اعلام آمادگی معاونت فرهنگی قوه قضاییه برای همکاری با صدا و سیما به منظور آشنایی کودکان با مفاهیم حقوقی
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی معاونت فرهنگی قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در نشست مشترک مدیران و کارشناسان معاونت فرهنگی قوه قضاییه با مدیران و کارشناسان شبکه کودک سازمان صدا و سیما با تاکید بر تربیت فرزندان به عنوان نسلهای بعدی جامعه اظهار کرد: امروزه بخشی از تربیت کودکان و نوجوانان متاثر از تماشای برنامههای تلویزیونی میباشد که در این خصوص لازم است تا مسئولان و کارشناسان مربوطه به طور جدی ورود کنند و با ساخت برنامههای مناسب و آموزنده ویژه کودکان نسبت به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در آینده جلوگیری کنند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه افزود: بر همین اساس معاونت فرهنگی قوه قضاییه خود را ملزم میداند تا در این زمینه فعالیتهایی را به انجام برساند و لذا آمادگی خود را برای هرگونه کمک و مشاوره در زمینه ساخت برنامههای مختص کودکان اعلام مینماید.
وی با اشاره به ریزبینی و دقت کودکان در تماشا و الگو گرفتن از برنامههای تلویزیونی تصریح کرد: بارها شاهد بوده ایم که کودکان حتی به یک آگهی تلویزیونی با دقت نگاه میکنند و چه بسا به تقلید آن هم میپردازند و این به دلیل علاقه وافر و ضمیر ناخودآگاه کودکانه به یادگیری و آشنایی با محیط پیرامون است.
وی افزود: لذا بهتر است در این زمینه با تشکیل تیمهای حقوقی و با حضور کارشناسان خبره، مسائل و بحثهای حقوقی را در قالب مفاهیم کودکانه گنجاند که البته این کار بسیار دشواری است و عزم و تلاش مضاعفی را میطلبد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در پایان بار دیگر با تاکید بر آمادگی کارشناسان حقوقی معاونت فرهنگی قوه قضاییه در زمینه ساخت برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان، از نظارت ویژه خود بر تمام مراحل این همکاری به دلیل اهمیت این موضوع خبر داد و گفت: امیدواریم نتیجه این همکاریها تربیت شهروندانی قانونمدار و معتقد در آینده باشد.
پیش از سخنان معاون فرهنگی قوه قضاییه، سید محمدرضا خوشرو مدیرکل فرهنگ حقوقی و قضایی جامعه معاونت فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه آموزش مفاهیم حقوقی به کودکان از ابتدای تاسیس این معاونت همواره مورد توجه بوده است گفت: چگونگی آموزش کودکان و نوجوانان در زمینه مفاهیم مالکیت و قوانین معاملات یکی از موارد بسیار مهم در خصوص پیشگیری از آسیبهای احتمالی در آینده است.
وی افزود: آموزش تصویری کودکان بویژه از شبکههای تلویزیونی با توجه به کثرت مخاطبان یکی از بهترین ابزارها در این زمینه است که یکی از اهداف مهم نشست امروز نیز بررسی چگونگی همکاریها میان قوه قضاییه و صدا و سیما میباشد.
همچنین در ادامه این نشست، محمد سرشار مدیر شبکه کودک صدا و سیما نیز با اشاره به پیشینه تاسیس شبکه کودک در سال ۹۴ اظهار داشت: قبل از سال ۹۱ پخش برنامههای کودک از شبکههای خاص بزرگسالان انجام میشد که خوشبختانه به جهت گستردگی و تنوع زیاد برنامههای ویژه کودکان و از طرفی اهمیت پرورش نسل آینده کشور، تصمیم بر راه اندازی یک شبکه تخصصی گرفته شد که بر همین اساس شبکه پویا در قالب پخش برنامههای انیمیشنی مخصوص کودکان و نوجوانان شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه کانالهای تلویزیونی کودکان بر اساس سه رده سنی زیر ۶ سال، بین ۶ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال تعریف شده است از سال ۹۴ تصمیم بر تاسیس دو شبکه جداگانه نهال و پویا گرفته شد که خوشبختانه با این اقدام و تخصصی شدن برنامههای مخصوص کودکان با افزایش قابل توجه مخاطبین خردسال روبرو بودیم.