ریالی از بیت‌المال برای انتخابات فدراسیون جهانی هزینه نکردم/ مجبور شدیم جوایز وزنه‌برداران ایرانی را پس بگیریم/ اختلاف شخصی با آیان ندارم/ کسانی که از کیانوش انتقاد می‌کنند جزو «زیرخاکی‌های ورزش» هستند

9:35 - 29 اسفند 1396
کد خبر: ۴۰۷۱۲۹
رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: وقتی در زمینه پرداخت پرداخت جوایز وزنه‌برداران خارجی با مشکل روبرو شدیم مجبور شدیم جوایز وزنه‌برداران داخلی را بگیریم

ریالی از بیت‌المال برای انتخابات فدراسیون جهانی هزینه نکردم/ مجبور شدیم جوایز وزنه‌برداران ایرانی را پس بگیریم/ اختلاف شخصی با آیان ندارم/ کسانی که از کیانوش انتقاد می‌کنند جزو زیرخاکی‌های ورزش هستند

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، وزنه‌برداری ایران در سال 96 روزهای شلوغی را سپری کرد. قهرمانی تیم ملی وزنه‌برداری در مسابقات قهرمانی جهان مهمترین اتفاق وزنه‌برداری ایران در این سال بود. هر چند در کنار این موفقیت حاشیه‌هایی مثل انتخابات فدراسیون جهانی وزنه‌برداری و کمیته ملی المپیک، تمرینات انفرادی کیانوش رستمی، اتفاقات جام فجر و.... پیرامون فدراسیون وزنه‌برداری وجود داشت. خبرنگار ورزشی پیرامون اتفاقاتی که برای وزنه‌برداری ایران در سال 96 رخ داد با علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت‌وگویی انجام داد که در ادامه می خوانید.

سال 96 برای وزنه‌برداری ایران چگونه سپری شد؟

در سال 96 فدراسیون وزنه‌برداری یکی از موفق‌ترین و موثرترین فدراسیون‌های ورزشی بود. چون برای اولین بار در تاریخ وزنه‌برداری توانستیم قهرمان جهان شویم. ضمن این که راه‌اندازی وزنه‌برداری بانوان هم از دیگر دستاوردهای ما در سال 96 بود. ضمن این که کلاس‌های آموزشی زیادی در سطوح مختلف برگزار کردیم. در سال 96 تیم جوانان کشورمان برای دومین بار به عنوان قهرمانی جهان دست پیدا کرد و این افتخار به دلیل برنامه‌های استعدادیابی است که انجام دادیم. با توجه به منابع حدودی که داریم کسب این افتخارات کار خیلی سختی بوده و به همین دلیل است که می‌گویم یکی از بهترین و موثرترین فدراسیون‌های ورزشی در سال 96 بوده‌ایم.

آیا امکان دارد تیم ملی وزنه‌برداری بتواند بار دیگر قهرمان جهان شود؟

باز هم می‌توانیم قهرمان در مسابقات جهانی را تکرار کنیم. البته این اتفاق منوط به حمایت مسئولان ورزش کشور است. الان انتظار از وزنه‌برداری ایران زیاد شده و تکرار افتخارات در وزنه‌برداری نیازمند حمایت بیشتری است.

در سال 96 حاشیه‌هایی پیرامون شما ایجاد شد، مثل عدم موفقیت در انتخابات کمیته ملی المپیک و همین طور انتخابات فدراسیون جهانی وزنه‌برداری. در این خصوص چه نطری دارید؟

این که ورزش کشور نمی‌تواند از پتانسیل‌های وزنه‌برداری استفاده کند یک مشکل محسوب می‌شود که به خودش مربوط است. احساس می‌کنم ورزش کشور از حصاری که دز طول سال‌های گذشته گرفتار آن شده باید خودش را رها کند و به نظر من نباید به آن نگاه سیاسی شود. این مسئله تنها مربوط به الان نیست و فکر نمی کنم در آینده هم اتفاق خاصی رخ دهد که این مسئله جای تاسف دارد. انتخابات فدراسیون جهانی وزنه‌برداری هم که ما در آن حضور داشتیم افراد و کمپین‌هایی برنده می‌شوند و برخی دیگر هم بازنده. ما هم قبول کردیم که نتیجه انتخابات را واگذار کرده‌ایم.

در خصوص کاندیداتوری شما برای انتخابات فدراسیون جهانی، گفته شد که هزینه‌های زیادی برای سفر به کشورهای مختلف و همچنین هدایایی که به اعضای فدراسیون جهانی داده شده صورت گرفت. در خصوص این موضوع صحبت کنید.

کسانی که چنین حرف‌هایی می زنند تهمت زده‌اند و حرف‌هایشان بار حقوقی دارد. پس از این که این اتهام‌ها زده شد من از بازرسی وزارت ورزش خواستم به این موضوع رسیدگی کند و این بازرسان در فدراسیون مستقر شدند و اسناد را بررسی کردند و مشخص شد که هیچ تخلفی صورت نگرفته است. من و سایر کسانی که در انتخابات فدراسیون جهانی کاندیدا شده بودند هزینه‌های تبلیغاتی را خودمان پرداخت کردیم و به هیچ عنوان از بیت‌المال و بودجه فدراسیون هزینه‌ای پرداخت نشد.  البته من از همه نهادهایی که تلاش زیادی برای حمایت از ما در انتخابات فدراسیون جهانی انجام دادند تشکر می‌کنم. نگافته نماند کمک این نهادها معنوی بود. با این حال فکر می‌کنم برای کسب کرسی‌های بین‌المللی باید هزینه‌های زیادی کرد. چون باید به دنبال کرسی‌های تاثیرگذار باشیم. متاسفانه دبیرکلی فدراسیون جهانی را به خاطر کم‌لطفی برخی‌ها از دست دادیم و به اعراب واگذار کردیم.

اختلافات شما با توماش آیان حل شد یا همچنان این اختلافات وجود دارد؟

من نه با توماش آیان و نه با هیچ کس دیگری اختلاف شخصی ندارم. من همان زمان که عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی بودم هیچ وقت از خط قرمزهای کشورم و همچنین فدراسیون جهانی عبور نکردم. در مسائل مختلف وزنه‌برداری هم نظراتم را گفته‌ام و نباید گفته شود که با آیان اختلاف شخصی دارم. شاید در بعضی مواقع نقطه نطراتی داشته‌ام اما به هر حال آیان به وزنه‌برداری کمک زیادی کرده است. البته مشکلاتی مثل دوپینگ وجود داشته که ما بارها در این زمینه هشدار داده بودیم. آیان یک مدیر حرفه‌ای است اما کسانی که به تازگی وارد فدراسیون جهانی شده‌اند اصلا نمی‌دانند وزنه‌برداری چند وزن دارد. با این حال خوشبختانه وزنه‌برداری ایران در جهان یک افتخار برای این رشته محسوب می‌شود.

در خصوص اقدامات فدراسیون وزنه‌برداری برای مبارزه با دوپینگ صحیت کنید.

 در بحث مبارزه با دوپینگ از دو سال گذشته 500 آزمایش دوپینگ گرفته شد که تنها یک مورد از آن مثبت اعلام شد.به جز  این یک مورد، ما هیچ مورد مثبت دیگری نداشتیم. این مسئله نشان می‌دهد ما به دنبال ارتقای وزنه‌برداری جهان هستیم. البته فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در زمینه مبارزه با دوپینگ اقدامات خوبی انجام داده و به همین خاطر 9 کشور را از مسابقات جهانی محروم کرد. ما هم از این که فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در جهت مبارزه با دوپینگ گام برمی‌دارد خوشحالیم.

تمرینات انفرادی کیانوش رستمی به یک چالش برای وزنه‌برداری ایران تبدیل شده است، آیا قبول دارید به این مسئله به عنوان مصداق ورزشکارسالاری در وزنه‌برداری نگاه می‌شود؟

کیانوش رستمی یک سرمایه ملی است و چنین مسائلی را نباید بزرگ کرد. کسانی که صحبت از ورزشکارسالاری در وزنه‌برداری می‌کنند به دنبال مطرح کردن خودشان هستند و جزو زیرخاکی‌های ورزش هستند. در برخی فدراسیون‌های دیگر اتفاقات به مراتب بدتری رخ می‌دهد اما رسانه‌ای نمی‌شود. موضوع تمرینات انفرادی کیانوش را بزرگ نکنید و این وزنه‌بردار کارش را انجام می‌دهد.

برای سال 97 چه برنامه‌هایی دارید؟

برای سال 97 ما به دنبال دفاع از عناوین قهرمانی که در مسابقات جهانی کسب کردیم هستیم. همچنین با توجه به این که ما در طول ادوار مختلف بازی‌های آسیایی یک مدال طلا کسب کرده بودیم قصد داریم در جاکارتا با کسب مدال‌های بیشتر رکوردشکنی کنیم. برگزاری کلاس‌های آموزشی و همچنین مبارزه با دوپینگ و توجه بیشتر به وزنه‌برداری بانوان هم جزو برنامه‌های ما است.

اتفاقاتی که در مسابقات جام فجر رخ داد و شما جوایز را از نفرات برتر داخلی پس گرفتید حاشیه‌ساز شد. چرا چنین کاری کردید؟

در آن زمان نمی‌توانستم دلیل این مسئله را بازگو کنم. ما به این دلیل چنین تصمیم گرفتیم که یکسری از تعهدات مالی مسئولان انجام نشد و فدراسیون مجبور شد این تعهدات را پرداخت کند. وقتی در زمینه پرداخت پرداخت جوایز وزنه‌برداران خارجی با مشکل روبرو شدیم مجبور شدیم جوایز وزنه‌برداران داخلی را بگیریم و به خارجی‌ها پرداخت کنیم. البته در روز رکوردگیری تیم جوانان جوایز تعدادی از نفرات برتر داخلی را پرداخت کردیم و سایر نفرات هم هر زمان که به تهران بیایند جوایزشان را پرداخت خواهیم کرد. اگر ما خارجی‌ها را دست خالی می‌گذاشتیم آبروی ورزش کشور می‌رفت. وقتی دو روز قبل از مسابقات مسئولان اعلام کردند که نمی‌توانند تعهدات مالی خود را انجام دهند مجبور شدیم این کار را انجام دهیم.

و صحبت پایانی..

پیشاپیش سال نو را به مردم کشورم تبریک می‌گویم. در سال 96 اتفاقات تلخی مثل سقوط هواپیما، زلزله و حادثه سانچی رخ داد که تعدادی از هموطنان‌مان فوت کردند و من فوت این عزیزان را تسلیت می‌گویم و امیدوارم در سال 97 شاهد چنین حوادثی نباشیم. ما هم تلاش می کنیم در سال جدید دل مردم ایران را بار دیگر شاد کنیم.

گفت‌وگو از آرش عبدی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *