ظرف ۴ روز میتوانیم غنیسازی ۲۰ درصد را در فردو آغاز کنیم / فردا ؛ رونمایی از ۸۳ دستاورد صنعت هستهای+فیلم
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (یکشنبه) پس از حضور در جلسه کمیسیون انرژی مجلس با حضور در جمع خبرنگاران پیرامون پتانسیل بازگشتپذیری هستهای کشورمان اظهار کرد: ما در طول مذاکرات متنهی به برجام این امر را مد نظر داشتیم که چنانچه از سوی طرف مقابل خلف وعده صورت گیرد، تمهیدات لازم را بیندیشیم و این کار نیز انجام شده است.
وی تصریح کرد: من نمیتوانم در خصوص موارد و مصادیق بازگشتپذیری وارد جزئیات شوم اما برای نمونه باید بگویم که چنانچه مسئولان ارشد نظام در بحث غنیسازی دستور بازگشت به ۲۰ درصد را بدهند ما میتوانیم در فردو غنیسازی ۲۰ درصد را ظرف ۴ روز آغاز کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه آغاز غنیسازی ۲۰ درصد در فردو ظرف ۴ روز دارای پیامهای متعددی است گفت: برخی گفته بودند که فردو تبدیل به زمین بسکتبال شده است، اما باید تأکید کنیم که فوردو هنوز زنده است و اگرچه امیدواریم این اتفاق نیفتد، اما در صورت لزوم، توان بازگشتپذیری ما بالاتر از قبل خواهد بود و این یک چالش علمی است.
صالحی بیان داشت: چندی پیش سفیر فرانسه در آمریکا به مسئولان آمریکایی گفت که شما باید پاسخ دهید که اگر ایران غنیسازی را در حجم وسیعتر آغاز کند آنوقت باید چه کنیم؟
صالحی در ادامه با بیان اینکه فردا همزمان با 20 فروردین، جشن فناوری هستهای در کشور برگزار خواهد شد اظهار کرد: بطور معمول فردا دستاوردهایی که در سال گذشته توسط جوانان غیور سازمان انرژی اتمی محقق شد را به نمایش میگذاریم.
وی افزود: ما فردا در جشن فناوری هستهای حدود 83 دستاورد از بین 113 دستاوردی که انتخاب شده را به نمایش میگذاریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دستاوردهای مهمی که فردا از آنها رونمایی خواهد شد گفت: فردا از سامانهای که اولین نمونه شبیهُساز سنجش فرایندی است رونمایی خواهد شد؛ این سامانه میتواند برای تحقیقات بر روی پیشران هستهای مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: همچنین فردا سانتریفیوژ دکانتری نیز رونمایی میشود؛ این سانتریفیوژ که توسط متخصصان سازمان انرژی اتمی ساخته شده مخصوص صنعت نفت است که انشاالله بعد از جشن فردا به صنعت نفت تحویل خواهد شد.
صالحی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که فردا رونمایی میشود دستگاه اندازهگیری یا اسپکتورومتری است که برای اولین بار در ایران چنین دستگاه حساسی ساخته میَشود.