اعمال مجازاتهای جایگزین حبس برای ۲ هزار و ۷۰۰ زندانی در سال گذشته/ ۵۶ نفر به خدمات عمومی رایگان مکلف شدند
بشیر مقدمی در گفتو گو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اظهار کرد: یکی از راهکارهای کاهش جمعیت کیفری در زندان، بکارگیری محکومان به انجام خدمات عمومی رایگان است این امر باعث فرصت دادن به مجرمین غیر خطرناک و کاستن اثرات بزه آنان در جامعه و همچنین برگرداندن شرافتمندانه آنان به دامن جامعه است.
وی با اشاره به اینکه پس از ابلاغ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۷۹ قانون مجازات اسلامی در خصوص صدور مجازاتهای جایگزین حبس، قضات استان زنجان در این زمینه وارد عمل شده و با بررسی نسبت به صدور مجازاتهای جایگزین به جای حبس اقدام کردهاند، گفت: در همین راستا سال گذشته مجازاتهای جایگزین حبس در زمینه الزام به خدمات عمومی رایگان، دوره مراقبت، جزای نقدی، محرومیت از حقوق اجتماعی برای محکومان صادر شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان زنجان گفت: در حوزه خدمات عمومی رایگان از جمله مجازاتهای جایگزین صادر شده ارائه خدمات آموزشی از قبیل تهیه و نصب بنر آموزشی در زمینههای مختلف، برگزاری کارگاه آموزشی نقاشی، تهیه بروشور آموزشی و توزیع آن بین مردم برای آموزش بیشتر، اعلام عمومی عذرخواهی از مامورین انتظامی در محل وقوع جرم، ارائه تجارب، پاکسازی پارک و محوطه آن و کاشت نهال، زیباسازی محیط زیست شامل نقاشی ، ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم و تامین هزینههای درمان و... بوده است.
مقدمی با اشاره به اینکه با اعمال مجازاتهای جایگزین حبس ۲ هزار و ۷۰۰ زندانی در طول سال گذشته از زندان آزادشده اند، گفت: یک هزار و ۵۲۲ مورد از این زندانیان مربوط به نیمه نخست سال و یک هزار و ۱۷۸ مورد مربوط به نیمه دوم سال است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان زنجان تصریح کرد: از آمار ارائه شده مربوط به مجازاتهای جایگزین حبس تعداد ۵۶ نفر به خدمات عمومی رایگان مکلف شدهاند.