هشدار در مورد احتمال شیوع تب کریمه / مردم از مراکز مجاز گوشت تهیه کنند
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، تب کریمه کنگو نوعی بیماری خونریزی دهنده و در زمره بیماریهای مشترک انسان و دام قرار دارد که عامل اصلی انتقال بیماری بین دام، کنهها میباشند و کنهها بیماری را از دام آلوده به سایر دامها منتقل میکنند.
از راههای انتقال بیماری به انسان میتوان به گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت دام آلوده اشاره کرد از طرفی این بیماری در دام علائم بالینی ندارد و زمانی تشخیص داده میشود که در بین جمعیت انسانی بروز کند.
در این میان با رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا میکند که از راههای پیشگیری این بیماری میتوان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد.
لازم به ذکر است که برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان باید لاشه دام پس از کشتار به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
همچنین شهروندانی که در خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوششهای بهداشتی شامل دستکش، عینک و ماسک اقدام به کشتار دام میکنند و یا افرادی که گوشت تازه تولید شده در خارج از کشتارگاه را تهیه میکنند بیشتر از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند.
با این حال بهتر است مردم فرآوردههای گوشتی موردنیاز خود به ویژه گوشت قرمز را از مراکز مجاز و مطمئن تهیه کنند و به تاریخ تولید و انقضای فرآوردهها دقت بسیار زیادی شود.
خوشبختانه اصغر برائی نژاد مدیرکل اداره دامپزشکی استان تهران اعلام کرد که در سال جاری هیچ مورد مشکوک ابتلا به تب کریمه کنگو گزارش نشده است، اما به مردم در خصوص احتمال شیوع آن با شروع فصل گرم را هشدار داد.
گفتنی است هرساله برای جلوگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان فعالیتهای گستردهای از جمله واکسیناسیون، تست انواع بیماریها در جمعیت دامها در دامداریهای سنتی و صنعتی انجام و دامهای آلوده مشخص و حذف میشوند.