق نبوده است
به گزارش گروه بینالملل ، این گزارش برخلاف دیدگاه خوشبینانه فرمانده نظامی امریکا در افغانستان، تصویر تیرهای از وضعیت امنیتی در افغانستان ارائه میکند. در ماه نوامبر ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای بینالمللی در افغانستان گفته بود که شهروندان افغانستان مشکلات را پشت سر گذاشته و در دو سال آینده حاکمیت دولت در مناطق بیشتر افغانستان افزایش خواهد یافت.
پارسال رییس جمهور امریکا استراتژی تازهی خود را در مورد افغانستان اعلام کرد و گفت که سه هزار نیروی اضافی را به افغانستان میفرستد. با این حال در این گزارش، در مورد درستی تصمیم حکومت امریکا مبنی بر فرستادن گروه جدیدی از مشاوران نظامی در سال جاری اظهار شک و تردید شده است. این گروه مشاوران قرار است که با نیروهای افغان در فاصله نزدیکتر به خط مقدم جبهه همکاری کنند.
از سویی هم یکی از اهداف عمده استراتیژی ترامپ این بود که گروه طالبان را وادار به پیوستن در روند صلح از راه فشار نظامی و دیپلماتیک سازد. اما گزارش سیگار بیانگر آن است که استراتیژی ترامپ، موفقیت اندکی در میدان عمل داشته است.
از سویی هم در این گزارش گفته شده که با وجود فشارهای فزایندهی امریکا بر پاکستان، این کشور هنوز گام برجستهای در جهت از بین بردن پناهگاههای طالبان بر نداشته است.
در این گزارش آمده است که شبه نظامیان از جمله طالبان حملات شدیدی را انجام میدهند و حملات این گروه باعث کشته شدن صدها تن شده است. این گزارش به وضعیت امنیتی افغانستان بین ماههای ژانویه تا مارس سال جاری میلادی پرداخته است.
در این گزارش آمده است که نیروهای امنیتی افغان موفقیتهای بزرگ چندانی نداشتهاند و شورشیان همچنان قادر اند که حملات مرگباری را در افغانستان سازماندهی کنند. گِلن فاین، نمایندهی بازرس ویژهی پنتاگون در مقدمهی این گزارش مینویسد: «طالبان مانند گذشته بخشهایی از افغانستان را کنترل میکنند و در کابل و در سرتاسر کشور دست به حملات تروریستی ویرانگرانهای میزنند».
در بخشی از گزارش تازه آمده که در سه ماه نخست سال جاری میلادی، تنها ۶۵ درصد جمعیت افغانستان در مناطق تحت کنترل و یا تحت نفوذ دولت زندهگی میکردند.
در ادامهی این گزارش آمده است که کیفیت کار نیروهای افغان در حال بهبود است، اما آنها در زمینهی بهبود بخشیدن به وضعیت امنیتی مردم پیشرفت چندانی نداشتهاند.
بر اساس این گزارش، شمار نیروهای افغان به صورت متداوم کاهش مییابد و نگرانیها راجع به مؤثریت این نیروها در حال افزایش است.
طبق این گزارش، شمار نیروهای افغان که به طور تمام وقت در اردو انجام وظیفه میکنند در پایان ماه جنوری به ۳۱۳ هزار و ۷۲۸ تن میرسید و به این ترتیب، نسبت به ۳۳۱ هزار و ۷۰۸ تن در سال پیش از آن، کاهش داشته است.
با این حال رابرت منینگ، یک سخنگوی وزارت دفاع امریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که پیشرفتهایی در وضعیت افغانستان دیده میشود. او گفته است که پیشرفت و هرجومرج میتواند همزمان روی دهد و این چیزی است که به نظر آنها در مورد افغانستان صادق است.
/