مهمترین حوادث جهانی سال 96 کداماند؟+تصاویر
به گزارش گروه بینالملل ، سال گذشته یکی از پرحادثهترین سالهای اخیر در عرصه بینالمللی بود که برخی از این حوادث پیامدهای بیشتری بر فضای آتی بینالمللی دارد.
در این نوشته برخی از مهمترین و تکاندهندهترین وقایع سال گذشته آورده شده که به شکلی بنیادین فضای بینالمللی را تغییر دادند.
حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات
ارتش آمریکا بامداد روز جمعه ۷ آوریل (۱۸ فروردین) به دستور ترامپ با ۵۹ موشک «توماهوک» پایگاه نظامی «الشعیرات» در استان حمص سوریه را هدف قرار داده و ادعا کرد که این اقدام را در واکنش به حمله شیمیایی ارتش سوریه در «خانشیخون» انجام داده است.
بنا به گزارشها در این حمله موشکی بیش از 70 درصد این پایگاه هوایی آسیب دید اما ارتش سوریه آن را بهسرعت بازسازی کرد.
حمله تروریستی منچستر
در روز 22 ماه «می» (یک خرداد96) یک عامل انتحاری مواد انفجاری خود در یک کنسترت در شهر منچستر را منفجر کرد؛ در این حادثه دستکم 22 تن کشته و ۱۲۰ نفر زخمی شدهاند که از این میان 12 نفر سنی کمتر از 16 سال داشتند.
خروج آمریکا از توافقنامه آبوهوایی پاریس
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه 1 ژوئن (11 خرداد) با اعلام خروج این کشور از توافقنامه تغییرات آب وهوایی پاریس گفت، این توافقنامه هیچ سودی برای آمریکا نداشته است.
معاهده پاریس با موضوع تغییرات جوی و تدابیر لازم برای جلوگیری از عواقب فاجعه آمیز آن، توافقنامهای است که در پی مذاکرات طولانی به ابتکار سازمان ملل متحد در دوازدهم دسامبر سال 2015 به امضاء 195 کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران رسید و در سال 2016 به مرحله اجرا در آمد.
خروج آمریکا از توافقنامه آبهوایی پاریس با محکومیت بسیاری از سران جهان روبرو شد.
آتشسوزی برج گرنفل لندن
در 14 ژوئن برج گرنفل شهر لندن دچار آتشسوزی شد که آتشنشانان پس از 60 موفق به مهار آن شدند. در این حادثه 71 نفر جان خود را از دست دادند.
این آتشسوزی زمانی شروع شد که بسیاری از ساکنان این ساختمان در خواب بودند و برخی از آنها نیز به علت پیشروی سریع آتش خود را از طبقات بالای ساختمان به بیرون پرت کردند.
شلیک موشک قارهپیما کرهشمالی
در 14 جولای (23 تیر) کره شمالی اعلام کرد که نخستین موشک بالستیک قارهپیما خود را با موفقیت آزمایش کردهاست.
به گفته مقامات کرهشمالی این موشک قارهپیما قدرت هدفقراردادن هر جایی از جهان بهویژه جایجای خاک آمریکا را دارد.
بزرگترین خورشیدگرفتگی قرن در آمریکا
مردم آمریکا در 21 آگوست(30 مرداد) شاهد یک خورشیدگرفتگی منحصربفرد بودند که در 14 ایالت این کشور به صورت کامل دیده میشد.
این نخستین خورشید گرفتگی کامل در آمریکا از سال 1979 بود و ضمنا آخرین بار این پدیده در سال 1918 تقریبا یک قرن پیش در سراسر خاک ایالات متحده مشاهده شده بود.
تیراندازی خونین لاسوگاس
شامگاه روز یکشنبه ۱۰ مهرماه در لاسوگاس، پیرمردی ۶۴ ساله به نام «استفان پادوک» اهل شهر «مسکیت» ایالت «نوادا» به مدت ۷۲ دقیقه مردم حاضر در یک جشنواره موسیقی در کازینو معروف «ماندلی بی» لاسوگاس به رگبار بست که در پی آن ۶۰ نفر کشته و بیش از ۵۲۷ نفر نیز مجروح شدند.
حادثه تیراندازی لاسوگاس دویستوهفتادوسومین کشتار جمعی در سال گذشته میلادی و هزاروپانصدمین کشتار جمعی از دسامبر سال ۲۰۱۲ تاکنون در آمریکا به شمار میرود.
خودمختاری ایالت کاتالونیا
روز نخست اکتبر سال 2017 مقامات دولت محلی کاتالونیا اسپانیا همهپرسی استقلال این منطقه را برگزار کردند که این اقدام به یک بحران در روابط اسپانیا و این مطقه به وجود آورد و برخی آثار آن تاکنون نیز باقی مانده است.
علیرغم مخالفت جدی دولت مرکزی اسپانیا همهپرسی جدایی ایالت کاتالونیا روز یکشنبه یکم ماه اکتبر برگزار شد.
دولت کاتالونیا با اشاره به اینکه حدود 2.26 میلیون نفر در این همه پرسی شرکت کردند، اعلام کرد: طبق نتایج اولیه، 7.87 درصد به استقلال رای منفی دادند. آرا باطله 0.89 درصد و برگه های سفید نیز 2.03 درصد اعلام شده است و با توجه به این آمار میزان مشارکت 42.3 درصد بوده است. شمار واجدین شرایط رای نیز 5.34 میلیون نفر اعلام شده بود.
پس از برگزاری همهپرسی درگیری شدیدی بین هواداران استقلالخواهی و نیروهای پلیس درگرفت که در پی آن بیش از 800 نفر ازمردم کاتالونیا زخمی شد.
دهها هزار تن از مردم در اسپانیا با شرکت در راهپیمایی «اسپانیای متحد» مخالفت خود با استقلال کاتالونیا را اعلام کردند که در برخی از نقاط این راهپیمایی به درگیری با طرفداران استقلال کاتالونیا منجر شد.
کودتا در زیمباوه
روز یکشنبه ١٩ نوامبر(٢٨ آبان)، حزب حاکم در کشور آفریقایی زیمبابوه اعلام کرد که رابرت موگابه از رهبری این حزب برکنار شده و یکی از معاونان سابق حزب که قبلاً «پاکسازی» شده بود، جای او را میگیرد. در عین حال به موگابه ٢۴ ساعت فرصت داده شده که رسماً از ریاست جمهوری نیز استعفا دهد. حزب حاکم همچنین همسر رابرت موگابه را اخراج کرده است.
رابرت موگابه پس از 37 سال ریاستجمهوری در نهایت با کودتای نرم ارتش در سن 93 سالگی مجبور به استعفا شد.
اعلام قدس به عنوان مرکز اسرائیل
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در 15 آذر ماه 96 طی سخنرانیای شهر قدس را به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی اعلام و خواستار انتقال سفارت آمریکا از شهر تلآویو به قدس شد.
در همین راستا کانال 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیزاعلام کرد: مقامهای اسرائیلی و آمریکایی گفتهاند که آمریکا 14 می (24 اردیبهشت سال آینده)سفارت خود را به اورشلیم (قدس) منتقل میکند.
در پی این اقدام دولت ترامپ اعتراضهای وسیعی در سطح منطقه و جهانی صورت گرفت و همه خواستار لغو این تصمیم دولت آمریکا شدند؛ اما علیرغم این اعتراضات دولت آمریکا مصمم است که طی ماههای آینده سفارت خود را به شهر قدس منتقل کند که حرکتی نمادین از بهرسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی است.