خاطرات خواندنی یک خلبان اف ۴ از انزلی تا اسارت در عراق/کتیبهای برآسمان و اکبر صیاد بورانی
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، کتاب "کتیبهای برآسمان" خاطرات سرتیپ ۲ خلبان اکبر صیاد بورانی، نوشتۀ میرعمادالدین فیاضی توسط انتشارات سوره مهر به انتشار رسیده و هم اکنون در نمایشگاه کتاب تهران در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
وی با آغاز جنگ تحمیلی اهداف نظامی و اقتصادی کشور عراق را طی چندین پرواز متوالی مورد هدف قرار داد و در یکی از این پروازها در سال ۱۳۵۹ هواپیمایش مورد اصابت موشکهای دشمن قرار گرفت و سقوط کرد.
صیاد بورانی بیش از ۱۰ سال از عمر خود را در اردوگاههای رژیم بعثی سپری کرد. مصاحبه و نگارش این اثر را میرعمادالدین فیاضی برعهده داشت.
در بخشی از این کتاب آمده است: افسر عراقی انگار فهمیده بود دارم چه میگویم. به عربی فحشِ ناموسیِ رکیکی داد. مترجم فحش را به فارسی ترجمه کرد. خندیدم. در دلم گفتم: اگر بخواهم خودم را ببازم، اینها سوءاستفاده میکنند. پرسیدم: یعنی چه؟ مترجم گفت: خب، این یک فحش است. گفتم: ما در فرهنگِ خودمان چنین چیزی نداریم. منظورتان را نمیفهمم.
افسر عراقی که دید فحش در من تأثیری نگذاشته و دارم میخندم، فحش بدتری داد. گفت: این را به او بگو. مترجمِ زن فحش را ترجمه کرد. دوباره خندیدم. پرسیدم: یعنی چه؟ مترجم عصبی شد. مفهوم فحشهایی را که ترجمه کرده بود شرح داد. بعد گفت: این اصطلاحی است که در ایران زیاد به کار میرود. تعجب میکنم چرا نمیفهمی؟ گفتم: در فرهنگِ ما چنین چیزی نیست. پرسید: کجایی هستی؟ گفتم: شمالی هستم. ما در شمال چنین چیزی نداریم.
گفتنی است زندهیاد صیاد بورانی پس از طی یک دوره بیماری درخرداد ماه سال ۱۳۹۳ جان به جانآفرین تسلیم کرد.