مراسم تحلیف کارآموزان قضایی تهران و مازندران برگزار شد

14:04 - 28 اسفند 1396
کد خبر: ۴۰۷۱۳۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
مراسم تحلیف دوره‌های ۱۹۵ و ۱۹۶ کارآموزی قضایی استان تهران و دوره ۴ استان مازندران، با حضور معاون منابع انسانی قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مراسم تحلیف دوره‌های ۱۹۵ و ۱۹۶ کارآموزی قضایی استان تهران و دوره ۴ استان مازندران، با اشاره به مضمون سوگندنامه قضایی عنوان کرد: آیین تحلیف نقطه عطفی است برای زندگی شما که مسئولیتی جدید و امانتی سنگین را با تکیه بر شرف انسانی خود می‌پذیرید؛ پاسداشت این امانت، سخت‌ترین کاری است که از شما طلب می‌شود و آن این است که عدالت بورزید و حق‌گذار باشید؛ و از همین روست که شغل قضاوت، هم شریف است و هم خطیر.

وی افزود: بالاترین سرمایه شما آبرو و عزت شماست. انسانی که خود را عزیز می‌داند و برای گوهر وجودش ارزش قائل است هیچ وقت تطمیع یا تهدید دیگران بر او اثر نمی‌گذارد. آنگاه که فرد در درون خودش کوچک می‌شود تن به خفت و بدی می‌دهد. «من هانت علیه نفسه فلا تأمن شره». این عزت یا کرامت نفس جوهره استقلال قضایی است و این همان چیزی است که به قاضی ارزش می‌دهد.

این مسئول عالی قضایی در ادامه خطاب به کارآموزان بیان داشت: کار قضایی دانش‌محور است؛ بنابراین شما باید همواره اتصال خود را به منابع علمی، فعالیت‌های علمی و تجربیات قضایی حفظ کنید و از احساس خودبسندگی دوری کنید. هجوم کار و فشار آمار نباید شما را تبدیل به ماشین قضایی کند.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: کار قضاوت با کار‌هایی مانند کارشناسی حقوقی و وکالت متفاوت است. قضاوت از مقوله تصمیم و اراده است. اساساً سنگینی و سختی کار قضایی به علت سختی تصمیم‌گیری است. اراده، نمود و تجلی شخصیت و وجدان شماست. خیلی از اوصاف مثل قاطعیت، اعتماد به نفس و شجاعت که برای یک قاضی خوب بیان می‌شود به اعتبار عنصر اراده است. بیان این نکته از این باب است که خودآگاهی شما نسبت به شخصیت و عوامل مؤثر بر اراده کمک می‌کند تا زمینه را برای تصمیمات خوب قضایی در خودتان فراهم کنید.

وی در پایان خطاب به کارآموزان اظهار داشت: قضاوت فعالیتی ارتباطی است؛ شما با افرادی سر و کار دارید که عواطف و احساسات دارند. توفیق شما در نقش قاضی مرهون داشتن مهارت کافی در ارتباط با اصحاب پرونده است. شنونده خوب بودن، صبوری، همدردی، نوعدوستی و تواضع شرط توفیق شماست. از طرفی، قضاوت یک نقش اجتماعی است. توجه داشته باشیم که ابعاد تأثیرات کار قاضی محدود به اتاق کار او نیست. درک درست این نکته و رعایت آن، همان چیزی است که از آن با عنوان عقل و تدبیر قضایی یاد می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *