۹۰ درصد زعفران جهان در ایران تولید میشود
معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه در کشور ۳۳۶ تن زعفران تولید میشود که از این حجم ۲۳۶ تن صادر شده که این بدین معنی است ایران ۹۰ درصد زعفران مصرفی جهان را تامین میکند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، علی اکبر مهرفرد در مراسم افتتاح معاملات قرارداد آتی زعفران در بورس کالا ایران گفت: سالانه در کشور ۳۳۶ تن زعفران تولید میشود که از این حجم ۲۳۶ تن صادر شده که این بدین معنی است ایران ۹۰ درصد زعفران مصرفی جهان را تامین میکند.
وی افزود: حدود ۱۰۵ هکتار زمین کشاورزی سالانه زیر کشت زعفران میرود که ۹۰ درصد این زمینها در استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی واقع شده که عملکرد در هر هکتار ۳.۳ کیلوگرم محاسبه شده و پیش بینی میشود این حجم در آینده به ۸ کیلوگرم در هکتار برسد.
معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مصرف ۲۵ درصدی مصرف زعفران در کشور تصریح کرد: از حجم تولید زعفران در کشور حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در بخش داخلی و ۷۵ تا ۸۰ درصد به خارج صادر میشود و با توجه به اینکه تولید زعفران در مناطق خشک و کم آب صورت میگیرد و ارزش صادراتی بالایی دارد و باید تعیین قیمت این محصول به بهترین نحو ممکن و با حذف واسطههای مانع صورت گیرد تا در این راستا کشاورزان که در مناطق روستایی مشغول به کار هستند بتوانند محصول خود را در بهترین زمان و مناسبترین قیمت به فروش برسانند.
مهرفرد در توضیح شرایط بهبود تولید زعفران در کشور تصریح کرد: عواملی، چون ارتقا تکنولوژی، متنوع سازی استحصالات زعفران، ثبت ژنتیکی و استاندارد سازی از جمله عواملی است که در جهت بهبود تولید و فروش زعفران برای بالا بردن کیفیت این محصول باید در نظر گرفته شود.
وی در خصوص چالشهای موجود در تجارت زعفران تصریح کرد: تجارت زعفران با دو چالش تجمیع نشدن کشاورزان و کمبود نقدینگی کافی برای تولید موجب شده تا زعفران در زمان مدنظر به فروش نرسد و قیمت آن منطقی نباشد که در این راستا سازمان تعاون روستایی در سال جاری ۶۷ تن زعفران را از روستاییان خریداری کرده تا در این راستا کشاورزان ضرر کمتری کنند وقیمت در حاشیه متوقف شود.
وی در این باره یادآور شد: چالش دیگر رقابت زعفران رقابت منفی صادر کنندگان ایران در خارج از کشور برای تعیین قیمت زعفران است که موجب میشود متقاضیان خارجی برای خرید زعفران در ایران کار گزار بگیرند که این عوامل موجب نامتوازن شدن بازار زعفران ایرانی و نوسان بیشتر قیمت این محصول خواهد شد.
مهرفرد در انتها خاطر نشان کرد: با توجه به کیفیت بالای زعفران ایرانی باید این کالا به قیمت بین المللی به فروش برسد ومدیریت سطح تولید برای این محصول صورت گیرد که در این راستا راه اندازی معاملات نقد زعفران که در گذشته صورت گرفته و معاملات آتی زعفران که در روز جاری صورت گرفت میتواند مشکلات این بخش را به شدت کاهش دهد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *