صحبتهای سرمربی تیم ملی تنیس توهینآمیز نبود/ فرهنگ حرفهای در تنیس ایران وجود خارجی ندارد
مجید شایسته در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی ، در خصوص انتقادهایی که به صحبتهای سعید احمدوند، سرمربی تیم ملی تنیس شده اظهار داشت: به نظر من حرفهای احمدوند که گفته بود فرهنگ حرفهای در تنیس ایران پایین است توهینآمیز نیست، اما برداشت اشتباه از صحبتهای او صورت گرفته است. احمدوند نگفته که در تنیس فرهنگ وجود ندارد بلکه منظور او فرهنگ حرفهای است. ما اگر میخواهیم در تنیس موفق باشیم باید فرهنگی که در تنیس دنیا وجود دارد را در تنیس ایران هم پیاده کنیم.
وی ادامه داد: در دنیا بازیکنان تنیس دارای حامیان مالی هستند که از طریق آنها در مسابقات مختلف شرکت میکنند و بازیکنان دارای مربیان اختصاصی هستند. اما در کشور ما این موضوع هنوز جا نیفتاده و همه توقع دارند همه این کارها توسط فدراسیون انجام شود. فدراسیون تنیس هم با توجه به بودجه محدودی که دارد نمیتواند این فشار را تحمیل میکند. آنچه مسلم است فرهنگ حرفهای در تنیس ایران وجود خارجی ندارد.
رئیس فدراسیون تنیس تصریح کرد: ما برای این که به بازیکنان تنیس انگیزه لازم را برای حضورشان در مسابقات مختلف بینالمللی بدهیم جوایزی را در نظر گرفتیم. البته حضور آنها در این مسابقات باید با هماهنگی فدراسیون باشد. در این بین بازیکنان آماده را زیر نظر داریم و برای حضور در مسابقات فیوچرز از آنها دعوت میکنیم. در فرهنگ حرفهای تنیس یک بازیکن باید بین ۲۰ تا ۳۰ هفته در مسابقات بینالمللی مختلف شرکت کند تا یک رنکینگ بین المللی خوب کسب کند و همچنین با بازیکنان باکیفیت خارجی مسابقه دهد. البته با کمک خانواده این فرهنگ در ردههای پایه شکل گرفته است.
شایسته درباره این که تیم ملی تنیس بار دیگر به دسته سوم دیویس کاپ سقوط کرد، گفت: اگر نگاهی به بازی ایران با تیم چین تایپه داشته باشیم متوجه میشویم که بازیکنانی که در تیم چین تایپه حضور داشتند دارای رنکینگهای خوبی بودند. سطح مسابقات دسته دوم دیوس کاپ بسیار بالا است و تا زمانی که بازیکنان ما به دنبال حرفهای شدن نباشند و همه فکر و ذکر آنها این باشد که توسط فدراسیون به مسابقات مختلف اعزام شوند موفقیتی رخ نخواهد داد. با توجه به این که بحث حضور بازیکنان جوان در تیم ملی در حال شکلگیری است امیدوارم این اتفاق رخ دهد و بازیکنان قدیمی هم باید به جوانها کمک فکری کنند. اگر بازیکنان ما تلاش بیشتری کنند این امکان وجود دارد که دوباره به دسته دوم صعود کنیم.
وی در پایان در مورد این که عملکرد خود را چگونه ارزیابی میکند، خاطرنشان کرد: در برنامه پنجساله دوم که به پایان رسید توسعه کمی تنیس در استانها و مدارس مدنظر بود و به نظرم این اتفاق رخ داده است و ما توانستیم تنیس را به خصوص در سنین پایین توسعه دهیم. در حال حاضر در استانهای محروم هم تنیس را توسعه دادهایم. برای برنامه ۵ ساله بعدی به دنبال توسعه کیفی تنیس هستیم.