راهکارهای پیشگیری از چاقی در اطفال

16:01 - 22 فروردين 1397
کد خبر: ۴۱۱۲۰۰
یک متخصص تغذیه گفت: توصیه می‌شود به ۱۰۰۰ روز اول زندگی اطفال توجه شود که بیشترین تاثیر را در وزن گیری دارد و سرنوشت زندگی او را تعیین می‌کند.
راهکارهای پیشگیری از چاقی در اطفالبه گزارش گروه فضای مجازی ، سید ضیا الدین مظهری متخصص تغذیه و رژیم درمانی و نائب رئیس انجمن تغذیه ایران در خصوص عاملی که می‌تواند باعث چاق شدن کودکان شود، اظهار کرد: ژنتیک یکی از عواملی است که در چاقی کودکان تاثیر گذار است.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه زمینه ژنتیکی در کودکان چاق عاملی است که بسیار در جامعه شیوع پیدا کرده است، گفت: تا ۳۰۰ نوع ژن چاقی در بدن از پدر و مادر به فرزند منتقل می‌شود.

مظهری با بیان اینکه می‌توان از روی اندام پدر و مادر درصد چاقی را در فرزند پیش بینی کرد، اظهار کرد: اگر پدر و مادری اندام متناسبی داشته باشند، کودک تا ٦ درصد در معرض چاقی است و اگر فقط یکی از والدین چاق باشد، کودک ۴۰ الی ۵۰ درصد در معرض چاقی است و اگر هر دو والدین چاق باشند، فرزندان آنان ۸۰ درصد به چاقی دچار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فرزندان پدر و مادر چاق بیشتر در معرض خطر چاقی هستند، خاطر نشان کرد: افراد تحت تاثیر عوامل محیطی این باور غلط را دارند که بچه چاق زیباتر است؛ در حالی که با این فکر بیماری را در فرزند خود پرورش می‌دهند، فرزند را نباید به سمت خوردن تنقلات و شیرینی جات سوق داد.

این متخصص تغذیه با تاکید به اینکه وزن ورود خانم‌ها به حاملگی باید کنترل شود، افزود: از طریق سنجش BMI، شاخص توده بدن انجام می‌گیرد که این سنجش در حالت ناشتا باید انجام شود.

مظهری با اشاره به اینکه عدد به دست آمده در سنجش BMI نشان دهنده میزان کم وزنی و اضافه وزنی او است، گفت: اگر عدد به‌دست آمده در سنجش BMI زیر ۱۸.۵ باشد به عنوان کم وزنی یا علامت سوتغذیه به حساب می‌آید که آثار منفی ماندگاری بر سلامت ذهنی و جسمی افراد می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر این عدد بالای ۲۰ باشد زمینه اضافه وزن در بدن فرد وجود دارد و فرزند آنان در دوران جنینی تحت تاثیر این عامل قرار خواهد گرفت؛ اگر این عدد بالای ۲۵ باشد فرد اضافه وزن دارد و اگر بالای ۳۰ باشد چاق تلقی می‌شود.

ارتباط تغذیه مادر در وزن و قد فرزندان

این متخصص تغذیه با بیان اینکه نوع تغذیه مادر در وزن و قد فرزند نیز موثر است، افزود: فرزندی که از مادر پرخور به دنیا می‌آید وزن زیاد و قدی کوتاه دارد و برعکس فرزندی که از مادر کم خور به دنیا می‌آید قد کوتاه و وزن کمی دارد و هر دو با توجه به تغییرات ریشه‌ایی در دوران جنینی محکوم به چاقی مفرط می‌شوند.

مظهری با تاکید به اینکه روز‌های اول زندگی فرزند جزء مهم‌ترین روز‌های زندگی او است، خاطر نشان کرد: سازمان جهانی بهداشت به تمام دنیا توصیه می‌کند به ۱۰۰۰ روز اول زندگی فرزند توجه کنند؛ ۲۷۰ روز دوران بارداری و ۷۳۰ روز سال اول و دوم زندگی بیشترین تاثیر را در وزن گیری فرزند دارد و سرنوشت زندگی او را تعیین می‌کند و باید قبل از پایان ۳ سالگی از چاقی جلوگیری کنند.
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

 





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *