ماجرای بیماری جدید شهردار تهران/ خداحافظی "نجفی" در گرو رای مثبت شورای شهر
شهردار تهران در شرایطی میتواند از حضور در شهرداری کناره گیری کند که اعضای شورای شهر با این استعفا موافقت کنند در غیر این صورت، محمد علی نجفی باید در شهرداری تهران بماند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، در روزهای پایانی سال ۹۶، محمد علی نجفی از حضور در شهرداری تهران استعفا داد تا موج جدیدی در پایتخت ایجاد شود.
استعفای نجفی در شرایطی تقدیم شورای شهر تهران شد که اعضای پارلمان پایتخت در روزهای پایانی سال گذشته، فرصتی برای بررسی این استعفا پیدا نکردند.
پس از این اتفاق، مقرر شد در نخستین جلسه سال ۹۷، موضوع استعفای شهردار تهران در دستور بررسی اعضا قرار گیرد.
در این شرایط، اعضای شورای شهر تهران در روز ۱۴ فروردین ماه سال ۹۷ و در نخستین روز کاری خود، جلسه مشورتی را با حضور محمد علی نجفی برگزار کردند.
در این جلسه به موضوع استعفای شهردار تهران پرداخته شد، اما همچنان اعضای شورای شهر تهران مخالف پذیرش استعفای نجفی هستند.
اگر چه نجفی بیماری را علت اصلی استعفای خود مطرح کرده، اما اعضای شورای شهر که نمیخواهند با استعفای شهردار، پایتخت وارد بحرانی تازه شود، این دلیل را قانع کننده و علتی قابل پذیرش برای قبول استعفای شهردار تهران نمیدانند.
تاکنون اظهار نظرهای مختلفی مبنی بر مخالفت اعضای شورای شهر با استعفای نجفی مطرح شده است.
در همین رابطه، مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران که خود سابقه حضور در شهرداری را دارد در این باره میگوید: اعضای شورای شهر تاکید دارند که محمد علی نجفی، شهردار تهران باید در مسند شهرداری بماند و به فعالیت خود ادامه دهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در خصوص دلایل مطرح شده از سوی شهردار برای استعفا میگوید: بسیاری از افراد با بیماری مشابه با شهردار تهران مشغول به فعالیت بوده و این بیماری دلیلی منطقی برای استعفا نیست. بیماری شهردار مربوط به قبل نیست و این مقام مسئول اعلام کرده که بیماری اش جدید است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ گزینهای برای شهرداری تهران مطرح نیست میگوید: در حال حاضر هیچ گزینهای برای جایگزینی نجفی در نظر گرفته نشده و اعضای شورای شهر در جلسه امروز عملکرد شهردار را طی ماههای گذشته بررسی کردند.
الویری در پاسخ به شایعات مطرح شده در رابطه با جایگزینهای محمد علی نجفی میگوید: شایعاتی در رابطه با کاندیدا بودن برخی گزینهها از جمله محسن هاشمی برای پذیرش سمت شهرداری تهران مطرح بوده، اما تمام این موضوعات شایعه است.
اعضای شورای شهر تهران اعلام کرده اند که به سادگی با پذیرش استعفای محمد علی نجفی موافقت نخواهند کرد و ممکن است همین موضوع مشکلاتی را به همراه داشته باشد ضمن اینکه اعلام شده که بیماری، تنها دلیل استعفای نجفی نیست و مسائل دیگر نیز در این استعفا نقش داشته اند.
علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران در این رابطه میگوید: جلسه رسمی شورای شهر روز ۱۹ فروردین برگزار شده و در جلسه، بحث استعفا مطرح میشود.
وی با اشاره به پافشاری شهردار به استعفا میگوید: دلیل اصلی استعفا، بیماری اعلام شده، اما دلایل دیگری نیز در این استعفا نقش دارند.
سخنگوی شورای شهر تهران در رابطه با حاشیههای مطرح شده پیرامون بیماری قبلی محمد علی نجفی میگوید: بیماری شهردار تهران جدید است و ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. این بیماری، با بیماری قبلی نجفی متفاوت است.
اعطا با تاکید بر اینکه پذیرش استعفای شهردار تهران به سادگی ممکن نیست، میگوید: اعضای شورای شهر از این استعفا ناراحت بوده و فضا به گونهای نیست که در جلسه روز ۱۹ فروردین استعفا شهردار به سادگی پذیرفته شود. در این جلسه رای گیری صورت گرفته و موضوع بررسی میشود.
وی در خصوص گزینههای مطرح شده برای سرپرستی شهرداری تهران میگوید: هیچ موضوعی مبنی بر جایگزینی شهردار تهران مطرح نیست. استعفا هنوز پذیرفته نشده و در این شرایط هیچ جایگزینی برای نجفی انتخاب نشده است.
بر اساس قانون، تا زمانی که اعضای شورای شهر تهران استعفای شهردار را نپذیرند، وی باید در مسند خود باقی بماند.
اکنون نجفی برای خداحافظی با شهرداری تهران در انتظار رای مثبت اعضای شورای شهر است و همان طور که اعضا اعلام کرده اند، پذیرش استعفا به آسانی نخواهد بود.
در همین رابطه، حجت نظری، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران میگوید: شورا بنا دارد با استعفای شهردار تهران مخالفت کند و تصمیم گیری در خصوص ادامه مسیر به بعد از عدم پذیرش استعفا موکول میشود.
بر اساس تبصره ۴ قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، دوره خدمت شهردار در شرایطی به اتمام میرسد که شهردار استعفای کتبی داده و اعضای شورای شهر با این استعفا موافقت کنند.
در این برهه زمانی و بر اساس قانون، خداحافظی شهردار تهران از مجموعه شهرداری منوط به پذیرش استعفا از سوی اعضای شورای شهر است و در شرایطی که این استعفا پذیرفته نشود، شهردار مجبور به ماندن در شورا است.
شهردار تهران که مدعی است بیماری اش جدید است اگر به دلیل بیماری نتواند آنطور که باید به فعالیت خود ادامه دهد نیز، معاونین وی و یا فردی انتخاب شده از سوی شهردار باید به امور شهر رسیدگی کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *