مسمومیت ۱۰۱۷ نفر با قارچ/احتمال افزایش شمار فوتی‌ها /از مصرف قارچ فله‌ای و قارچ‌های خودرو خودداری کنید

11:14 - 01 خرداد 1397
کد خبر: ۴۲۱۳۸۷
سرپرست سازمان اورژانس کشور از افزایش آمار مسمومان با قارچ‌های خودرو خبر داد و گفت: تا کنون ۱۰۱۷ نفر با علایم مسمومیت با قارچ‌های خوراکی به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که از این تعداد متاسفانه ۱۵ تن از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

مسمومیت ۱۰۱۷ نفر با قارچ/احتمال افزایش شمار فوتی‌ها /از مصرف قارچ فله‌ای و قارچ‌های خود رو خود داری کنیدپیرحسین کولیوند در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه گفت:در شبانه روز گذشته شمار مسمومان در رشهرستان شیراز افزایش پیدا کرده است و طبق آمار موجود ۳۴ نفر به بیمارستان مراجعه کره اند که ۱۲ نفر آن‌ها بستری شده اند.

کولیوند ادامه داد :۱۵۰۰ گونه قارچ داریم که ۱۰۰ گونه کلاهک دار و ۵۰ گونه سمی هستند که از این تعداد ۶ گروه بسیار خطر ناک هستند .

سرپرست اورژانس کشور با اشاره به افزایش رویش قارچ با توجه به بارندگی‌های خوب امسال افزود: افزایش علاقه  مندی مردم در جمع آوری و مصرف قارج و همچنین افزایش دسترسی به طبیعت و افزایش اطلاعات مردمی درباره خواص مصرف قارچ در کنار افزایش علافه مندی مردم به کسب در آمد از طریق فروش قارچ‌های کوهی از جمله ععل افزایش آمار مصرف و در نتیجه آن افزایش تعداد مسمومان است.

کولیوند گفت: تشخیص سمی بودن قارچ اصلا کار ساده‌ای نیست از این رو یه شهروندان توصیه میشود از مصرف قارچ‌های فله‌ای به شدت خودداری کنند.

وی با اعلام اینکه به هیچ وجه تماس بدنی باعث ایجاد مسمومیت با قارچ نمی‌شود، ادامه داد: خوردن قارچ سمی در درجه اول باعث ایجاد دل درد و تهوع و دل‌پیچه می‌شود.

سرپرست اورژانس کشور افزود: سرعت و زمان اولیه مراجعه مسمومان با قارچ به مراکز درمانی بسیار مهم است؛ و با توجه به تاثیر وحشتناکی که سم قارچ بر روی کبد می‌گذارد لذا به شهروندان توصیه می‌شود در صورت بروز علایم اولیه مسمومیت بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرده و از انجام خوددرمانی و به ویژه درمانهای سنتی پرهیز کنند.

وی با تاکید بر این مطلب که به هیچ وجه از روی ظاهر قارچ نوع سمی آن تشخیص داده نمی شود، تصریح کرد: قارچ های پرورشی سالم هستند ولی چون به صورت فله عرضه می شوند نمی توان تشخیص داد که پرورشی هستند یا کوهی از این رو به شهروندان توصیه می شود حتما برای مصرف قارچ از مراکز معتبر فروشگاهی نسبت به خرید آن اقدام کنند.

کولیوند افزود: جوشاندن قارچ با شیر فراوان وحتی درست کردن ترشی از قارچ به هیچ وجه از میزان سمی بودن آن کم نمی کند.هر سال مواردی از این دست و به ویژه مسمومیت با قارچ ها و گیاهان خودرو در فصل بهار ایجاد می شود سال گذشته 50 نفر دچار علائم خفیف گوارشی شدند و تنها مورد مشابه مسمومیت با قارچ های خودرو به سال 1385 بر می گردد که در آن سال نیز 9 نفر از شهروندان متاسفانه فوت کردند.

سرپرست اورژانس کشور در پایان با اشاره به اینکه متاسفانه آمار مسمومان وحتی فوتی های مصرف قارچ های خودرو در سطح کشور و به ویژه دراستانهای غربی در حال افزایش است، بیان داشت: به شهروندن توصیه می شود از مصرف قارچهای خودرو به شدت خودداری کرده و در صورت بروز علائم اولیه نظیر تهوع ، دل پیچه و استفراغ به مراکز درمانی مراجعه کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *