"دولت پاکستان" با ادغام مناطق قبایلی موافقت کرد
به گزارش گروه بینالملل ، دولت پاکستان با رد اعتراضات متحدان سیاسی با ادامه برنامه ادغام مناطق قبایلی در ایالت خیبرپختونخواه و اصلاحات در این منطقه موافقت کرد.
احزاب عضو اپوزیسیون پاکستان در اجلاس پارلمان که با حضور «ظفرالله» معاون نخست وزیر این کشور برگزار شد اعلام کردند که موضوع ادغام مناطق قبایلی در ایالت خیبرپختونخواه نباید یک پروسه 5 ساله باشد بلکه باید در یک سال تکمیل شود.
شاهد خاقان عباسی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد علاوه بر اجلاس ویژه پارلمان که در روز چهارشنبه برگزار میشود برای ادغام مناطق قبایلی در اکتبر سال 2019 انتخابات برگزار خواهد شد.
احزاب عضو اپوزیسیون از جمله حزب تحریک انصاف و حزب مردم حامی ادغام مناطق قبایلی به پاکستان هستند.
در حال حاضر هیچ قانونی برای ادغام مناطق قبایلی در پاکستان تصویب نشده و این مناطق همچنان به صورت نیمهخودمختار اداره میشوند.
«مولانافضلالرحمن» رهبر حزب جمعیت علمای اسلام در سخنان خود در مجلس ملی گفت: خواهان برگزاری رفراندوم برای ادغام مناطق قبایلی هستیم.
مناطق قبایلی پاکستان یا فاتا» شامل هفت منطقه با نامهای «کرم»، «وزیرستان شمالی»، «وزیرستان جنوبی»، «مهمند»، «خیبر»، «اورکزی»، «باجور » و 6 منطقه مرزی «دیره اسماعیل خان»،«بنو»، «کوبات»، «لکی مروت»، «پیشاور» و «تانک» است، که از زمان استقلال این کشور از مزایای شهروندی مانند شهروندان شهرهای بزرگ پاکستان محروم و تحت نظارت قانون سختگیرانه فدرال هستند.
کمیته اصلاحات مناطق قبایلی پاکستان به رهبری «سرتاج عزیز» مشاور امور خارجی سابق نخستوزیر این کشور پیشنهاد کرده است که در 5 سال آینده این مناطق در ایالت خیبرپختونخواه ادغام شود.
«نواز شریف» نخستوزیر سابق پاکستان سال گذشته کمیتهای با حضور «ناصر جنجوعه» مشاور امنیت ملی، «زاهد حامد» وزیر قانون و «عبدالقادر بلوچ» وزیر امور ایالتی و مرزی پاکستان برای ادغام مناطق قبایلی در ایالت خیبرپختونخواه تشکیل داد.
مناطق قبایلی منطقهای نیمهخودمختار در کشور پاکستان است. این مناطق از شرق با ایالت خیبر پختونخوا، از جنوب با بلوچستان پاکستان و از غرب و شمال با افغانستان همسایه است.
اداره این منطقه به طور مستقیم بر عهده دولت فدرال پاکستان است و ساکنان این منطقه نمایندگانی در پارلمان پاکستان دارند اما مصوبات پارلمان در این منطقه با رضایت رئیسجمهور این کشور اجرایی میشود.
رأی مردم مناطق قبایلی در آستانه انتخابات اهمیت زیادی دارد و حزب تحریک انصاف اعلام کرد از اصلاحات در این مناطق حمایت میکند.
حزب مسلم لیگ(حزب حاکم) با وجود اینکه وعده داده بود مناطق قبایلی را در ایالت خیبرپختونخواه ادغام خواهد کرد اما در عمل موفق به این کار نشد و به علت مخالفت متحدان سیاسی سعی دارد این کار را به دولت بعدی بسپارد.