امنیت دریایی مساله‌ای جمعی و جهانی است

11:44 - 03 ارديبهشت 1397
کد خبر: ۴۱۴۲۲۴
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: امنیت دریایی مساله‌ای جمعی و جهانی است که متضمن زنجیره کسب ثروت و بهره مندی ملت‌ها از منافع دریاست.
امنیت دریایی مساله‌ای جمعی و جهانی است

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ششمین اجلاس فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند اظهار داشت: امنیت دریایی مساله‌ای جمعی و جهانی است که متضمن زنجیره کسب ثروت و بهره مندی ملت‌ها از منافع دریاست.

وی افزود: امنیت دریایی حاصل توجه کشور‌های ساحلی به دریا‌های پیرامونشان، آگاهی محیطی از دریا، تشکل ائتلاف‌های هم افزا برای دست یابی به امنیت بسیط و فراگیر جمعی و ممانعت از تحمیل ترتیبات امنیتی نامطلوب توسط دیگران است.

فرمانده نداجا ادامه داد: نیرو‌های دریایی در اندازه‌ای معقول و متناسب با وزن ژئوپلتیک و منافع کشور‌ها یکی از مهمترین عوامل محدود کننده بستر شکل گیری کانون‌های ناامنی در مناطق دریایی هستند.

امیر خانزادی افزود: هر جا تمدن‌های دریایی با تکیه بر ظرفیت سواحل، توجه دولت‌ها و همت ملت‌ها وارد عرصه شده و قدرت دریایی پایدار و برخوردار از ناوگان نظامی معقول را شکل داده اند، امنیت سواحل، مناطق دریایی تحت حاکمیت، خطوط مواصلاتی دریایی و دریا‌های آزاد تضمین شده است، در غیر این صورت ناامنی دریایی تدریجا شکل گرفته و هزینه‌هایی را بویژه به اقتصاد جهانی، تجارت دریایی و مناطق دریایی حساس تحمیل کرده است.

فرمانده نداجا ادامه داد: تشکیل گروه رزمی IONS که بیش از ۶ سال است نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد آن را داده است و هنوز از دستور کار جلسه محرمانه فرماندهان فراتر نرفته و تدوین زبان مشترک برای اقدامات تاکتیکی هماهنگ در دریا از جمله اقداماتی است که بر روی زمین مانده که تحقق آن‌ها می‌تواند همبستگی گروهی برای دست یابی به ثبات و پایداری بیشتر را تقویت کند.

وی افزود: اطمینان دارم این گردهمایی ارزشمند، علاوه بر اینکه بستری مناسب برای تحکیم و توسعه روابط دریایی کشور‌ها فراهم می‌کند، زمینه ساز ثبات و صلح پایدار در منطقه اقیانوس هند و دریا‌های مجاور، حضور مسئولانه در دریا و نمایش رفتار حرفه‌ای دریایی بر پایه حقوق بین الملل دریا‌ها و منافع مشترک در دریا خواهد بود.

امیر خانزادی با بیان اینکه امکانات لازم برای ملاقات‌های دوجانبه بین کشور‌های شرکت کننده در طول مدت سمپوزیوم در نظر گرفته شده است، گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این دوره تلاش خواهد کرد تا IONS اقدامات عملی تری در راستای دستیابی به اهداف اجلاس داشته باشد و برای این منظور برنامه‌های خاصی تدارک دیده شده است که امیدواریم همکاری نزدیک اعضای اجلاس این اقدام را تقویت کند.

وی در پایان گفت: همزمان با برگزاری اجلاس IONS، فرماندهان نیرو‌های دریایی کشور‌های حاشیه دریای خزر نیز سومین نشست خود را برای دستیابی به یک توافق واحد به منظور توسعه همکاری‌ها و دست یابی به امنیت جمعی برگزار می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *