چرایی استعفای شهردار تهران از مسند شهرداری/ احتمال تغییر دوباره مدیران شهری با تغییر شهردار
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با چرایی استعفای محمد علی نجفی از مسند شهرداری تهران توضیحاتی ارائه کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمد علی نجفی، شهردار تهران پیش از اینکه یک سال از فعالیتش در شهر تهران بگذرد، از حضور در مسند شهرداری پایتخت استعفا داده است. وی علت این استعفا را بیماری و استرس بالا اعلام کرده، اما بسیاری از افراد دلیل این استعفا را انتقادات وارد شده به شهردار تهران دانسته اند.
در شرایطی که پیشتر محمد علی نجفی سابقه استعفای زود هنگام از مسئولیتهایی که به وی محول شده را داشته، استعفایش از شهرداری تهران سوال بر انگیز شده است. روز سه شنبه گذشته هم موضوع استعفای شهردار تهران در جلسه غیرعلنی شورای شهر بررسی و به نظر می رسد با استعفای او در جلسه فردا موافقت می شود.
در همین رابطه خبرنگار گروه جامعه ، گفت و گویی را با ابوالفضل قناعتی، عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران داشته است.
وی در رابطه با استعفای شهردار تهران گفت: محمد علی نجفی در شرایطی از شهرداری تهران استعفا داده که این استعفا خواسته اعضای شورای شهر تهران نبوده است.
وی در رابطه با جلوگیری از فعالیت خط ۷ مترو تهران اظهارکرد: مسئولان جدید مدیریت شهری میتوانستند فعالیت خط ۷ بسیار زودتر مشکلات این خط از مترو را به اتمام رسانده تا فعالیت این خط از سر گرفته شود.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سردرگمیهای ایجاد شده برای شهروندان تهرانی در پی اجرای طرح ترافیک خاطرنشان کرد: عملکرد شهرداری تهران طی ماههای اخیر به هیچ وجه مطلوب نیست. برنامه ریزیهایی در تهران صورت گرفته که مشکلات بی شماری را در آینده به همراه خواهد داشت.
قناعتی افزود: یکی از طرحهایی که بدون شک سردرگمیهای زیادی را به همراه خواهد داشت، تغییرات اعمال شده در طرح ترافیک سال ۹۷ است. شهروندان هنوز هم به درستی متوجه تغییرات نه چندان کارشناسی شده مسئولان مدیریت شهری در حوزه طرح ترافیک نشده اند و این مشکلات در آینده بیشتر خواهد شد.
وی با انتقاد از عملکرد شورای شهر تهران از ابتدای فعالیت تا کنون اذعان کرد: نسبت به عملکرد اعضای شورای شهر تهران نیز انتقادات زیادی مطرح است. اعضای شورای شهر باید با مشکلات ایجاد شده در شهر برخورد میکردند، اما این کار صورت نگرفت تا امروز وضعیت شهر به این گونه باشد.
قناعتی با بیان اینکه " احتمال تغییر بسیاری از مدیران نجفی با قبول استعفای وی وجود دارد" اظهارکرد: بدون شک در پی پذیرش استعفای محمد علی نجفی و حضور فردی دیگر در مسند وی، بسیاری از مدیران سطوح مختلف نیز تغییر پیدا میکنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بیش از هزار مدیر در سطوح مختلف شهر جا به جا شده اند و اگر شهردار جدید به تهران بیاید، احتمال تغییر دوباره این افراد وجود دارد.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دلیل مطرح شده از سوی محمد علی نجفی برای استعفا خاطرنشان کرد: نجفی دلیل استعفای خود را بیماری اعلام کرده، اما جای سوال است که چرا اکنون این موضوع مطرح شده است.
قناعتی افزود: نجفی زمانی که در سازمان میراث فرهنگی بود نیز به علت بیماری از حضور در این سمت استعفا داد.
وی در خصوص انتقادات اخیر مطرح شده در رابطه با عملکرد شهردار تهران گفت: انتقادها به محمد علی نجفی بعد از برف شدید در تهران افزایش یافت. متاسفانه مدیریت شهری در مدیریت بحران برف عملکرد قابل توجهی نداشت و همین موضوع سبب افزایش انتقادات شد.
قناعتی ادامه داد: بعد از این اتفاق، شاهد حضور شهردار تهران در مراسمی در برج میلاد تهران بودیم. انتظار این بود که این مراسم یا برگزار نشده و یا شهردار مراسم را در آن زمان ترک کند.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به برخورد شورای شهر تهران با استعفای محمد علی نجفی اظهارکرد: نجفی بیماری را علت استعفای خود اعلام کرده است. در این شرایط و با وجود اینکه وی اعلام کرده توان حضور در راس مدیریت شهر تهران را ندارد به احتمال زیاد با این استعفا موافقت خواهد شد.
وی ادامه داد: شورای شهر در شرایط بحرانی قرار دارد. اعضا مجبور به پذیرش استعفای شهرداری هستند که هم طیف با خود بوده و خودشان وی را منصوب کرده اند، اما در میانه راه باید برای او جایگزین پیدا کنند.
قناعتی در خصوص گزینههای مطرح شده به منظور جایگزینی محمد علی نجفی اذعان کرد: در حال حاضر از اسامی مختلفی برای پذیرش سکان شهرداری تهران یاد میشود. از جمله جدیترین گزینه ها، اسحاق جهانگیری و محسن هاشمی است.
در این رابطه بخوانید: خداحافظی "نجفی" در گرو رای مثبت شورای شهر
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با شانس محسن هاشمی برای قبول تصدی شهرداری پایتخت تصریح کرد: یکی از جدیترین گزینهها برای تصدی شهرداری تهران، محسن هاشمی است، اما اگر وی بخواهد در راس شهرداری تهران حضور یابد باید از شورای شهر تهران برود. این اتفاق سبب خواهد شد عضو علی البدل شورای شهر تهران که مهدی چمران است به شورا راه پیدا کند.
وی افزود: لیست ۲۱ نفر راه یافته به شورای شهر تهران لیست اصلاح طلبان بوده و با حضور احتمالی محسن هاشمی در شهرداری تهران لیست اصلاح طلبان از یک دستی خارج خواهد شد.
قناعتی با بیان اینکه " اعضای شورای شهر تمایلی به حضور محسن هاشمی در شهرداری تهران ندارند" تصریح کرد: اگر محسن هاشمی به شهرداری تهران برود بدون شک میتواند سبب برخی تغییرات شود، اما اعضای شورای شهر تمایلی به این اتفاق ندارند.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا در این برهه زمانی مهدی چمران حاضر به حضور در شورای شهر تهران میشود یا خیر؟، گفت: مهدی چمران از تجربه قابل توجهی در شهر تهران برخوردار است و این طور نیست که بخواهد از مسئولیتها سر باز زند. در صورتی که محسن هاشمی از شورای شهر برود، چمران با حضور در شورا موافقت خواهد کرد.
قناعتی تاکید کرد: بهره گیری از انتقادات میتواند منجر به بهبود شرایط شده و تسریعی در روند اقدامات صورت گیرد.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه شهردار آینده تهران باید از سر گیری پروژههای عمرانی را در اولویت امور قرار دهد اظهارکرد: درخواست ما این است که شهردار آینده تهران پس از حضور در مسند شهرداری در کمترین زمان ممکن نسبت به از سر گیری پروژههای عمرانی در شهر اقدام کرده تا از این طریق رکود از سطح شهر تهران کاسته شود.
بیشتر بخوانید: اصرار شورای شهر به ماندن نجفی
وی در خصوص چرایی پویایی شورای چهارم شهر تهران به نسبت شورای پنجم شهر اظهارکرد: یکی از دلایل پویایی شورای چهارم به نسبت شورای کنونی شهر تهران، حضور اعضا با ۲ طیف اصلاح طلب و اصولگرا در پارلمان شهری بود. در این شرایط افراد نظرات مختلف را به رای میگذاشتند و بهترین تصمیات برای شهر تهران اتخاذ میشد.
قناعتی تاکید کرد: در حال حاضر اعضای شورای شهر تهران به این خاطر که تنها از یک طیف هستند در بسیاری از مواقع برای اینکه نشان دهند شورای یک دستی هستند نسبت به مواردی چشم پوشی کرده و همین موضوع مشکلاتی را ایجاد میکند.
عضو سابق هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اهمیت تصمیم گیری برای سمت شهرداری تهران اذعان کرد: کلانشهر تهران نیاز به شهرداری مقتدر دارد. فردی که وارد شهرداری تهران میشود باید از توانایی بالایی برخوردار باشد، زیرا حجم اقدامات در شهرداری تهران قابل توجه است.
در همین رابطه بخوانید: دلایل استعفای نجفی از زبان خودش
وی تاکید کرد: در بسیاری از مواقع گفته شده که حجم فعالیتها در شهرداری تهران به مراتب بیشتر از وظایف در یک وزارتخانه است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد. شهرداری تهران نهادی است با تعداد قابل توجهی کارمند که به طور مستقیم با شهروندان در ارتباط بوده و هر اقدامی در سطح شهرداری میتواند در زندگی شهروندان تاثیر گذار باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *