استفاده از ظرفیت‌های عدالت ترمیمی کاهش ورودی پرونده‌ها را به دنبال دارد

14:43 - 13 ارديبهشت 1397
کد خبر: ۴۱۶۷۱۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: هدف ما در حمایت از همایش هایی همچون عدالت ترمیمی این است که استفاده از ظرفیت‌های عدالت ترمیمی باعث کاهش یافتن ورودی پرونده‌ها به سیستم عدالت کیفری خواهد شد.

استفاده از ظرفیت‌های عدالت ترمیمی کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی را به دنبال داردفرزاد جلیلیان سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ازبرگزاری همایبش عدالت ترمیمی به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس و با حضور اساتید برجسته داخلی و خارجی خبر داد.

وی در این رابطه اظهار کرد: این همایش که ادامه سلسه همایش‌های عدالت ترمیی سال گذشته است به همت مرکز مطالعات حقوقی دانشگاه تربیت مدرس با همکاری انجمن آسیا و اقیانویسه عدالت ترمیمی و با حضور کارشناسان مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه ازصبح امروز در دانشگاه تربیت مدرس آغاز شده است.

این مقام مسئول اظهار کرد: در این همایش بین المللی لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، پروفسور جان برایت ویت استاد دانشگاه ملی استرالیا، دکتر ایوو ارسن استاد موسسه جرم شناسی دانشگاه لوون بلژیک و دیگر اساتید برجسته حضور داشته و به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.

وی تصریح کرد: این همایش به عنوان عدالت ترمیمی پل ارتباطی میان تمدن‌های جاده ابریشم است و دومین بار است که این همایش در سال جاری برگزار می‌شود.

جلیلیان ادامه داد: در سال ۹۶ در استان‌های ایلام، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، قم، فارس، خراسان رضوی، اصفهان و سمنان پیش همایش‌هایی در این برگزار شد.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: هدف اصلی استفاده از ظرفیت‌های عدالت ترمیمی بین این کشور‌ها است که باعث کاهش ورودی پرونده‌ها در سیستم عدالت کیفری گردد.

این مقام مسئول اظهار کرد: این همایش محور‌هایی کاربردی را مدنظر دارد دارد که پیوند نظری مانند پیوند میان عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم در کشور‌های جاده ابریشم یکی از این محور‌ها است.

وی در رابطه با همکاری معاونت اجتماعی قوه قضاییه در برگزاری این همایش هم گفت: از آنجایی مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه قرار داد لذا یکی از برنامه‌هایی که مرکز مطالعات این معاونت هر ساله اجرا می‌کند حمایت از همایش‌های معاونت پیشگیری از وقوع جرم است، در واقع ما به عنوان نمایندگانی از معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در اینجا حضور پیدا کردیم.

جلیلیان خاطرنشان کرد: در این همایش مهمان‌های برجسته‌ای از داخل و خارج از کشور حضور دارند و طی نشست‌ها و سمینار‌های تخصصی در خصوص عدالت ترمیمی با محور‌های مختلف به سخنرانی خواهند پرداخت.

این مقام مسئول به محور‌های این همایش هم اشاره کرد و گفت: محور اول اندیشه‌های ترمیمی در آموزه‌های عرفانی و فلسفی شرق، خاستگاه معنوی مفاهیم ترمیمی در اسلام و مسیحیت ، احیاء فرهنگ صلح و سازش و بخشش، روابط میان عدالت کیفری و عدالت ترمیمی در کشور‌های آسیایی، نظریه ساز وکار‌های سنتی حل و فصل اختلافات، پیوند میان عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم در کشور‌های جاده ابریشم، رویکرد هنجار محور به مداخله‌های عدالت ترمیمی و چالش‌های روش شناختی و راهکار‌ها هفت محوری هستند که در این همایش مرود توجه قرار گرفته اند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *