سراسیمگی نتانیاهو از ضرب شست جولان/ملاحظاتی درباره دوران «پساخروج»
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، روزنامه حمایت نوشت: در حالی که پیش بینی می شد قیمت مسکن در سال جاری همپای نرخ تورم افزایش داشته باشد، گزارش ها از گرانی زودهنگام و رشد حبابی بازار مسکن حکایت دارد. بررسی ها نشان می دهد، فروشندگان سودجو به بهانه نوسانات نرخ ارز قیمتها را افزایش داده اند که به اعتقاد کارشناسان اقتصاد مسکن، این رشد حبابی است و توجیه منطقی ندارد. این در حالی است که بر اساس تصمیم جدید شورای پول و اعتبار سود وام مسکن با کاهش رو به رو شده است؛ با این وجود به نظر نمیرسد که حتی در صورت افزایش وام مسکن و جذاب شدن این تسهیلات متقاضیان قدرت خرید داشته باشند. کارشناسان افزایش عرضه مسکن، ورود دستگاههای نظارتی بر واحدهای مسکونی خالی از سکنه و اخذ مالیات از خانههای خالی را راهکار جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت مسکن عنوان میکنند.
در ادامه آمده است: عدم تناسب عرضه و تقاضای مسکن باعث شده تا همواره مسکن در ردیف کالاهای سرمایهای قرار گیرد؛ بنابراین به گفته بسیاری از کارشناسان در صورتی که نظارت کافی بر خانههای خالی وجود داشته باشد کمتر شاهد سودجویی فروشندگان مسکن خواهیم بود. هرچند در سه چهار سال اخیر بارها این موضوع مطرح شده است، با این حال پرونده اخذ مالیات از خانههای خالی همچنان در بایگانی و اجرایی نشده است.
سعدالله زارعی در روزنامه کیهان نوشت: «ضربه قاطع» به حساسترین موقعیتهای نظامی رژیم صهیونیستی پس از چند هفته که فرماندهان این رژیم وقوع آن را قطعی و عنقریب تلقی میکردند و برای ممانعت از آن همه ظرفیتهای سیاسی، اطلاعاتی و نظامی خود را وارد کار کرده بودند، وارد شد و به انتظارها خاتمه داد. در این میان، ضربه آنقدر سنگین بود که «نتانیاهو» گمان کرد این همان حمله نهایی است که رهبران مقاومت از آن سخن گفتهاند، از این رو سراسیمه متوجه مسکو، لندن، برن، پاریس و واشنگتن شد تا به هر قیمتی شده، جنگ را متوقف نمایند.
در ادامه آمده است: اظهارات «لیبرمن» که جنگطلبترین چهره اسرائیلی به حساب میآید به عنوان «وزیر جنگ» در یک کنفرانس امنیتی- لحظاتی پس از پایان عملیات روز پنجشنبه جبهه مقاومت- عمق هراس و اضطراب اسرائیل را برملا کرد: «امیدوارم این فصل به پایان رسیده باشد» و سخنگوی ارتش اسرائیل هم ساعتی پس از پایان عملیات سنگین جبهه مقاومت گفت: «ما برای تشدید اقدامات نظامی علیه ایران تلاش نمیکنیم».
مهدی محمدی در روزنامه وطن امروز نوشت: خروج ترامپ از برجام بیش از آنکه خود اهمیت داشته باشد، از این جنبه مهم است که به مثابه یک تست برای ایران عمل خواهد کرد. الان سوال جدی این نیست که آمریکا و ترامپ در ماههای آینده چه خواهند کرد؛ روشن است که یک کمپین فشار حداکثری علیه ایران به راه افتاده و حداقل در ماههای آینده ما با سورپرایزهای مختلفی روبهرو خواهیم شد.
در ادامه آمده است: پرسش جدی این است که ترامپ و آمریکا چه تصویری از واکنش احتمالی ایران دارند و درباره ایران به چه محاسباتی رسیدهاند که نتیجه این شده که تصور میکنند میتوانند با چند ماه دیوانهبازی به امتیازگیریهای بزرگ در مقابل ایران برسند. این یک نبرد محاسباتی سنگین است. طرفی برنده خواهد شد که قادر به مدیریت محاسبات طرف مقابل باشد. پیشنهادها و سیاستها همه تابع این هستند که دیگران درباره ما چه محاسبهای میکنند.
روزنامه شرق نوشت:سخنرانی کوتاه دونالد ترامپ و خروج او از برجام، نقطهعطفی در سیاست داخلی و خارجی ایران است. بعد از این سخنرانی، سیاستورزی جریانهای سیاسی به دو دوره قبل و بعد از این سخنرانی تقسیم خواهد شد.
در ادامه آمده است: بیتردید وضعیت دولت حسن روحانی بیش از هر جریان سیاسی دیگر بعد از سخنرانی رئیسجمهور آمریکا دستخوش تغییر و تلاطم خواهد شد و اغراق نیست اگر بگوییم برای روحانی، در دیگر بر همان پاشنه نخواهد چرخید.
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: : شرایط اقتصادی و سیاسی در وضعیتی قرار گرفته است که سیاستگذار میتواند با بهرهگیری از سیاستهای مناسب، شرایط را برای تغییر ریل در اقتصاد فراهم سازد. در وجه نخست رشد نرخ ارز و نزدیک شدن آن به قیمت تعادلی باعث شده که از یکسو شرایط برای حمایت از صادرات غیرنفتی مهیا شود که این سیاست باید با بهبود فضای کسبوکار همراه باشد. از سوی دیگر منابع غیرقابل پیشبینی برای تسریع اصلاحات بانکی در اختیار سیاستگذار قرار گیرد. در وجه دوم بازگشت برخی تحریمها و محدود شدن درآمدهای نفتی باعث میشود که از یکسو شرایط برای هدفمند شدن مصارف بودجه فراهم آید و از سوی دیگر راهکاری برای کارآمد شدن مکانیزم اخذ مالیات ایجاد شود. همچنین اعمال تحریمها فرصتی پیش خواهد آورد که زمینه لازم برای خروج مبادلات تجاری از دلار به سایر ارزها مهیا شود. در وجه سوم، نیز تغییر شرایط در بازار املاک و مستغلات باعث میشود که بانکها بتوانند بخشی از «داراییهای غیرنقد» خود را از ترازنامه خارج کنند و گام دیگری در جهت اصلاح نظام بانکی بردارند. همچنین این موضوع میتواند انگیزه فعالیت در حوزه مسکن و ساختمان را برای بهبود وضعیت اشتغال تغییر دهد. کارشناسان معتقدند انتخاب ریل نامناسب توسط سیاستگذار، میتواند اقتصاد را وارد مسیر انحرافی کند.
روزنامه فرهیختگان نوشت:امروز دشمنان با طراحی شبکهای و بههم پیوسته و با تنظیم مقررات فنی و الزامات حقوقی درصدد تحمیل خواستههای خود به ما هستند و میتوان گفت مدرنترین و پیچیدهترین جنگ اقتصادی علیه کشور در حال طراحی و اجراست. از این رو طی سالهای اخیر رهبر فرزانه و دوراندیش انقلاب اسلامی با آگاهی کامل از تمرکز دشمن بر مقوله اقتصادی و طراحی سناریوی جنگ اقتصادی علیه ملت و کشور ایران، تلاش کردند برنامهها و الگوهای مناسب جهت مقابله با این فشارها ارائه دهند و سازوکارهای آن را تبیین کنند، اما در برابر جریان و تفکر انقلابی که توسط رهبر معظم انقلاب طرحریزی و هدایت میشود، یک روحیه غیرانقلابی و تسهیلکننده اجرای پروژه غربیها در داخل کشور ایجاد شده که با وابستگی به کدخدا و دمیدن ناامیدی در افکارعمومی در حال سنگاندازی و ایجاد مانع بر سر راه تفکر انقلابی است، در حالی که امروز انتظار رهبر معظم انقلاب تشکیل یک ساختار دفاعی در برابر جنگ اقتصادی است. بایسته است برای پیروزی در این جنگ تمامعیار با بستن شریانهای نفوذ و ایستادگی در برابر این شبکه به سمت تغییر جهتگیری از «اقتصاد نفتی» به سمت اقتصاد «مولد و مردمی»، ایجاد روابط پایدار پولی با کشورهای مقصد اصلی مصارف ارزی ایران بهمنظور خنثیکردن سازوکار سوئیفت؛ همچنین جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری و حمایت از تولید داخلی برویم.
روزنامه اعتماد نوشت: شهری که هر روز بیش از پانصد هزار خودرو وارد آن و از آن خارج میشود نیازمند مدیریت یکپارچه مرکز- حومه از جمله حملونقل یکپارچه درونشهری و حومهای است. در چنین شهری زندگی حومهنشینان مستقل از مرکز نیست. شهردار تهران باید فهم روشنی از مجموعه شهری تهران؛ یعنی نحوه زندگی حدود ٩ میلیون ساکن تهران و ۴/۵ میلیون ساکن پیرامونِ آن و تاثیر و تاثر این سکونتگاهها بر یکدیگر داشته باشد.
در ادامه این یادداشت آمده است: آنکه شهر تهران در برابر سوانح به ویژه زلزله آسیبپذیر است. بحث داشتن اندیشهای برای مدیریت بحران در کلانشهر تهران غیرقابل فراموشی است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.