حضرت ولی عصر(عج) کشتی نجات جامعه اسلامی/ ظهور قائم آل محمد نیازمند تغییرات بسیاری در عالم است
حجت الاسلام والمسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره امام زمان(عج) و عصر غیبت گفت: انبیاء مانند یک کشتی نجات در دریای مواج سخت و شکننده هستند که ما در آنها زندگی می کنیم و این بزرگان نجات بخش ما خواهند بود.
وی در همین راستا افزود: هر کسی سوار این کشتی شود در امنیت و آرامش است و هر کسی آن را ترک کند هلاک خواهد شد. نه باید از آنها جلوتر برویم نه از آنها عقب بمانیم که اگر عقب بمانیم از بین خواهیم رفت و اگر جلو برویم از دین خارج شده ایم که هر دوی اینها غلط است چه آنهایی که غلو می کنند و چه آنهایی که شان و منزلت آنها را پایین می آورند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره عظمت حضرت مهدی(عج) در جامعه اسلامی اظهار کرد: باید حواسمان باشد و ظهور حضرت ولی عصر(عج) در زندگی را بتوانیم حاضر و ناظر احساس کنیم.
باقریان با تاکید به قرائت دعای عهد که از بزرگان سفارش شده است افزود: با قرائت دعای عهد احساس سردرگمی نکرده و احساس می کنیم که کسی ما را حمایت می کند. چون ایشان صاحب زمان هستند در زندگی ما حضور دارند. اگر می خواهیم در آسایش، امنیت و سلامتی باشد باید به سراغ این کشتی نجات برویم.
وی ادامه داد: سراغ امام رفتن، ایشان را حاضر و ناظر دیدن و خود را در محضر پروردگار دیدن مهم است. علامه طباطبایی می فرمایند که ایاک نعبد و ایاک نستعین که در نماز می خوانیم یعنی اظهار عبودیت کردن در نزد خدا و در محضر پروردگار دیدن، این مسئله بسیار مهم است.
این کارشناس علوم قرآنی درباره پرورش زندگی و شخصیت بیان کرد: چه بندگی نسبت به پروردگار عالم و چه ارادت به حضرت مهدی(عج) اگر برای ما حس شود در حقیقت می بینیم صاحبی داریم که به ما یاد می دهد چگونه زندگی مان را در زمینه های علمی، معنوی و مختلف پرورش دهیم. احساس می کنیم یک تکیه گاه محکم و پناهگاه وجود دارد که نگران نگاه جامعه و حرف و حدیث های جامعه نیست.
باقریان ادامه داد: روایت است حضرت مهدی(عج) در زمان غیبت مانند خورشید پشت ابر است که نورافشانی می کند اما در زمان ظهور این ابرها کنار می روند الان روشنی فضای کنونی به دلیل روشنی خود حضرت است که در پشت ابر هستند و از تابش آن بهره مند می شویم. اگر خود را در معرض نور قرار دهیم رشد پیدا کرده و در این پناهگاه محکم جا می گیریم.
وی به مسئله مهدویت اشاره و در این باره توضیح داد: مهدویت یعنی ما خودمان را در معرض هدایت کسانی که هادیان به امر هستند قرار دهیم. قرآن می فرماید: این هادیان را امامانی قرار داده ایم که به امر ما بشر را هدایت می کنند. نام مهدی به معنی هادی است و اینکه خود را در معرض هدایت های ایشان قرار دهیم، مهدویت نامیده می شود.
این کارشناس علوم قرآنی درباره ارزیابی خود از جامعه کنونی و فاصله آن با مهدویت افزود: فرد منتظر باید روشی که حضرت مهدی (عج) دارند را یاد بگیرد و بفهمد ایشان چه کاره است و نقشش چیست؟! بسیاری از اشکالات و جهل ما این است که اطلاعاتی از نقش، سیره و روش حضرت که قرآن است، نداریم. باید بدانیم دستورات قرآن و ائمه اطهار(ع) درباره سبک زندگی ما چیست، آن را درک کرده و سپس عمل کنیم.
باقریان با تاکید به فهم دستورات قرآن و سیره معصومین بیان کرد: این دستورات تا ابدیت ثابت هستند و یک سری متغیرات به دلیل تغییر زمان و مکان رخ می دهد فهم این دستورات و سیره در زمان و مکان های مختلف بسیار مهم است و سپس عمل کردن به آن دستورات حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در روایات آمده اخلاق نیک و پرهیزکاری نشانه انتظار است. اگر این دو در زندگی ما عملی شود زندگی ما برای ظهور امام آماده می شود. تا وقتی خود را با دستورات دین هماهنگ نکرده ایم و غرق در امور دنیوی هستیم امام برای چه چیزی ظهور کنند؟ آن هم در شرایطی که بستر جامعه فراهم نیست. وقتی زندگیمان را براساس دستورات غیردینی بنا کرده ایم ظهور امام بیشتر مانعی برای لذتهای دنیوی ماست.
باقریان خاطرنشان کرد: ظهور امام عصر(عج) به آمادگی برای حضور ایشان برمی گردد، برای همین حضرت در غیبت به سر می برند. برای اینکه ۳۱۳ یار امام عصر(عج) شکل بگیرند تغییرات بسیاری در عالم رخ می دهد. هر کدام از این ۳۱۳ نفر ویژگی هایی دارند و صاحب درجات و عناوین خاصی هستند. برای همین درک ظهور امام زمان(عج) آمادگی می خواهد. ۳۱۳ نفر عدد زیادی نیست اما این تعداد، فرماندهان لشکر امام می شوند و ویژگی های ایشان را باید دارا باشند.
انتهای پیام/