ضرورت شناسایی و حمایت سمنهای موفق در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی/تاکید بر نقش موثر مراکز مدیریت بحران در پیشگیری از وقوع آسیبهای احتمالی
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، صبح امروز کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر، به همراه هیاتی از برخی دستگاههای عضو ستاد، از مرکز مداخله در بحران شهید نواب صفوی بازدید کرد.
در این بازدید که در راستای ارتقاء همکاریهای مشترک بین دستگاهی صورت گرفت، دکتر عباسی معاون وزیر دادگستری، بینا مشاور ستاد حقوق بشر، ودیعتی مدیرکل حقوق بشر و زنان وزارت امور خارجه، زاهدی معاون رئیس کل دادگستری تهران، داوودی معاون مجتمع قضایی خانواده و جعفری سرپرست مجتمع قضایی اطفال و نوجوانان نیز حضور داشتند.
در جریان این بازدید که مدیرکل آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی و چند تن از مدیران و مسئولان سازمان بهزیستی کشور و استان تهران حضور داشتند، اقدامات این سازمان در حوزههای مختلف کودکان کار، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، زنان بدسرپرست، معلولان، کهنسالان، معتادان و سایر آسیبهای اجتماعی تشریح شد.
در ابتدای این بازدید، غریب آبادی اظهار کرد: هدف از این بازدید کاری این است تا بتوانیم در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و برطرف کردن خلاءهای بین دستگاهی و ارتقای خدمات مراکز مداخله در بحران، قدم برداریم.
معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: زنان، کودکان، معلولان و سالمندان در هر جامعهای جزو اقشار آسیب پذیر تلقی میشوند که ضرورت دارد حمایتهای مناسب و مضافی از آنان صورت گیرد.
غریب آبادی ادامه داد: بر اساس آمارها و گزارشات، آسیبهای اجتماعی مانند خشونت علیه زنان و کودک آزاری در کشور ما از بسیاری کشورها پایینتر است که به فرهنگ و ارزشهای دینی حاکم بر جامعه برمی گردد.
وی تصریح کرد: وجود این مراکز در کشور به این مفهوم نیست که خشونت در کشور ما وضعیت نگران کنندهای دارد، بلکه وجود چنین مراکزی برای پیشگیری از وقوع آسیبهای احتمالی و اقدام در شرایط ضروری است.
این مقام مسئول بیان کرد: ما وظیفه داریم این اقدامات ارزشمند را هم در داخل و هم در خارج به مردم و دنیا منعکس کنیم و با افزایش تعاملات بین المللی با کشورها و نهادهای مشابه، به تبادل تجربیات بپردازیم و فعالیتها و دستاوردهای خودمان را نیز به نحو مناسبی، در عرصه بین المللی اطلاع رسانی کنیم.
معاون امور بین الملل دبیر ستاد حقوق بشر به نقش سازمانهای مردم نهاد هم اشاره کرد و گفت: طبیعتا درخصوص آسیبهای اجتماعی، یک نهاد و یک دستگاه نمیتواند تمامی برنامهها را اجرایی نماید و لازم است از ظرفیتهای مردمی در تحقق اهداف بهره برداری شود. باید در این زمینه سمنهای موفق شناسایی و مورد حمایت قرار گیرند.
گفتنی است در این دیدار، هیات ستاد حقوق بشر از مرکز پاسخگویی به تماسهای مردمی ۱۲۳ بازدید و با کارشناسان تیمهای اعزام و مددجویان مستقر در مرکز نیز از نزدیک گفتگو کردند و در جریان روند فعالیتها و خدمات مربوطه قرار گرفتند.