تولید ۳۹۰۰ بشکه نفت در سال گذشته/ امضا قرارداد توسعه سه میدان نفتی تا دو ماه آینده
وی افزود: در سال گذشته ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بوده که این رقم در صورت بازسازی به ۴.۵ میلیون نیز خواهد رسید.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: تولید نفت در سال گذشته ۱۲۰ هزار بشکه افزایش داشته، که این میزان افزایش مرتبط با میادین غرب کارون و میادین مشترک بوده است.
کاردر در توضیح میزان تولید میادین مختلف گفت: میدان آذر ٣٠ هزار بشکه، آزادگان جنوبی ٧٠ هزار بشکه، میدان ازادگان جنوبی ۵۰ هزار بشکه در روز تولید داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بیان کرد: این شرکت به دنبال تغییر رویه کاری خود است به گونهای که پیش از این کار مهندسی توسط این شرکت انجام میشد، ولی از این پس خرید کالا باید از سوی پیمانکار صورت گیرد و یا در حوزه کارهای توسعهای به غیر از IPC، مدل مهندسی EPC تعریف شده است.
وی عنوان کرد: در این میان به این نکته نیز توجه داریم که شرکتها در حوزه بهره برداری تازه شکل گرفتهاند به همین خاطر قراردادها بلند مدت نبوده که در آینده طولانیتر میشود.
کاردر با بیان اینکه درحال مذاکره برای توسعه سه میدان هستیم، اظهار کرد: ظرف دو ماه آینده سه قرارداد امضا میشود و مدل قرارداد IPC برای طرف خارجی مشخص شده است.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: همکاری و ارتباط شرکت ملی نفت با دانشگاهها ایده ال بوده به گونهای که دانشگاهها به عنوان مشاوران انتخاب شده اند و در این زمینه اسناد ۱۷ میدان تهیه و برای مناقصه و ایجاد جویت ونچر بین المللی اماده شده است.مدیرعامل شرکت ملی نفت در ادامه به یکی از مشکلات این شرکت اشاره و بیان کرد: طی سالهای گذشته مدلی برای منابع مالی توسعه میادین تعریف و تدوین نشده بود به همین خاطر برای نخستین بار صندوق پروژه ایجاد شد که ۶.۳ میلیارد در صندوق پروژه شکل میگیرد.
وی افزود:۵۰ درصد سرمایه صندوق از ۱۷ میدان گرفته میشود و ۵۰ درصد باقی مانده در بورس عرضه میشود. در کنار این مسئله بخشی از منابع از طریق صندوق توسعه ملی و اوراق مشارکت تامین خواهد شد.
کاردر در توضیح اخرین شرایط جاسک بیان کرد: خط لوله انتقال ۱۰۰۰ کیلومتری برای این منطقه نهایی شده و در کنار ان مجوز ساخت پالایشگاه توسط بخش خصوصی اخذ شده که مجموعه این عوامل در ایجاد هاب انرژی کمک خواهد کرد.
معاون وزیر نفت در توضیح توسعه میدان ازادگان جنوبی خاطر نشان کرد: این میدان پتانسیل برداشت ۶۰۰ هزار بشکه را دارد و برای توسعه ان تا سال ۱۴۰۰ برنامه ریزی داریم.
وی در توضیح فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: این فاز به کمک توتال در حال انجام است که اگر توتال از فاز ۱۱ خارج شود، سهامش به شرکت چینی تعلق میگیرد و منابعی دریافت نمیکند و زمانی که میدان به تولید رسید، توتال میتواند درصدی از شریک خود بگیرد.
گفتنی است در حال حاضر در شرکتی که توتال میخواهد انتخاب کند، کمی اختلاف نظر کارشناسی داریم و تاکنون این شرکت ۹۰ میلیون دلار برای فاز ۱۱ هزینه کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت در پایان در خصوص قیمت نفت گفت: ایران به دنبال ثبات قیمت در بازارهای جهانی است و از افت یا صعود یک باره قیمت استقبال نمیکند، زیرا این امر ریسک حضور سرمایه گذار را افزایش میدهد.