تشریح اقدامات قوه قضاییه در نهادینه کردن اخلاق حرفه‌ای/ آموزش ۶۵۰۰ نفر در سال‌های گذشته/ نظارت معاونت فرهنگی دستگاه قضا بر اجرای طرح تکریم ارباب رجوع

9:36 - 31 فروردين 1397
کد خبر: ۴۰۵۲۴۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه گفت: در سال‌های گذشته بیش از ۶۵۰۰ نفر را آموزش دادیم که نشان می‌دهد دستگاه قضایی به صورت جدی به موضوع اخلاق حرفه‌ای ورود کرده است

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی‌لاری معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به اقدامات و فعالیت‌های این معاونت در راستای ارتقاء اخلاق حرفه‌ای اشاره کرد و گفت: شما امروزه می‌دانید مسئله اخلاق حرفه‌ای یکی از مباحث اخلاق است که زیر شاخه اخلاق کاربردی قرار دارد و یکی از شاخه‌های اخلاق حرفه‌ای بخش قضایی است.

وی گفت: این موضوع از مباحثی است که خیلی برای ما مهم است. در رابطه با اخلاق حرفه‌ای کمتر ارگانی به طور رسمی و جدی در عرصه اخلاق حرفه‌ای کارکرده است ولی ما به این بحث ورود جدی کرده و حتی برای آن یک اداره کل داریم.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: یعنی این موضوع کاملا در ساختار ما دیده شده است. برای این موضوع نیز یک طرح کلان در نظر گرفتیم، در گام اول این طرح باید برای همه همکاران یک دوره مباحث عمومی اخلاق حرفه‌ای گذاشته شود چون بسیاری نمی‌دانند اخلاق حرفه‌ای فرقش با اخلاق موعظه‌ای یا حکمی چیست.

اقدامات قوه قضاییه در نهادینه کردن اخلاق حرفه‌ای/دستگاه قضایی به صورت جدی به موضوع اخلاق حرفه‌ای ورود کرده است/ بومی‌سازی ویژگی بارز طرح جامع اخلاق حرفه‌ای

این مقام مسئول بیان کرد: در ابتدای کار با موانعی روبرو بودیم و برخی فکر می‌کردند این مباحث از غرب آمده و با همان مبانی ارائه می‌شود در حالی که نمی‌دانستند بنیاد‌های این بحث در منابع دینی ماست و در واقع اخلاق حرفه‌ای شاخه‌ای از اخلاق کاربردی اسلامی است. اساساً عرصه اش با عرصه‌های دیگر متفاوت‌تر است و ممکن است در برخی موضوعات اشتراکاتی داشته باشند، اما کاملا عرصه اش متفاوت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی‌ اظهار کرد: در هر صورت ما باید به مخاطب خودمان می‌فهماندیم که اخلاق حرفه‌ای چیست و چقدر مهم است و چه تاثیری در تعاملات سازمانی دارد.

وی گفت: در راستای این طرح بسیار مهم قرار شد در یک برنامه ۵ ساله تمام همکاران بدون استثناء یک دوره آموزش اخلاق حرفه‌ای را طی کنند و در این راستا در سال‌های گذشته بیش از ۶۵۰۰ نفر را آموزش دادیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی‌عنوان کرد: این دوره‌ها کاملاً حضوری است؛ یعنی مربی از تهران به استان‌ها اعزام می شود و در سال گذشته برای هر استان دو دوره برگزار شد.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: با توجه به این که استاد اخلاق حرفه‌ای بسیار کم است به همین جهت در همان سال اول، طرح تربیت مربی اخلاق حرفه‌ای را هم در دستور کار خود قرار دادیم. سال ۹۵ در یک طرح مقدماتی حدود ۸۰ نفر را آموزش دادیم، سپس در یک دوره تکمیلی دو دوره آموزش برگزار شد و سال گذشته هم دوره مدرسی‌ دیدند؛ یعنی برای تربیت مربی اخلاق حرفه‌ای سه دوره مجزا و خوب برگزار شد.

وی ادامه داد: اکنون این افراد کسانی هستند که تقریباً می‌توانند مباحث اخلاق حرفه‌ای را تدریس کنند و با حضور این افراد بخش زیادی از مشکلات ما در رابطه با کمبود مدرس برطرف شد.

اقدامات قوه قضاییه در نهادینه کردن اخلاق حرفه‌ای/دستگاه قضایی به صورت جدی به موضوع اخلاق حرفه‌ای ورود کرده است/ بومی‌سازی ویژگی بارز طرح جامع اخلاق حرفه‌ای

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی اظهار کرد: اگر ما بتوانیم حد نصاب دو برابر را پوشش دهیم فکر می‌کنم به زودی می‌توانیم اجرای این قسمت از طرح را به اتمام برسانیم. یعنی هدف ما این است که ۵۰ هزار همکار خود را در طی این مدت دو الی سه ساله آموزش دهیم و اگر روند دو برابری این آموزش‌ها امسال و سال بعد هم ادامه یابد به زودی آموزش اخلاق حرفه‌ای کارکنان پایان خواهد یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین معصومی اظهار کرد: یکی دیگر از مباحث مهم ما در اداره اخلاق حرفه‌ای مبحث مردم‌داری حرفه‌ای است که برای این کار هم طرح تکریم ارباب رجوع را در دستور کار قرار دادیم.

معاون فرهنگ دینی و سازمانی معاونت فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: بعد از گذاشتن یک زمان و تحقیقات روی این مسئله، طرحی آماده و برای معاونت اول قوه قضاییه ارسال شد و معاون اول محترم دستگاه قضا نیز آن را ابلاغ کردند و هم اینک هم طرح تکریم ارباب رجوع به همه بخش‌ها ابلاغ شده و معاونت فرهنگی قوه قضاییه ناظر اجرا است.

سید هادی مظلوم



محمد
|
-
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۳۱
0
0
نظارت بر کارمندان هم در رضایت یا عدم رضایت ارباب رجوع خیلی نقش دارند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *