اهداف گروه‌های تروریستی در سلاح‌های زیستی دنبال می شود

13:49 - 23 ارديبهشت 1397
کد خبر: ۴۱۹۱۸۳
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در دفاع بیولوژیک ۲۴ دستگاه مسئول هستند و برایشان وظیفه تعیین شده است.

اهداف گروه‌های تروریستی در سلاح‌های زیستی دنبال می شودبه گزارش گروه سیاسی ، سردار غلامرضا جلالی در همایش هیات‌های اندیشه‌ورز مرکز بسیج جامعه پزشکی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس، بهداری و مدافعین حرم همچنین تبریک ایام شعبانیه گفت: موضوع این جلسه تهدیدات زیستی است، آمریکایی‌ها در برآورد تهدیدات ۲۰۱۵ در بازی زمانی آینده پنج تهدید برتر جهانی را برشمرد که یکی از آن تهدیدات بعد از تهدیدات هسته‌ای تهدیدات اقلیمی زیستی است که سومین تهدید برتر و مهم معرفی کرده است.

وی با بیان اینکه تهدیدات در حوزه زیستی متکی بر تکنولوژی و فناوری است افزود: فناوری و تکنولوژی در ذات خود خدمات، سرویس و فرصت‌هایی را تولید می‌کنند و برای دارنده این فناوری‌ها قدرت و قابلیت تولید و برای کسی که قابلیت نداشته باشد به نوعی تهدید فرض می‌شود، و لذا این فناوری‌ها علیه مجموعه بعنوان تهدید بکار برده می‌شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: تهدیدات زیستی مجموعه‌ای از تهدیدات طبیعی و غیرطبیعی است، تهدیدات طبیعی آن دسته از تهدیداتی است که انسان در آن دخالتی ندارد و براساس فعل و انفعالات درونی شکل می‌گیرد مانند اپیدمی‌های که بدون دخالت انسان شکل می‌گیرد، همین تهدیدات ممکن است توسط تروریست‌ها بکار برده شود، که عمدتا با دخالت انسان شده است و با اهداف تروریستی بکار گرفته می‌شود و ابزار ها‌ی ان کلا دستکاری شده هستند و برای اهداف تروریستی از آن بهره می‌برند.

سردار جلالی در مورد تهدیداتی که منشاء آن کشور‌ها و ارتش‌های سایبری و بیولوژیکی هستند گفت: در این تهدیدات از موجودات دستکاری شده زیستی استفاده می‌شود که می‌توانند اهداف زیستی را برای ان‌ها محقق کنند، و به نوعی موجوداتی شوند که دارای ژن‌های مهندسی شده‌ای هستند که با اهداف تغییرات اصلی در ان‌ها دنبال می‌شود.

وی تهدیدات زیستی را به ۳ دسته تقسیم کرده و گفت؛ دسته‌ای از ان که منشاء طبیعت دارد و منشاء زیستی بدون دخالت انسان است، عوامل ان زیستی و طبیعی مانند، ویروس‌ها و باکتری‌ها سموم و هورمون‌ها هستند و سطح خطر ان به شکل اپیدمی‌های گسترده شکل می‌گیرد؛ که این موضوع در نظام بهداشت درمان کشور‌ها دنبال و به نتیجه می‌رسد.

سردار جلالی با اشاره به بخش دوم تهدیدات به عنوان بیوتروریسم تصریح کرد: تعریف تروریسم با مباحث سیاسی پیچیده شده و امریکا تروریست را با خود تعریف می‌کند و می‌گوید هرکسی با ماست تروریست نیست و هر کس مقابل ما باشد تروریست است. این تعریف در نظام جمهوری اسلامی به مجموعه گرو‌هایی اطلاق می‌شود که برای اهداف خودشان بر علیه اهداف خاص کشور‌ها و ملت‌ها از ابزار زیستی، طبیعی و مصنوعی و یا عوامل زیستی مهندسی ژنتیک بهره می‌برند عنوان می‌کند، که می‌تواند امنیت ملی را به خطر بیندازد و اهداف گروهی تروریستی در ان دنبال می‌شود.

سردار جلالی در مورد حوزه سوم تهدیدات با اشاره به اهداف یک کشور علیه کشور دیگر با استفاده از تک بیولوژیکی اظهار کرد، برخی کشور‌ها برای این هدف ساختار، ارتش، تیپ و یگان با آزمایشگاه‌های پیچیده تعریف کردند که به ان جنگ زیستی اطلاق می‌شود، زیرا منبع ان ارتش زیستی یک کشور است و از عوامل طبیعی و غیرطبیعی و مهندسی و دستکاری شده در ان استفاده می‌شود و با جنگ بیو تکنولوژی متفاوت است.

وی با بیان اینکه جنگ زیستی می‌تواند با ایجاد ناامنی چهارچوب‌های اقتصادی را برهم بزند گفت: لایه اول این تهدیدات بیماری است که نظام بهداشت و درمان آن را دنبال می‌کند، لایه دوم بیوتروریسم است که نظام اطلاعاتی ان را دنبال می‌کند و لایه سوم پدافند زیستی که باید یک دفاع زیستی را دنبال کند.

وی با عنوان اینکه، در دفاع زیستی می‌توان از چهارچوب‌های دفاع نظام استفاده کرد گفت: در تعریف شاخص‌های دفاع زیستی حتما سلاح زیستی یک موجود استفاده شده و منشاء تهدید ان یک کشور بوده و سطح تولید خطر ان در سطح امنیت ملی یک کشور است و می‌تواند با سایر سناریو‌ها بکار گرفته شود و فراگیری ملی دارد که در این شرایط ان را جنگ تعریف می‌کنیم.

سردار جلالی در مورد تعریف وضعیت دفاع در شرایط جنگ زیستی گفت: وضعیت سفید، زرد، نارنجی، قرمز، بسته به شرایطی که ایجاد می‌شود اطلاق می‌شود و نقش دستگاه‌ها در ان تعریف می‌شود. برای مثال ابولا در افریقا، در مقابل این بیماری برخی از کشور‌ها کاملا در وضعیت قرمز بودند، یعنی در موقعیت جنگی در حوزه پدافند زیستی بودند، و ارتش ان کشور و نظام سلامت ان کشور مسولیت مقابله با ان را داشت. ما رزمایش پدافند زیستی با رویکرد بیماری ابولا برگزار کردیم که رزمایش پدافند‌ی تجربیات خوبی را از بیماری ابولا بدست آوردیم.

سردار جلالی ادامه داد: در جنگ زیستی در جداول گوناگون مسئولیت‌ها را برای تمام وضعیت‌های سفید، زرد، نارنجی، قرمز تعریف کردیم، در حوزه قرمز وظایف به صورت قرارگاهی تعریف می‌شود و در ستاد کل نیرو‌های مسلح و پدافند غیرعامل جنگ زیستی را هدایت و دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به دستکاری عوامل ژنتیک برای تغییر قابلیت‌های ویروس خاطر نشان کرد: این قابلیت‌ها ویروس را به یک سلاح تبدیل می‌کند، و با تغییر ژنتیکی قدرت انتقال و بیماری را افزایش می‌دهد، و یا مقاومت در برابر دارو و سیستم ایمنی بدن و اقلیم را عوض می‌کنند، مانند آنفولانزا یا سارس که قابلیت‌های ان‌ها تغییر پیدا کرد و کشندگی را کاهش یا افزایش داده و به نوعی کنترل مقابله را از دست افراد خارج می‌کند. سلاح زیستی یک موجود زنده دستکاری شده است که به سلاح تبدیل شده، به سمت قابلیت‌های دشمن مجهز و از ان استفاده می‌شود.

سردار جلالی در مورد ویژگی‌های جنگ زیستی، اظهار کرد، فاعل این جنگ مجهول است، انچه که برای کشور‌ها مهم است تشخیص فاعل و سلاح است. تجربه ثابت کرده است که سیستم بهداشتی و یا دفاعی یک کشور نباید منتظر باشد تا اعلام حمله یا خطر شود، قدرت تشخیص کشور‌ها در تهدیدات زیستی مبنایی است برای این امر، و اگر تشخیص ندهیم، تهدید بر ما اثر گذاشته و ما نسب به ان منفعل خواهیم بود.

وی گفت:، سیستم ازمایشگاهی کشور را به سیستم راداری تعبیر می‌کنیم، در سیستم راداری، فضا به جهت ارتفاعی طبقه بندی شده است، و ما تا ۳۸ هزار پا را تحت کنترل داشتیم، و بعد با تلاش فراوان ارتفاعات بالاتر‌ی دسترسی پیدا کردیم و متوجه شدیم که هواپیما‌های جاسوسی زیادی در این ارتفاع رفت و امد می‌کنند، اگر متوجه ان نباشیم کسی به ما اطلاع نمی‌دهد.

رییس سازمان پدافند غیرعامل گفت: در حوزه سلامت آزمایشگاه‌های ما در سطوح یک تا چهار تعریف می‌شود که توانایی ازمایشگاهی ما در حوزه دام و انسان فقط در سطح ۲ است و سطح بالاتر ازمایشگاهی مانند همان ارتفاع بالاتر از ۳۸ هزار پاست که رها شده است، تمام تهدیدات که در سطح ۳ و ۴ اتفاق می‌افتد را اطلاع نداریم و به دلیل پروتکل‌های که نوشته نشده انرا را رها کرده ایم.

وی گفت: در حوزه سلامت دام و انسان در تشخیص مشکل داریم، نقطه ضعف جدی است، قدرت تشخیص مستقل تهدید خارج از who را نداریم و این وابستگی شدید در حوزه تهدیدات زیستی محسوب می‌شود. جنگ زیستی بسیار ارزان است و میان آفندکننده و پدافند کننده هزینه‌ها یک به ۱۰۰ است، یعنی ۱۰۰ تومان خرج تهدید می‌کنند و شما باید ۱۰۰۰ تومان هزینه کنید تا بتوانید دفاع کنید، در جنگ زیستی هزینه برای حمله بسیار ارزان است و برای دفاع بسیار گران است.

وی خاطر نشان کرد: در دفاع بیولوژیک ۲۴ دستگاه مسئول هستند و برایشان وظیفه تعیین شده است، ما باید با انضباط جدی و فرماندهی چند دستگاه را بکار بگیریم تا بتوانیم دفاع کنیم. قابلیت توسعه تهدیدات زیستی میان انسان و دام

جلالی با اشاره به قابلیت توسعه تهدیدات زیستی میان انسان و دام تاکید کرد: این تهدیدات قابلیت انتقال سریع دارند، حمله توسط ان‌ها گمنام است، امکان تولید ساده سلاح وجود دارد، و سلاح زیستی را دولت‌ها و تروریست‌ها می‌توانند تولید و بکار ببرند.

وی با اشاره به سختی اثبات تهاجم و منشاء آن افزود: اکثر کشور‌ها در این حوزه مشکل دارند، و ما هم از این موضوع مستثنی نیستیم، و به دلیل نقایص سیستم و تشخیص ازمایشگاهی، رصد و پایش ان در کشور با مشکلاتی مواجه است. در حوزه‌های تهدیدات زیستی که برای ایجاد مقاومت در برابر انتی بیوتیک‌ها، پنهان بودن، ابهام در تشخیص را در بر میگیرد که عوامل زیستی هستند که به نوعی تشخیص را با مشکل مواجه می‌کنند

وی در مورد عوامل زیستی مصنوعی گفت: این عوامل اخیرا شکل گرفته و برخی کشور‌های همسایه نیز در این زمینه توسعه یافتند، واین عوامل بیولوژیک می‌تواند برای ما نیز مشکل ایجاد کند. در مرز سازمانی ناهماهنگی داریم که این دسته از بیماری‌ها می‌تواند مشکل ساز و خطرناک باشد.

وی در مورد بیماری‌های غیر بومی، افزود: این بیماری‌ها برای منطقه ما نیست و از جا‌های دیگر وارد می‌شود ما می‌توانیم بانک اطلاعاتی در این موضوع داشته باشیم. تهدیدات زیستی خاموش برخی عمدا صورت می‌گیرد و به صورت دستکاری در مواد غذایی یا مواد دارویی و ایجاد ناتوانی موقت و ایجاد سموم و بیمار‌هایی مانند ناباوری، سرطان را شکل می‌دهد، که در طی ۱۰ تا ۱۵ سال قابل تشخیص است و برای تشخیص به موقع باید سیستم مانیتورینگ داشته باشیم تا به موقع متوجه شویم، و الا پس از گذشت مدت زمانی طولانی متوجه می‌شویم که جمعیت ما کاهش یافته است.

وی در مورد اهداف زیستی در جنگ تصریح کرد: در جنگ جهانی دوم کشور‌ها با انواع اقسام ویروس‌ها و موجودات زنده به یکدیگر حمله می‌کردند تا به دولت‌ها برای تسلیم شدن فشار بیاورند. در دوران دفاع مقدس نیز نمونه‌هایی از حملات بیولوژیک به واحد‌های صف را داشتیم، با این حمله یک گردان یا تیپ در منطقه کلا دچار بیماری می‌شدند و مجبور به تخلیه گردان یا تیپ می‌شدیم.

وی با اشاره به کشتار دست جمعی در جنگ جهانی دوم، گفت: در این جنگ نیز با اهداف بیولوژیک کشتار جمعی صورت می‌گرفت که بسیار دردناک بود، که البته در حوزه غافلگیری این موضوع کمتر شده که امیدواریم دیگر اتفاق نیفتد. اهداف جنگ زیستی در زمان صلح نیز اکنون هم اتفاق می‌افتد که محور ان اسیب‌های اقتصادی است و می‌تواند حملات بر حوزه زیستی کشور مقابل باشد که دلیل ان را می‌توان در آزمایشگاه‌ها بررسی کرد.

وی با اشاره به حمله به زیتون رودبار گفت: این حمله ۵ سال محصول ما را به صفر رساند، حمله به ماهی‌ها سردابی که بخش زیادی از صنعت گوشت سفید را با مشکل مواجه کرد، حمله به مرغ تخم گذار دو بار شکل گرفت که یک بار در سال جاری و بار در ۴ سال گذشته در محدوده، قزوین و استان مرکزی بود که ما مجبور به واردات تخم مرغ شدیم؛ و خسارت وارد کرد، دلیل ما برای این حمله‌ها آزمایشگاه‌های ما هستند.

وی با تاکید بر اهداف امنیت بهداشتی و غذایی اظهار داشت: معمولا شرکت‌های دارویی این موضوع را مدنظر قرار می‌دهند، و در واردات دارو‌های صهیونیستی و یا مواد مبارزه با آفات این نگرانی‌ها وجود دارد، کسانیکه هدف ناامنی در این موضوع را دنبال می‌کنند به دنبال کسب هدف اقتصادی هستند

سردار جلالی با اشاره به حملات سارس به کشور چین، گفت: موضوع این حمله بیولوژیکی بوده، اما اهداف اقتصادی و تروریستی بود، که با سارس قبلی متفاوت بوده و برای ایجاد وحشت و زیر سوال بردن توان مقابله کشور هدف صورت گرفت. اگر سیستم‌های جامعه مانیتورینگ وجود نداشته باشد نمی‌تواند تشخیص دهد که کدام حملات واقعی و کدام کاذب است.

وی آسیب رساندن به سلامت جامعه و تحمیل هزینه‌های سنگین مقابله با افت‌ها را از دیگر اهداف تهدیدات زیستی برشمرد و افزود: تهدیدات زیستی سطح بهداشت جهانی را نیز تهدید می‌کند. با نگاهی دیگر منشاء تهدیدات را می‌توان دولت‌های متخاصم، کارتر‌های دارویی، تروریست‌های زیستی، اپیدمی‌های طبیعی و برخی گروه‌های غربی برشمرد.

وی یکی از سناریو‌های که ممکن برای ما اتفاق بیافتد را حمله به زیر ساخت‌های اقتصادی در بستر تهدیدات زیستی دانست، و گفت: نمونه‌های این موضوع در حوزه دام، نباتات، در ۴ یا ۵ سال گذشته داشتیم، و اینکه بگوییم این موضوع اساسا کار دشمن است به موضوع تشخیص ما در این حوزه مربوط می‌شود.

سردار جلالی اظهار داشت: سیستم تشخیص یک مجموعه کاملی باید باشد که ما تمام این مجموعه‌ها را در کنار هم نداریم، اول نیازمند شبکه آزمایشگاه در ۴ سطح هستیم که بدون نقض تشکیل شود و بتوانیم ان را دقیقا کنترل کنیم و برای این کار مراکز cbc وجود دارد، که جزو اولویت‌های کشور باید راه اندازی شود و دیگری مرکز کنترل و مراقبت از بیماری‌ها است که باید کاملا الکترونیک شکل بگیرد و تا کنون به درستی شکل نگرفته است گرچه تلاش‌هایی در زمینه انجام شده است.

وی تصریح کرد: برخی کشور‌ها یک مرحله بالاتر از این مرکز را نیز راه اندازی کردند dcdc که مرکز کنترل و دفاع از بیماری‌ها را شکل می‌دهد، و در واقع کنترل عوامل زیستی اقلیمی، بیماری‌ها، شاخص‌ها و عوامل انرا را در برمی گیرد، و می‌تواند در سطح ملی به موقع تشخیص دهد.

وی حمله به زیر ساخت‌های اقتصادی در حوزه دام و غذا را محتمل دانست و گفت:، ما سال گذشته نمونه این حمله‌ها را داشتیم و این سیستم تشخیص ماست که می‌تواند قدرت اثبات یا عدم اثبات انرا داشته باشد.

وی در مورد اقدامات تروریستی زیستی علیه انسان اظهار داشت: این موضوع با پیشرفت‌های زیادی مواجه بوده و می‌تواند مشخصا به اهداف خود اسیب برساند، در این زمینه در ۲ سال گذشته دوبار شورای عالی دفاع سوریه مورد حمله تروریست زیستی مواجه شده که بخشی با کمک پزشکی جمهوری اسلامی رفع شده و تعدادی نیز از دست رفتند و در حقیقت در حال حاضر تروریست زیستی هنوز بعنوان هدفی برای زدن مسئولان و رهبران قرار دارد، همچنان مرگ چاوز، عرفات و برخی رهبران دنیا زیر علامت سوال است که چگونه رخ داده است، و سیستم‌های کنترلی هنوز نتوانسته اند انرا تشخیص دهند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل خاطر نشان کرد: ما نیازمند ایین نامه حفاظت زیستی در برابر تهدیدات تروریستی هستیم که می‌تواند، بهداشتی و پزشکی باشد که در این زمینه اسیب پذیر هستیم، بسیج می‌تواند مانع اسیب پذیری در این زمینه باشد.

وی حمله پنهان زیستی در زمان صلح و جنگ را از دیگر تهدیدات زیستی برشمرد و افزود: این نوع حمله، چون پنهان است بحث‌های جدی را در برمی گیرد، به طور مثال، محصولی را از یک کشوری می‌خریم، که محصول ممکن است دست کاری شده باشد.

وی در مورد اهداف پنهان امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در حوزه تهدیدات زیستی گفت: امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها کاهش رشد جمعیت مسلمانان در دنیا را هدف حرکت خود انتخاب کردند که این کاهش رشد جمعیت گاهی اوقات در حوزه غذا، و برخی مواقع با ارایه فرهنگ و الگوی غلط رخ می‌دهد، به همین جهت رشد جمعیت مسلمانان بزرگترین تهدید علیه تمامیت صهیونیسم و امپریالیسم است.

وی در مورد رشد جمعیت مسلمانان اظهار کرد: رشد جمعیت مسلمانان ۳ برابر مسیحیان است، براورد جمعیت اروپایی‌ها این است که کشور‌هایی مانند المان، انگلیس، ایتالیا و فرانسه اگر نتوانند به صورت انفجاری نرخ جمعیت خود را در ۳۰ سال تغییر دهند، جمعیت المانی و فرانسوی در این کشور‌ها به اقلیت می‌رسد، و این تهدید علیه ما مسلمانان بکار گرفته شده که می‌توان به تهدید در حوزه غذایی در این موضوع اشاره کرد که به ان حمله پنهان گفته می‌شود یعنی ارام ارام در حوزه غذا صورت میگیرد.

وی گفت: دولت هند برای کنترل جمعیت خود با دستکاری در برنج، رشد جمعیت خود را ۱۰ سال کنترل کرده است، اما در کشور ما که جمعیت اصلی‌ترین عنصر حفظ حیات انقلاب است این دسته از تهدیدات بسیار می‌تواند موثر باشد. اگر در حوزه پزشکی امروز بخواهیم مبارزه و جهاد را تعریف دهیم، افزایش قدرت علمی در تشخیص حوزه‌های مختلف پزشکی است.

وی تصریح کرد: مواد غذایی در ورود به کشور خوب کنترل نمی‌شود، برا اساس اظهار نامه شرکت محصولات ان را می‌پذیریم و وارد کشور می‌شود حال اینکه این اظهار نامه چقدر درست یا غلط است سطح کنترل و تشخیص آزمایشگاه ما کفایت کنترل این دسته از تهدیدات را نمی‌کند و نباید نسبت به ان بی تفاوت بود. این اشکالات را باید جهادی برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه کنفرانس مونیخ کنفرانس امنیتی و جهانی است افزود: بیل گیتس یکی از سرمایه گذاران در حوزه سایبری است، اما در حوزه زیستی نیز سرمایه گذاری کرده و نسبت به تهدیدات زیستی هشدار داده است؛ و در این کنفرانس گفته است که اگر در آینده به شما بگویند که ویروس انسانی مانند آنفولانزا و ابله می‌تواند از طریق مانیتور به شما منتقل شود تعجب نکنید، من به شما این هشدار را می‌دهم، در ۱۰ سال آینده یک اپیدمی جهانی را هشدار می‌دهم که در حوزه بهداشت جهانی بسیار موثر خواهد بود، بیل گیتس یکی از مباحثی را که در این کنفرانس مطرح می‌کند انتقال ویروس بیولوژیک از طریق ویروس سایبری و مفصل اتصال ان‌ها را دی ان‌ای می‌داند.

وی با اشاره به بازدید یک گروه دانشگاهی ایران از مرکز ژنتیک چین اظهار کرد، در این مرکز عکس بیل گیتس نصب شده بود که در مورد علت ان جویا می‌شوند و پاسخ داده می‌شود که بیل گیتس، پروژه تبدیل انسانی به "ویروس سایبری را طرح کردند و بعنوان اسپانسر ان است و این فرد از امکان پذیر بودن این موضوع عبور کرده است"

سردار جلالی افزود: هشدار بیل گیتس در پشت سرش پروژه‌ای تعریف شده تا بتواند این کار را به انجام برساند و پس از ان دارو‌های دیجیتالی را تعریف می‌کند که فصل مشترک دارو‌های شیمیایی به دارو‌های دیجیتالی است که بعنوان یک موضوع در حال تحقیق است. از این موضوع نتیجه می‌گیریم که با یک تهدیدات مشترک سایبری و بیولوژیکی مواجه هستیم که این دو حوزه در حوزه فناوری هم افزا تعریف می‌شوند که می‌توانند با هم تلفیق یا جدا باشند.

وی گفت: بیل گیتس در این کنفرانس مطرح می‌کند که نظام نظارت کنترل بیماری‌ها در دنیا در جا‌هایی درست در برخی موارد غلط است، در ۱۲۲ کشور فلج اطفال ریشه کن شده، اما در پاکستان، افغانستان و نیجریه هنوز فلج اطفال وجود دارد و این نشان می‌دهد که هنوز نظام نظارت و کنترل سلامت یکپارچه نیست، ابولا درسرالیون و لیبی، وبا در کنگو شاخ افریقا هنوز کنترل نشده و وجود دارد و دفتری را بعنوان دفتر بین المللی در این زمینه با عنوان دفتر امنیت بهداشت بین المللی از طریق NGO‌ها تاسیس کرده و ان را ثابت کرده است.

وی ادامه داد: بیل گیتس اظهار کرد که بیماری‌های اپیدمی بعدی می‌تواند با نیت تروریست و از طریق صفحه کامپیوتر با استفاده از مهندسی ژنتیک با ساخت یک ویروس ابله آنفولانزا و یا ویروس‌های دیگر انتقال پیدا کند، اینکه این موضوع تهدید است یا هشدار می‌تواند ما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بیل گیتس می‌گوید، اپیدمیست‌ها معتقدند انتقال سریع پاتوژن از طریق هوا می‌تواند کمتر از یک سال ۳۰ میلیون تلفات را برای ما بجا بگذارد، اگر انتقال پاتوژن در اختیار یک تروریست و یا کشور تروریستی قرار بگیرد می‌تواند تهدید جهانی را ترتیب دهد.

سردار جلالی افزود: بیل گیتس در کنفرانس مونیخ می‌گوید ما باید نوآوری در برابر بیماری‌های اپیدمی تولید و راه اندازی کنیم، که خودش نیز بنیاد خیریه بیل گیتس را راه اندازی کرده و به ما پیشنهاد داده که دنیا باید یک انبار مهمات از واکسن با قابلیت‌های تشخیصی بسیار بالا را تولید کند که بتواند این موارد را تشخیص دهد، امادگی در بحث پدافند زیستی مانند امادگی ارتش‌ها برای جنگ است. در یک نگاه کلی بیل گیتس یه هشدار جهانی در مورد تهدیدات می‌دهد که ممکن است این تهدیدات در آینده نزدیک در سیستم نظارتی برخی کشور‌ها رخ دهد.

وی افزود، ما نیازمند شبکه مانیتورینگ کنترل بیماری در کشور، بانک اطلاعاتی کامل در مورد تهدیدات زیستی و بیماری‌ها در داخل و خارج از کشور هستیم، که باید بدون وابستگی به who باشد، زیرا تهدیدات خاص علیه ما ثابت شده که نهاد who با امریکایی‌ها همکاری می‌کند و به ما کمک نمی‌کنند که در حادثه ابولا ان را دیدیم.

سردار جلالی تاکید کرد: ما نیازمند شبکه تشخیص ازمایشگاهی کامل هستیم تا بتوانیم تهدیدات عامدانه و طبیعی را علیه کشور تشخیص و کنترل کنیم تا قدرت ساخت واکسن در طیف تهدید دشمن را داشته باشیم، اینکه نظام سنتی ساخت واکسن در مرکز رازی داشته باشیم که از زمان رضا شاه تا کنون ۹۰ و چند سال عمر کند و بعد از بازمهندسی ان بترسیم کفایت نمی‌کند. تجربه ابولا ثابت کرد که اروپایی‌ها اگر واکسن تولید کنند اول خودشان استفاده می‌کنند و بعد اگر اضافه داشتند به ما می‌فروشند، در حقیقت واکسن در نظام پدافند زیستی مانند مهمات است در نظام دفاعی، یعنی قدرت تولید موشک در حوزه دفاعی که برای ما استقلال در حوزه دفاعی تولید کرده است، قدرت تولید واکسن هم در حوزه تهدیدات مرتبط بر ما می‌تواند برای کشور ایمنی و مصونیت ایجاد کرد و منابع مالی برای کشورمان به بار بیاورد.

سردار جلالی خاطر نشان کرد: نظام واکسن سازی ما نیاز به یک بازمهندسی جدی در حوزه دامی و انسانی دارد و تکنولوژی‌ها در این موضوع باید عوض شود به شکلی که در طیف تهدیدات کشور قدرت تولید واکسن داشته باشیم که می‌تواند در حوزه اقتصادی موثر بوده و در بخش دیگر پتانسیل و ظرفیت تولید حفظ کند، باید بتوانیم همکاری‌های بین بخشی در حوزه پدافند زیستی که بیش از ۲۴ دستگاه از دستگاه‌های اطلاعاتی تا نیروی انتظامی، ارتش، سپاه و حوزه‌های پزشکی و رسانه را در برمی گیرد ایجاد کرده تا بتوانند در قالب یک برنامه عمل کنند؛ و این امادگی در سطح ارتش هاست که بیل گیتس اشاره می‌کند و این همان امادگی در شب حمله در دفاع مقدس است.

وی با بیان اینکه امادگی ما در برابر تهدیدات باید بالا برود گفت: ما طرح دفاع زیستی حوزه دام و انسان را در ۶ یا ۷ استان مانند قم، سیستان و بلوچستان تمرین کردیم، اما اگر بخواهیم در حد قابلیت امادگی شب حمله باشد هنوز در حد یک چندم شب حمله هم نیستیم، بنابراین کارکرد مشترک در دفاع زیستی یک ضرورت است که باید دنبال شود.

وی اظهار کرد: در جمع پزشکان بسیجی که خیل عظیم ان‌ها افتخار حضور در دفاع مقدس را داشتند، الویت‌های زیستی برای کشور در حوزه پزشکی و زیستی بسیار اهمیت دارد که باید ان‌ها را بازمهندسی و احیا کنیم و در بسیاری از حوزه‌ها ما هنوز به شدت وابسته هستیم و با مشکلاتی مواجه هستیم که هر کس در حوزه خود باید موضوعات پدافند زیستی را مورد بررسی علمی، پژوهشی و دانشی قرار بدهد و نیازمند تولید دانش در این زمینه هستیم که انشاء الله با تلاش شما به نتیجه برسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *