رد پای توصیه‌ها در انتخاب شهردار آینده تهران/ جلسه‌ای که ابهام‌هایی به همراه داشت

7:50 - 28 فروردين 1397
کد خبر: ۴۱۲۲۵۸
برای انتخاب شهردار آینده تهران، توصیه‌های زیادی از گوشه و کنار مطرح شده و باید دید اعضا در انتخاب خود تا چه حد به توصیه‌ها عمل خواهند کرد.

شورای شهر به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، شورای چهارم شهر تهران از دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا تشکیل شده بود. شورای پنجم شهر تهران، اما زمانی که آغاز به کار کرد، شورایی یک دست لقب گرفت.

اعضا همه از یک طیف مشخص بودند و شهروندان مسند امور شهر را به دست طیف خاصی سپردند.

کار شورا با انتخاب شهردار تهران آغاز شد. شورایی‌ها آزمونی دشوار را پیش رو داشتند و بعد از بررسی‌های فراوان در نهایت محمد علی نجفی را به عنوان شهردار شهر تهران انتخاب کردند، اما نجفی که پیش‌تر نیز سابقه استعفای زود هنگام را در کارنامه خود داشت، با حضور در شهرداری نیز فعالیتش دوام چندانی نیافت.

نجفی که دلیل استعفای خود را بیماری عنوان می‌کرد نتوانست در مقابل برخی انتقادات ایستادگی کند. بیماری دلیلی شد برای استعفای شهردار تا پایتخت بدون شهردار شود.

اعضای شورای شهر تهران بلافاصله بعد از پذیرش استعفای محمد علی نجفی، سمیع الله حسینی مکارم را به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب کردند.

در حال حاضر اقدامات به منظور انتخاب شهردار آینده تهران آغاز شده است.

از گوشه و کنار نیز اسامی مختلفی به گوش می‌رسد، اما هنوز هیچ یک از این اسامی قطعی نشده اند.

پیش از انتخاب شهردار تهران، اعضای شورای شهر دیداری را هم با اعضای فراکسیون امید مجلس داشته اند. دیداری که این طور به نظر می‌رسد در انتخاب شهردار آینده پایتخت بی تاثیر نباشد.

گفته شده در جلسه اعضای شورای شهر با نمایندگان فراکسیون امید مجلس در خصوص معیار‌ها و ویژگی‌های شهردار آینده پایتخت بحث و بررسی صورت گرفته است.

پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: در جلسه‌ای که با حضور سمیع الله حسینی مکارم، سرپرست شهرداری تهران، اعضای شورای شهر پایتخت و نمایندگان تهران برگزار شد درخصوص انتخاب شهردار آینده تهران بحث‌هایی مطرح شد.

وی می‌افزاید: در این جلسه تاکید شد که این حق شورای شهر است که شهردار را انتخاب کند در عین حال انتظار جامعه این است که شهردار آینده اصلاح‌طلب و ضدفساد باشد و در مقابل فشار‌ها ایستادگی کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص جزئیات دیدار نمایندگان مجلس با اعضای شورای شهر می‌گوید: در این جلسه بیشتر ویژگی‌های لازم برای شهردار آینده پایتخت به بحث گذاشته شد همچنین تاکید شد که شورا در این موضوع یک دست عمل کند ضمن اینکه همه ما معتقدیم موفقیت شورا و مجلس به هم گرفته خورده است.

سلحشوری همچنین در خصوص اسامی مطرح شده برای حضور در شهرداری تهران می‌گوید: براساس شنیده‌ها محسن هاشمی، سید محمدعلی افشانی و پیروز حناچی سه کاندیدای اصلی برای شهرداری پایتخت هستند.

افشین حبیب زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز در رابطه با جلسه اعضای شورای شهر با اعضای فراکسیون امید مجلس می گوید: جلسه با نمایندگان تهران در مجلس با موضوع بحث مدیریت شهری در دو بخش انتخاب شهردار و گزارش کمیته مشترک برگزا شد.

وی با بیان اینکه نمایندگان در مورد خصوصیات شهردار آینده نظراتشان را بیان کردند و همگی بر داشتن ویژگی‌های اختیار، توان اجرایی بالا،‌ فساد ستیزی و ... تاکید کردند، می گوید: نمایندگان مجلس اعلام آمادگی کردند که هر گونه مشورت و کمک را از اعضای شورای شهر دریغ نخواهند کرد.

دیدار اعضای شورای شهر با نمایندگان فراکسیون امید مجلس شائبه دخالت احتمالی در انتخاب شهردار آینده تهران را قوت بخشیده است.

بدون شک این دخالت می‌تواند اقتدار شورای شهر تهران را تحت الشعاع قرار دهد و برای شورایی که ادعای مستقل بودن دارد، هر گونه دخالت در انتخاب شهردار می‌تواند تبعات منفی زیادی را به دنبال داشته باشد.

اگر چه خط فکری اعضای شورای شهر و اعضای فراکسیون امید مجلس یکی است، اما این موضوع نباید سبب ایجاد تاثیر در آرای اعضای شورا و یا خط دهی به نمایندگان مردم در پارلمان پایتخت شود.

اکنون گزینه‌های مختلفی برای حضور در شهرداری تهران مطرح است. گزینه‌هایی که هر کدام از آن‌ها می‌تواند پیشنهاد فردی خاص باشد.

در این رابطه بخوانید: انتخاب شهردار آینده تهران طی فرآیندی مشخص

محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: در گفت و گو‌های غیر رسمی که تاکنون با برخی از اعضای شورای شهر داشته ام گزینه‌هایی مطرح شده اند که از آن جمله می‌توان به محمد ابراهیم انصاری لاری، محسن هاشمی، سید محمدعلی افشانی، پیروز حناچی، وفا تابش و مناف هاشمی بوده اند.

وی می‌افزاید: البته برخی افراد نه چندان شناخته شده نیز با ارسال پیامک به تعدادی از اعضای شورای شهر آمادگی خود را برای شهردار شدن اعلام کرده اند.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در خصوص چگونگی انتخاب شهردار تهران می‌گوید: در جلسه هم اندیشی، شرایط عمومی انتخاب شهردار نهایی و فرآیند انتخاب شهردار آغاز خواهد شد.

در روز‌های آینده باید دید اعضای شورای شهر تا چه حد به شعار شورایی مستقل که سر می‌دهند پایبند هستند. باید دید توصیه‌ها تا چه اندازه در انتخاب شهردار آینده کلانشهر تهران تاثیر دارند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *