از گرسنگی پنهان چه میدانید؟
به گزارش گروه فضای مجازی ، تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: سوتغذیه معمولا با علائم بالینی توصیف میشود واین عارضه بیشتر در بین کودکان و افرادی که در قحطی به سر میبرند، یجاد میشود، با سوءتغذیه و کمبود مواد معدنی و انواع ویتامینها شکل استخوان جمجمه دچار تغییراتی میشود.
وی بیان کرد: مسئله سوءتغذیه بر اثر بلاهای طبیعی و جنگها درمناطقی حاد میشود و امروزه دنیا گرفتار بیماریهای ناشی از سوءتغذیه است.
بروز بیماریهای غیرواگیر در اثر سوءتغذیه
متخصص تغذیه با بیان اینکه با آسیب دیدن سلول در اثر سوءتغذیه بیماریهای غیر واگیر در افراد بروز پیدا میکند، افزود: کمبود انواع ریزمقوی و ویتامینها در افراد و حتی چربی اضافه و اضافه وزن منجر به بروز عارضه سوءتغذیه میشود.
وی تاکید کرد: کمبود ریزمقویها منجر به بروز عارضه سوءتغذیه میشود که متخصصان این حوزه از آن به گرسنگی پنهان تعبیر میکنند به طوریکه فرد کاملا سیراست ولی سلولهای بدنش به طور کامل مواد مغذی و ویتامینها را دریافت نکردهاند.
نیستانی ادامه داد: کمبود آهن و به خصوص ویتامین B در فصول سرد سال در بعضی از زیرگروهها به حدود 100 درصد میرسد و 90 درصد بزرگسالان دچار کمبود آهن هستند که این موضوع به نوعی، سوءتغذیه محسوب میشود.
50 درصد ایرانیها کمبود کلسیم دارند
وی تاکید کرد: در حدود 50 درصد از افراد کشور از نظر کلسیم دچار سوءتغذیه هستند و متاسفانه زنان در ایام بارداری دچار فقر آهن میشوند.
متخصص تغذیه اظهار کرد: کمبود ویتامین A در سطح جهانی به عنوان یک عامل غیر عفونی در نابینایی چشم است که بر اساس نظر سازمان بهداشت جهانی این مسئله به نوعی سوءتغذیه محسوب میشود.
نیستانی ادامه داد: اگر کشورها در خصوص مسئله سوتغذیه به اندازه یک دلار سرمایهگذاری کنند، کمبود ریزمقوی و ویتامینها به میزان 17 برابر جبران میشود.
وی یادآور شد: بیش از 50 درصد از مردم دنیا و کشورمان دچار چاقی هستند و این مسئله باعث بروز مشکلاتی مانند فشار خون و بیماریهای کلیوی و همچنین مسائل روانی برای افراد به بار میآورد.