افزایش تولید دانههای روغنی راهکاری برای جلوگیری از خروج میلیاردی ارز
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، کلزا گیاهی با مصارف خوراکی است و یکی از با کیفیتترین دانههای روغنی به شمار میرود.
روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول دارای طرفداران زیادی است ودر صنعت روغن از اهمیت زیادی برخوردار است.
از طرفی حدود ۹۰ درصد روغن مصرفی کشور از طریق واردات تامین میشود و سالانه میلیاردها دلار ارز از این طریق از کشور خارج میشود از این رو طی چند ساله اخیر طرح توسعه کشت کلزا در کشور به منظور استفاده در صنعت روغن اجرا شده است و سطح زیر کشت آن افزایش یافته است.
عباس کشاورز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۹۶، بیش از ۲۲۰ هکتار کلزا در کشور کشت شده است، اظهار کرد: حداکثر طی سه سال آینده ضریب خوداتکایی دانههای روغنی باید از ۳۰ درصد عبور کند.
کشاورز با بیان اینکه ظرفیت روغن کشی کشور ۵ میلیون تن است، افزود: امروز ظرفیت تولید کلزا در کشور ما از اروپا بالاتر است به طوری که در سال گذشته بیش از ۵۰۰ کشاورز عملکرد تولید بالای ۵ تن کلزا در هر هکتار داشته اند.
یکی از مهمترین علل رشد سطح زیر کشت کلزا طی چند سال اخیر را میتوان به حمایت دولت از کشت این محصول و خرید تضمینی و پرداخت به موقع پول کلزا کاران عنوان کرد.
به گزارش میزان با توجه به حمایت دولت از کشت این محصول و خرید تضمینی آن انتظار گسترش بیش از پیش این محصول دور از ذهن نیست و میتوان بخشی از روغن مصرفی کشور را از این طریق تامین کرد.