ترفندهایی برای این که تاثیر کلامتان را چند برابر کنید
بعضی افراد، گویی سحری در گفتارشان است وقتی کلامی جاری میکنند، بسیار تاثیر گذارند و بسرعت دیگران را همدل و همراه میکنند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، آموزش ارتباط صحیح، فنی کاربری است که تنها به کلام ختم نمیشود. امیررضا طباطبایی، مدرس زبان بدن در دورههای آزاد MBA و DBA دانشگاه تهران میگوید: کلام بدن در ارتباط بسیار مهم است. درباره کاربرد این فن در زندگی روزمره با وی به گفتوگو نشستیم.
زبان بدن چیست؟
زبان بدن چیست؟
زبان بدن که با نامهای دیگری مانند بادی لنگوئیج، تنگفت، تن بیان، یا بیانتن شناخته میشود، فنی است که به ما در ارتباط بیان و گفتار کمک میکند. زبان بدن از بدو پیدایش هستی وجود داشته است حتی حیوانات هم زبان بدن مخصوص خود را دارند. بیشتر افراد از عمق و تاثیر زبان بدن غافلاند و تصور میکنند تنها راه ارتباط، سخن گفتن و به زبان در آوردن آواهاست. اما آشکار است کسی نمیتواند پیامی را بدون هماهنگی علائم بدنی، بدرستی منتقل کند.
همگونی بین گفتار و بدن نکتهای است که یک بازیگر حرفهای را از غیرحرفهای تمییز میدهد. به طور حتم اگر هنرپیشهای همگونی گفتار و بدن نداشته باشد، نتیجه بازی مصنوعی است. اگر دیگران احساس کنند زبان بدن و گفتار فردی همگون نیست در این صورت ممکن است به این نتیجه برسند که یک جای کار میلنگد و حتی احتمال بدهند فرد مقابل دروغ میگوید؛ مثلا اگر بگویید ناراحت هستم در حالی که بدنتان خوشحال است، دیگران شما را باور نخواهند کرد؛ بنابراین چهره همه ما حرف میزند.
یادگیری زبان بدن ذاتی یا اکتسابی؟
زبان بدن را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد:
زبان بدنی که در کودکی و ذات ما جاری است: به طور مثال یوسین بولت، قهرمان دوی ۱۰۰ متر بعد از پیروزی به معنای موفقیت دست خود را بالا برد، جالب اینجاست که قهرمان نابینای مادرزاد هم هنگام پیروزی همین کار راکرد. همچنین هیچکس به ما یاد نداده برای گفتن نمیدانم، شانههای خود را بالا بیندازیم یا کسی به کودکان نگفته است وقتی میلی به غذا ندارند، سر خود را به طرفین
ببرند.
زبانی که قابل یادگیری است: ما میتوانیم یاد بگیریم بدنمان را با کلام همسو کنیم همانگونه که سیاستمداران یاد میگیرند با زبان بدنشان تاثیر کلام را بیشتر کنند.
چشمها راه ارتباطی مهمی هستند
«از بالا به پایین به همه نگاه میکند» ... این جمله که به گوش همه ما آشناست، بیانی از حریم نگاه است. این که فکر کنید شخصی از بالا به پایین به شما نگاه میکند، حسی است که دلیل علمی دارد. این حس باعث میشود تصور کنید شخص مورد نظر، سعی دارد قدرتمندانه شما را تحت نفوذ خود در بیاورد.
اما نگاه از مابین دو چشم و لب (بیشتر بینی و بین دو چشم) به این معنا ست که دو نفر خودشان را همسطح میبینند. اما نگاه افراد صمیمی از مابین دو چشم به سمت پایین ادامه پیدا میکند که هرچقدر صمیمیت بیشتر باشد، ممکن است نگاه بیشتر به سمت پایین مایل باشد.
آیینه باشید
حرکت آیینهای، فنی است که در بحث صمیمت با افراد خانواده یا جلسات کاری صمیمی به کار میآید. حرکت آیینهای به شما کمک میکند ارتباط بهتری و صمیمیت بیشتری کسب کنید. حرکت آیینهای معمولا به طور ناخودآگاه بین دو نفر که از لحاظ حسی به هم نزدیک و شبیهاند، اتفاق میافتد. این حس مشترک ممکن است خوشحالی، ناراحتی یا حتی عصبانیت باشد.
اگر قصد دارید به شخص مقابلتان نزدیک شوید، از این تکنیک استفاده کنید و حرکت وی را به طور نامحسوس تقلید کنید. با تمرین و به میزان مناسب آیینه باشید. حواستان به طرف مقابل باشد؛ برای مثال اگر شخص مورد نظر، پای راست را جلو آورد، شما بعد از سه تا پنج دقیقه پای چپ را جلو بیاورید. این کار را به آرامی انجام دهید تا حس نزدیکی ایجاد شود.
خودتان را بررسی کنید
ممکن است خودتان تصور کنید ارتباط خوبی با همکار یا اعضای خانوادهتان دارید، اما اغلب در مذاکرات نتیجه خوبی به دست نیاورید و دیگران از تعامل با شما حس خوبی نداشته باشند. قدیمها کارشناسان به افراد توصیه میکردند پیش از مواجهه با افراد و شرایط تاثیرگذاری کلام خود را با آینه چک کنند. به این مفهوم که جلوی آینه صحبت و به خودتان دقت کنید، اما امروزه ما شیوه بهتری را به شما پیشنهاد میکنیم:
یکی از بهترین و تاثیرگذارترین کارها در این زمینه فیلمبرداری و تماشای خود هنگام گفتوگوست. اغلب ما آگاهی کافی نسبت به بدن خود نداریم. با دیدن چهره خودمان از دیدگاه طرف مقابل میتوانیم علم و آگاهی خود را در این زمینه افزایش دهیم.
زبان بدن و صدای خود را چک کنید: در مذاکره با فرزند یا اعضای خانواده هم میتوانید این کار را انجام دهید و شاید علت اصلی دعوا و عدم کلام مناسب با فرزند یا همسرتان، خشم یا صدای نامناسبی باشد که هنگام گفتوگو دارید و از آن بیخبرید.
تاثیر کلام تان را چند برابر کنید
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *