سوآپ ارزی پیش روی تجار ایرانی/افزایش سهم تجارت بین المللی با حذف ارز ثالث
سوآپ ارزی یکی از موضوعات مطرح در عرصه تجارت است که به گفته کارشناسان منفعتهایی را برای اقتصاد کشورمان به دنبال دارد و بر همین اساس سوآپ مالی با کشورهای طرف عمده تجاری در دستور کار قرار گرفته تا در نهایت نیاز به ارز ثالث برای تسویه مبادلات ارزی از میان رود.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سوآپ ارزی یکی از موضوعات مطرح در عرصه تجارت است که به گفته کارشناسان منفعتهایی را برای اقتصاد کشورمان به دنبال دارد و بر همین اساس سوآپ مالی با کشورهای طرف عمده تجاری در دستور کار قرار گرفته تا در نهایت نیاز به ارز ثالث برای تسویه مبادلات ارزی از میان رود.
به دنبال تحقق این اقدام نخستین اعتبار اسنادی (LC) با استفاده از قرارداد پیمان پولی، سوآپ ارزی ریال ایران و لیر ترکیه در روز ۲۷ ماه جاری برای تأمین مالی تجارت از کشور ترکیه با اهدافی همچون تسهیل مبادلات بازرگانی، هدایت عملیات ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی به نظام بانکی، به کارگیری ابزارهای پرداخت بین المللی و نیز کاهش ریسک عملیات ارزی طی سالهای اخیر گشایش یافت.
بررسی آمار نشان دهنده وجود حدود شش میلیارد دلار تجارت با کشور ترکیه است که این تغییر میتواند تاثیرات قابل توجهی در سطح تجارت دو کشور داشته باشد.
سید مهدی صادق کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد ، در خصوص سواپ ارزی و تأثیر آن در تجارت خارجی گفت: کشورهای همسایه ما از لحاظ تجارت پتانسیل بالایی دارند که میتوانند سهم خود را در تجارت بین الملل افزایش داده و معادلات تجارت بالایی را از آن خود کنند.
وی افزود: با توجه به شرایط حال حاضر، اقتصاد ما باید معادلات تجاری خود را از طریق ارزهای دیگر انجام دهد کمااینکه در گذشته نیز این اتفاق روی داده بود.
این کارشناس اقتصادی در ادامه به بیان مثالهایی در این خصوص پرداخت و گفت: پیش از این برخی تجارتها با کشور چین از طریق یوآن و با کشور هند از طریق روپیه صورت میگرفت.
صادق با مثبت ارزیابی کردن مدل جدید تجارت عنوان کرد: باید به دنبال گسترش این سبک از تجارت در اقتصاد کشورمان باشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *