اخبار منفی روی روان افراد تاثیر دارد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، ایرج حریرچی در دومین نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سلامت روان گفت: به دلایل گوناگونی خانوادگی، فردی اجتماعی و شیوه زندگی اختلالات روانی ایجاد میشود. عوامل آسیب زای شخصیت سالم را میتوان تا حدی کنترل کرد که یک موضوع اجتماعی است این در حالی است جامعه ناسالم بی اعتمادی، جنگ و مشکلات متعددی راه میاندازد.
وی ادامه داد: بیماریهای روانی ملاکهای مختلفی دارد که رفتارهای غیر انطباقی، پریشانی شخصی و ... را شامل میشود در حالی که سلامت روان با تفکر و عواطف روبرو است و منجر به زمینه رشد رفتار و مهارتهای فکری و عاطفی می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت،زمینههای ژنتیکی و خانوادگی، حوادث طبیعی،مولفههای آسیب اجتماعی، خودمحوری و پرخاشگری، عدم آگاهی افراد نسبت به رفتار، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و ... از جمله عوامل اختلالات روان است.
٢٣/٤ درصد از جمعیت بالغ کشور دچار افسردگی و اختلالات روانی هستند که در طول یکسال ٢٧/٦ درصد زنان و ١٩/٤ درصد مردان را شامل میشود.
حریرچی افزود: از هر ٤ نفر در گروه سنی ١٥ سال یک نفر دچار اختلالات روانپزشکی ضعیف، متوسط و یا شدید میشوند.احتمال وجود یک اختلال روانپزشکی در طول عمر از ١٨ تا ٣٦ درصد متغیر است.اختلالات روانی در استانهای کشور از ١٢/٨ تا ٣٦/٣ درصد نیز متغیر بوده است.میزان بروز اختلالات در طول یکسال در زنان بیشتر و ٣٨/٥ درصد بوده و بیشترین سن در افراد ٦٥ ساله بوده است.
به گفته وی بالاترین اختلالات روانی در بی سوادان بوده و در شهرنشینان و افراد همسر از دست داده بیشتر بوده است.بار بیماریها را با سالهای از دست رفته عمر محاسبه میکنیم که از این منظر هم اکنون مجموع بیماریهای روانی و اعتیاد بعد از بیماری قلبی و عروقی رتبه دوم را به خود اختصاص میدهند.
حریرچی تاکید کرد: بیماریهای روانی و اعتیاد از رتبه هشتم به دوم رسیده و این بدان معناست که مطابق الگوی جهانی بیماریهای دیگر کنترل شده و افسردگی و اختلال اضطراب منجر به بالا بودن میزان اختلالات روانی و افزایش ان در سالهای اخیر شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت مهمترین بعد سرمایه اجتماعی اعتماد اجتماعی است که جنبه بین فردی دارد، که از طریق هنجارهای مشترک و پایبندی افراد به وجود میآید که منجر به رشد و توسعه جامعه می شود. متخصصین اعصاب و روان معتقدند که افرادی که در برابر اخبار منفی هستند تحت تاثیر دسترسی سریع اخبار افسرده و دچار اختلالات روانی میشوند.
انتهای پیام/