کریدور اقتصادی "چین - پاکستان" به افغانستان گسترش می یابد
به گزارش گروه بینالملل ، طرح راهروی اقتصادی مشترک چین- پاکستان( CPEC) به ارزش 57 میلیارد دلار، مهم ترین طرح همکاری میان دو کشور است که اجرا و تکمیل آن دست کم تا سال 2025 به طول می انجامد.
چین می داند که برای تکمیل این طرح بزرگ به عنوان شریان حیاتی اقتصادی این کشور در آینده (اتصال مناطق شرقی چین به آبهای گرم دریای عمان، خلیج فارس و اقیانوس هند و کوتاه شدن مسیر تجارت با جهان) باید هزینه بپردازد.
تارنمای خبری 'دیلی پاکستان' در گزارشی نوشت: در گزارش رقابت پذیری سالانه 2018 در حاشیه کنفرانس سالانه مجمع بوآئو برای آسیا در پکن اعلام شد راه ابریشم جدید زمینه را برای آغاز روابط جدید بین المللی در منطقه و جهان فراهم می کند.
در ادامه این گزارش آمده است: پکن در دسامبر امسال طرح گسترش و توسعه کریدور 50 میلیارد دلاری اقتصادی چین - پاکستان را به افغانستان اعلام کرد که این مهم، نارضایتی هند را در پی داشت.
طرح اجرای کریدور اقتصادی چین - پاکستان (سی- پک) که از سال 2015 آغاز شده است شامل احداث شبکه های حمل و نقل مدرن، احداث نیروگاه های انرژی و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در سراسر پاکستان است.
چین قصد دارد با استفاده از بندر در دست احداث «گوادر» در جنوب ایالت پاکستان مواد خام مورد نیاز کارخانه های خود را به چین منتقل کند و در عوض از این طریق کالاهای خود را به کشورهای منطقه ای و از آنجا به دیگر کشورهای جهان صادر کند.
وانگ یی وزیر امور خارجه چین به تازگی در دیدار با همتایان پاکستانی و افغانستانی در پکن پیشنهاد توسعه طرح سی پک را مطرح کرد .
وی گفت: چین در نظر دارد بر اساس سیاست برد برد و پیروی از منافع مشترک طرح کریدور اقتصادی میان چین و پاکستان را تا افغانستان گسترش دهد.
طرح جاده ابریشم جدید در سال 2001 میلادی و در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصادی در داووس از سوی مقامات عالی رتبه چین اعلام شد .
خبرگزاری 'شین هوا' نیز گزارش داد: طرح کریدور اقتصادی چین - پاکستان که افغانستان نیز قسمتی از آن است فرصتی برای احداث زیرساخت ها در این کشور جنگ زده به وجود می آورد.
این طرح در راستای شکوفایی اقتصادی و بالا رفتن سطح زندگی مردم دو کشور پاکستان و افغانستان طرح ریزی شده است .
جنگ شوانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز با استقبال از سفر اخیر «شاهد خاقان عباسی» نخست وزیر پاکستان به افغانستان و دیدار با مقامات بلند پایه این کشور گفت: چین از هر نوع تلاش برای گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین اسلام آباد و کابل با روی باز استقبال می کند .
وی افزود: چین با پیروی از رویکرد گسترش روابط با پاکستان و افغانستان خواهان پایان یافتن اختلافات دو کشور همسایه است.