وزیر جاسوس و نامه‌ای که باز نشد!

8:01 - 05 خرداد 1397
کد خبر: ۴۲۱۸۶۶
دسته بندی: سیاست
اینکه یک آقایی که سال‌ها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه امور آمریکا برای ایران و دیگر کشورها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کاره‌اید که می‌خواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرد.

وزیر جاسوس و نامه‌ای که حی باز نشد!به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، «مایک پمپئو» وزیر خارجه رژیم آمریکا، روز دوشنبه هفته گذشته طی سخنانی در بنیاد هریتیج محفل محافظه‌کاران آمریکایی، ادعا‌های گزافی را علیه ملت و نظام ایران به زبان جاری کرد و متوهمانه از ۱۲ بندی سخن گفت که ایران باید آن‌ها را رعایت کند!

ادعا‌های پمپئو علیه ایران به قدری مضحک بود که وقتی  علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز سه شنبه بهارستان با تذکر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر دلیل واکنش نشان ندادن به ادعا‌های پمپئو مواجه شد، گفت: «وزیر خارجه آمریکا لیاقت آن را نداشت که نسبت به اظهاراتش پاسخی ارائه شود».

صحبت‌های بدون حساب و کتاب و خارج از نزاکت پمپئو
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز چهارشنبه گذشته در حاشه جلسه هیئت دولت در پاسخ به گزافه‌گویی‌های وزیر خارجه آمریکا، گفت همانطور که آقای لاریجانی رئیس مجلس روز گذشته گفتند، واقعا صحبت‌های آقای پامپئو آنقدر بدون حساب و کتاب و خارج از نزاکت و بدون منطق بود که ارزش پاسخگویی ندارد فقط باید این را تکرار کرد که او و سایر مسئولان دولت کنونی آمریکا نه تنها زندانی تصورات و توهمات غلط خود هستند، بلکه زندانی گذشته و بدتر از آن زندانی گروه‌های فشار فاسدی هستند که هر روز کوس رسوایی یکی از آن‌ها بر سر بازار افکار عمومی جهانی به صدا درمی‌آید و این نشان دهنده ورشکستگی سیاست خارجی ایالات متحده است که به صورت یک سیاست خارجی استیجاری درآمده و هر گروه فشاری که بتواند بیشتر هزینه کند، بیشتر می‌تواند سیاست خارجی را به سمت خودش تغییر دهد». بیشتر

شوهای تبلیغاتی و رویاپردازی آمریکایی‌ها
علی شمخانی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی نیز روز سه‌شنبه هفته گذشته در سی‌امین محفل انس پیشکسوتان جهاد و شهادت، با بیان اینکه دولت ترامپ از سر استیصال با تغییر چهره وزیر خارجه و اعلام استراتژی جدید به دنبال ائتلاف سازی و جبران شکست‌های متعدد پس از خروج از برجام است گفت: اتهاماتی که در مورد حمایت ایران از گروه‌های تروریستی بیان شده صرفا عملیات روانی است و مانند رفتار ترامپ و نتانیاهو صرفا شو‌های تبلیغاتی است.

شمخانی همچنین در همان مراسم در خصوص طرح اتهامات علیه سپاه پاسداران از سوی وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: آنچه پمپئو در قالب به اصطلاح استراتژی جدید علیه ایران مطرح کرد حرف جدیدی نبوده و تنها مجموعه‌ای از آرزو‌ها و رویا‌های ترامپ است.

دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان همچنین در پاسخ به درخواست وزیر خارجه آمریکا برای آزادی عناصر جاسوس دستگیر شده در ایران بیان داشت: این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که ده‌ها شهروند ایرانی و اتباع دیگر کشور‌ها به دلایل واهی و غیر مستند با صدور احکام سنگین و ناعادلانه در زندان‌های آمریکا و در شرایط غیرانسانی به گروگان گرفته شده اند و دولت آمریکا به درخواست‌های حقوقی و قانونی برای اعاده دادرسی و دفاع از آن‌ها نیز پاسخ نمی‌دهد.

اعترافی که پمپئو در سنای آمریکا کرد
اما لفاظی‌ها و ادعا‌های کذب و بی‌اساس پمپئو وزیر خارجه آمریکا علیه سیاست‌های منطقه‌ای و دفاعی و هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در حالی است که وی در اواخر فروردین ماه سال جاری پیش از گرفتن رای اعتماد از سناتور‌های آمریکایی برای تصدی مقام وزارت خارجه آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا اعتراف کرده بود که «قبل از برجام هم ایران در مسیر دستیابی به بمب هسته‌ای نبود».

اما اینکه به فاصله کمی بیش از یکماه، نظر پمپئو تغییر کرد و در بنیاد هریتیج به این نتیجه رسید که برنامه هسته‌ای ایران ابعاد نظامی داشته است، نشئت گرفته از سردرگمی سیاست خارجی رژیم آمریکا در مقابل حرکت رو به جلوی جمهوری اسلامی ایران است. به گفته فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا «ادبیات وی کاملا متناقض بود؛ از یک طرف می‌گوید که ایران کل خاورمیانه شامل سوریه، لبنان، عراق و یمن را اشغال کرده از سوی دیگر متنی که ارائه کرده نشاندهنده کشوری است که می‌خواهد تسلیم شود. تناقض اینجاست که اگر ایران تا به این حد قدرتمند است، چرا باید متن تسلیم را امضا کند. از این جهت یک سردرگمی در سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران دیده می‌شود». بیشتر

کینه شخصی پمپئو از ایرانیان
اما فارغ از این موضوعات، برخی نیز معتقدند که علت لفاظی‌های پمپئو علیه ایران کینه شخصی او از ایرانیان است؛ در این رابطه دو شاهدمثال مطرح می‌شود:

پمپئو را به ایران راه ندادند
فوریه ۲۰۱۶ نشریه «ویکلی استاندارد» آمریکا گزارش داد که سه نماینده جمهوری‌خواه کنگره این کشور برای سفر به تهران از ایران درخواست ویزا کرده‌اند. آنطور که ویکلی‌استاندارد گزارش داده بود این سه نماینده قصد داشتند با سفر به ایران مستقلاً به راستی‌آزمایی و بررسی جوانب توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ بپردازند تا در جنگ سیاسی داخل آمریکا علیه اوباما رئیس جمهور وقت‌شان سند جمع آوری کنند. نکته جالب توجه آنکه یکی از این سه نماینده، «مایک پمپئو» وزیر خارجه فعلی آمریکا بود.

البته پاسخ وزارت امور خارجه ایران به پمپئو و هم حزبی‌هایش برای ارائه ویزا جهت سفر به ایران نیز قابل پیش‌بینی بود؛ «نه». جواب ردی که ظاهرا بدجور به برجک نماینده جمهوریخواه وقت کنگره آمریکا و وزیر خارجه فعلی این کشور برخورد کرد.

نامه‌ای که ارزش باز کردن نداشت / تحقیر پمپئو به سَبک «سرباز صفر ولایت»
روز شنبه دوم دسامبر ۲۰۱۷ (۱۱ آذر ۹۶) مایک پمپئو که در آن مقطع زمانی رئیس سازمان سیا بود طی سخنانی در همایش سالیانه امنیت ملی ریگان در کالیفرنیای جنوبی ناخواسته به یک اعتراف تلخ (البته برای آمریکایی‌های قلدر) تن داد و گفت: «درباره رفتار‌های ایران در عراق نامه‌ای را برای ژنرال سلیمانی نوشته‌ام، اما او نامه من را باز نکرده است».

پمپئو اوایل بهمن ماه گذشته نیز در مصاحبه با «بی بی سی» بار دیگر آن اعتراف تلخ را به زبان آورد که ژنرال ایرانی نامه او را باز نکرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی شامگاه دوشنبه هفته گذشته در دیدار صمیمی با جمعی از اساتید و پزشکان گفت: اینکه یک آقایی که سال‌ها در یک مرکز جاسوسی مشغول فعالیت بوده، حالا بخواهد از جایگاه وزیر خارجه امور آمریکا برای ایران و دیگر کشورها تعیین تکلیف کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. شما چه کاره‌اید که می‌خواهید برای ایران و جهان تصمیم بگیرد و بگویید ایران در زمینه فناوری هسته‌ای چه بکند و چه نکند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *