گردو بخورید تا سرطان روده بزرگ نگیرید
به گزارش گروه فضای مجازی ،«حنا هولشر» استادیار علوم تغذیه از جمله این افراد است که به بررسی تأثیر گردو علیه بیماریهای معده و روده و همچنین بیماریهای کاردیومتابولیک (شامل بیماریهای دیابت، پرفشارخونی، چربی خون و بیماریهای قلبی) پرداخته است. نتایج این تحقیق در مجله Nutrition به چاپ رسیده است.
آجیل بهعنوان یک منبع غنی از فیبر محسوب شده که این فیبر در تنوع و تقویت باکتریهای روده کمک میکند و این تحقیق نشان میدهد که چگونه گردو به میلیونها میکروارگانیسمی که در روده ما زندگی میکنند، کمک میکند.
گردو منبع غنی آنتیاکسیدان است که بهعنوان میانوعده در کاهش سرطان روده بزرگ، کاهش سطح کلسترول و حتی تقویت مغز نقش مثبتی دارد.
هولشر و همکاران به برخی از ۱۸ داوطلب به مدت ۲ تا ۳ هفته هر بار ۴۲ گرم گردو دادند و برخی نیز بدون اینکه گردویی دریافت کنند مورد آزمایش قرار گرفتند. آنها نمونه خون و مدفوع داوطلبین را ابتدا و انتهای دوره مذکور جمع کرده و مورد بررسی قرار دادند. سپس با آنالیز دیتای گردآوریشده معلوم شد گردو باعث افزایش سطح ۳ باکتری اصلی به نامهای Faecalibacterium، Roseburia و Clostridium شده است. این سه باکتری دست به تولید محصول متابولیکی butyrate که در سلامت روده نقش اصلی دارد، میزنند. هولشر توصیه میکند برای اندازهگیری دقیقتر butyrate نیازمند تحقیقات بیشتر هستند.
این تحقیق همچنین نشان داد مصرف گردو در کاهش اسیدهای ثانویه صفراوی نقش دارند. در حالیکه اسیدهای صفراوی ترکیبات طبیعی بوده که به جذب لیپیدها، کلسترول و برخی ویتامینها در دستگاه گوارش کمک میکند اما برخی از آنها سمی هستند. اینگونه اسیدها چه اولیه و چه ثانویه به توزیع سرطان روده کمک میکنند و به همین خاطر کاهش اسید میتواند به کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ هم کمک کند.
هولشر میگوید اسیدهای صفراوی ثانویه در افراد مبتلابه سرطان روده بزرگ، بالاتر از بقیه افراد بوده است و اگر اینگونه اسیدها را کم کنیم، مانع توسعه سرطان در بدن انسان میشویم.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.