"ارتش پاکستان" به دنبال بهبود روابط با هند است
به گزارش گروه بینالملل ، رسانه های پاکستانی در اخبار و تحلیل های خود به نقل از موسسه خدمات پادشاهی متحد (RUSI) نوشتند که مقامات بلند پایه ارتش هند از عکس العمل متقابل به پیشقدمی فرمانده ارتش پاکستان خودداری می کنند.
هر چند دو هفته اخیر نظیر ماه های پیشین، تنش هند و پاکستان در بالاترین سطح قرار دارد، ژنرال قمر جاوید باجوا گفته که به منظور زمینه سازی برای تامین امنیت در منطقه علاقه مند به گفت و گو با هند است.
در گزارش تحقیقاتی موسسه واقع در لندن آمده است این یک واقعه مهم بود که ژنرال باجوا امسال وابسته نظامی سفارت هنددر اسلام آباد را به مراسم رژه 'روز ملی پاکستان' دعوت کرد.
این گزارش می افزاید: طبق بیانیه مطبوعاتی وزارت امور خارجه پاکستان در ماه اگوست سال جاری برای نخستین بار قرار است نظامیان پاکستانی در مانور نظامی مشترک زیر نظر سازمان همکاری های شانگهای در روسیه شرکت کنند.
در این مانور مشترک نظامیان هندی نیز شرکت می کنند و نظامیان دو کشور دوشادوش یکدیگر برای نخستین بار به مشق نظامی خواهند پرداخت.
این مهم نشان می دهد که در رفتارها از زمانی که ژنرال باجوا سکان ارتش پاکستان را به دست گرفته تغییراتی روی داده است اگرچه این تغییر و تحول با وجود ادامه درگیری های مرزی در خط کنترل کشمیر بین دو کشور همچنان ادامه دارد.
ژنرال قمر جاوید باجوا که سال گذشته در سمینار موسسه خدمات پادشاهی متحد (RUSI) سخنرانی کرد گفت: ارتش پاکستان در بالاترین سطح آمادگی برای مقابله با چالش های داخلی و خارجی قرار دارد و ما از پیوستن دهلی نو به کریدور اقتصادی چین و پاکستان استقبال می کنیم .
طی ماه های اخیر این نخستین بار نیست که یک مقام ارشد ارتش پاکستان خواهان گسترش روابط با هند است به عنوان مثال،بیش از این ژنرال عامر ریاض رئیس گروه رابط با هند نیز چنین موضعی را بیان کرده بود
ژنرال احمد حیات که مدیر بخش تحلیل سازمان محرمانه ارتش پاکستان موسوم به ( آی اس آی ) نیز در کتابش با عنوان 'طرح هند در سال 2013 ' نوشته است پاکستان تنها زمانی باید برای گفت و گو با هند تلاش کند که در بهترین شرایط دفاعی قرار گرفته باشد و از سوی واشنگتن نیز تحت فشار نباشد.
وی در ادامه آورده است که تاریخ به ما یاد داده چگونه با هند در شرایط مختلف برخورد کنیم .
این گزارش ادامه می دهد که پاکستان از نظر سیاسی و دفاعی در موقعیت خوبی قرار دارد و طرح ژنرال حیات در سال میلادی جاری قابل اجراست.
از سوی دیگر از زمانی که ارتش پاکستان عملیات نظامی ضرب عضب را در سال 2014 و ردالفساد را در 2017 آغاز کرد ثابت شد که این کشور برای تامین امنیت در محدوده جغرافیایی خود بسیار جدی است.
این عزم جدی در رفتار ارتش پاکستان پس از آن که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پاکستان را به خدعه و نیرنگ در مبارزه با تروریسم متهم کرد به صورت پررنگ دیده می شود زیرا ژنرال های پاکستانی دریافتند تنها با ریشه کنی تروریسم و تامین امنیت می توانند در برابر مواضع خصمانه آمریکا حرفی برای گفتن داشته باشند.
پاکستان همچنین روابط نظامی خود را با روسیه چین و ترکیه گسترش داده است تا کمتر از سوی آمریکا تحت فشار قرار گیرد.
با توجه به بازگشت امنیت به مرزهای غربی، ژنرال های پاکستانی دریافتند تنها با باز کردن روند گفت و گوها با هند است که می توانند زمینه را برای شکوفایی اقتصادی در کشور فراهم سازند.
در این گزارش آمده است که هند هیچ گاه مذاکرات برای آغاز تجارت ترانزیتی بین سه کشور هند پاکستان و افغانستان را رد نکرده است و به دنبال فرصتی است تا زمینه برای شروع این نوع روابط فراهم شود.
با همه این احوال هر چند تنش در مرزهای خط کنترل کشمیر همچنان ادامه دارد اما ارتش پاکستان معتقدند که توپ در زمین هند است تا زمینه برای آغاز گفت و گوها برای عادی سازی روابط شروع شود.
مقاله نگار در گزارش خود می گوید:ژنرال های پاکستان همچنین در خصوص کریدور اقتصادی چین پاکستان حساب باز کرده اند و معتقدند که این کریدور فرصت های زیادی در اختیار کشورهای منطقه از جمله هند قرار داده است اما دهلی نو برای آغاز گفت و گوها برای پیوستن به این طرح بزرگ اقتصادی به شدت در شک و تردید است.