تغییر جای ماهیهای قرمز از سفره عید به جویهای آب / چقدر هزینه دور ریخته شد؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ماهی قرمز یکی از میهمانان اصلی منازل مردم در ایام نوروز بوده و با اینکه هیچ ارتباطی به سینهای هفت سین ندارد، اما هرساله افراد هزینههای متفاوتی برای خرید آن پرداخت میکنند.
در این میان عمر ماهیهای قرمز در کنار هزینهای که سالانه برای خرید آنها صرف میشود کوتاه است که برخی از این ماهیها کمتر از چند روز و برخی دیگر شاید بیش از یک سال هم عمر کنند.
حال اگر در شرایط مناسبی از ماهیها نگهداری کرده و آنها زنده بمانند بعد از به پایان رسیدن ایام نوروز افراد به دنبال جایی برای رها کردن ماهیها هستند.
در این میان افراد نزدیکترین حوض به محل زندگی یا جوی آب را انتخاب میکنند یا آنها را به رودخانههای اطراف شهر برده و آنجا رها میکنند.
این امر برخلاف تصور افراد میتواند فاجعهای باشد، چون ماهی قرمز سردآبی بوده و معمولاً بیش از بیست سال هم میتواند عمر کند و، چون به راحتی تکثیر میشود محیط زیست را به نفع خودش تغییر میدهد.
گفتنی است حوض پارکهای بزرگ هم معمولاً جای مناسبی برای رها کردن ماهیهای قرمز نمیتواند باشد در این بین اگر غذایی گیر ماهی بیاید و زنده بماند، مسئولان پارکها ممکن است بخواهند حوض را تمیز یا آب را عوض کنند.
لازم به ذکر است که هر خانواده به طوری میانگین از یک تا ۵ ماهی برای ایام نوروز تهیه میکند که از ۲ تا ۱۰ هزار تومان قیمت دارد که ممکن است بعد از چند روز نگهداری تلف شود و اگر شانس با آن یار باشد و زنده بماند در طبیعت و حوضها رها میشود.
در این میان یکی از روشهای مناسب برای داشتن ماهی سر سفره عید استفاده از نمونههای مصنوعی آن است که میتوان سالیان سال از آن استفاده کرد و تهدیدی برای محیط زیست نیز محسوب نمیشود.
با این تفاسیر هرساله به طور میانگین ممکن است هر خانواده از ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان برای خرید ماهیهای شب عید هزینه صرف کند و در پایان نوروز این هزینه را دور ریخته باشد و از طرفی محیط زیست را با رهاسازی ماهیها به خطر بیاندازد.