خیز مجلس برای ساماندهی فضای مجازی/ از پیشنهاد «تشکیل کمیسیون ویژه» تا «نامه‌نگاری با دولت»

17:36 - 27 اسفند 1396
کد خبر: ۴۰۶۹۷۹
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
موضوع جلسه غیرعلنی امروز مجلس، بررسی وضعیت فضای مجازی و ارائه گزارش در این زمینه از سوی دست‌اندرکاران امر بود. به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در این جلسه پیشنهاد تشکیل«کمیسیون ویژه برای فضای مجازی» از سوی رئیس مجلس مطرح شد.

//////به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، جلسه غیرعلنی مجلس امروز (یکشنبه ۲۷ اسفند) با حضور ۱۹۰ نماینده و با غیبت ۱۰۰ نماینده برگزار شد.

موضوع جلسه غیرعلنی امروز مجلس، بررسی وضعیت فضای مجازی و ارائه گزارش در این زمینه از سوی دست‌اندرکاران امر بود؛ لذا ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، در این جلسه حضور یافت.

تشکیل کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در رابطه با جلسه غیرعلنی امروز مجلس، گفت: سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در این جلسه آثار، عواقب و پارامتر‌های فضای مجازی را توضیح داد و همچنین در مورد راهکار‌هایی که می‌توانیم در پیش بگیریم تا بیشتر از فضای مجازی استفاده و تا حد ممکن از تهدید‌هایی که برای زندگی اجتماعی ما دارد جلوگیری کنیم، توضیحاتی عنوان کرد.

نقوی حسینی همچنین گفت که رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه غیر علنی پیشنهاد داد تا مجلس کمیسیون ویژه برای فضای مجازی تشکیل دهد و اهل فن در این کمیسیون عضو شوند و قانون گذاری لازم صورت گیرد.

نیازمند سند ملی فضای مجازی هستیم
همچنین محمد علی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در تشریح جلسه غیرعلنی امروز بهارستان گفت: گزارش ارائه شده در جلسه امروز مجلس در خصوص تحولات انجام شده در بخش فضای مجازی و وضعیت کشور‌های دنیا در این حوزه و همچنین رنکینگ کشور ما در این فضا بود؛ متاسفانه کشورمان رنک قابل قبولی در این حوزه ندارد.

وکیلی تاکید کرد: در این حوزه نیازمند تصویب قانون هستیم چه در ارتباط با سند ملی و چه در ارتباط با حوزه‌های حقوق ملت باید قانون جامع تصویب شود. بحث فضای مجازی در مجلس باید در دو کمیسیون صنایع و فرهنگی طرح و مشکلات حل شود؛ بنابراین طبق جمع بندی‌های رئیس مجلس در پایان گزارش دبیر شورای عالی فضای مجازی باید کمیسیون ویژه‌ای در خصوص فضای مجازی تشکیل شود.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های ملی در بحث فضای مجازی
علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز امروز در جمع خبرنگاران گفت: راه منطقی در موضوع فضای مجازی، استفاده از ظرفیت‌های ملی است.

وی افزود: با توجه به مجموعه توانمندی‌ها و سیاست‌های ملی و بازی‌هایی که تلگرام در طول چند سال گذشته در عرصه امنیت داخلی ایران و دیگر عرصه‌ها داشته و نقش آفرینی که کرده است، راه منطقی این است که حتما در این عرصه از ظرفیت‌های ملی استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: زیرساخت‌ها در این زمینه به سرعت در حال آماده شدن است و عملا سال آینده سال ورود به این عرصه مهم ملی در فضای مجازی خواهد بود.

نامه نمایندگان به دولت درباره «به کارگیری پیام‌رسان‌های داخلی» / عقل حکم می‌کند پیام رسان داخلی داشته باشیم
حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره ضرورت حمایت و استفاده از پیام رسان‎های داخلی در کشور اظهار‌داشت: حفظ و تامین امنیت برای هر کشوری، جزو ضروریات است و به تعبیر عامیانه از نان شب هم واجب‌تر است.

نماینده سنقر در مجلس شورای اسلامی افزود: همانطور که شاهد بودیم ناآرامی‌ها و اغتشاشات اخیر در کشور، با خط‌دهی از سوی برخی کانال‌های ضد انقلاب در فضای مجازی، صورت گرفت.

وی با بیان اینکه عقل حکم می‌کند یک پیام رسان داخلی در کشور داشته باشیم، تصریح کرد: عده‌ای از نمایندگان مجلس برای به کار گیری پیام رسان داخلی در کشور، نامه‌ای امضا کرده اند که دولت از پیام رسان داخلی حمایت کند و پای کار بیاید و امیدواریم این مهم رخ دهد.

حسینی‌کیا اضافه کرد: با استفاده از پیام رسان داخلی، شبکه‌های مجازی خارجی که توسط آن‌ها جاسوسی صورت می‌گیرد، کنار می‌روند، البته یک پیام رسان قوی داخلی که بتواند در طراز پیام رسان خارجی مورد اقبال مردم باشد، می‌تواند مشکل را حل کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *